Paweł Bisewski 5 Napisano 9 Września 2020 Czy na portalu będzie recenzja Epsona TW7100 i jak wypada w porównaniu z w2700 i TW7400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VAMET 93 Napisano 11 Września 2020 Witam uprzejmie Ja się nie doczekałem i kupiłem EH-TW7100. EH-TW7400 nie ma pełnej przepustowości HDMI, także tylko 4K@30. Z poważaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bisewski 5 Napisano 11 Września 2020 I jak wypada czerń i kontrast w porównaniu z W2700? Czytałem że W2700 ma natywne ma ok 600:1 z przesłoną 2500:1. A jak wychodzi to w porównaniu z TW7100 ? Planuję zakup szarej andromedy 120cali 0.8gain. I chciałbym uzyskać jak najlepszy możliwy kinowy obraz w tej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VAMET 93 Napisano 11 Września 2020 Witam uprzejmie Przyjedź bez koronawirusa do Gdyni, to Ci pokażę. Sam ocenisz. Nie znam W2700, mam tylko porównanie do EH-TW5300 (tutaj nawet nie ma co porównywać, bo różnica jest kolosalna, no ale 2700 zł do 7400 zł, także jak wspominałem, nie ma to sensu). Ja używam Auto Iris, które mnie denerwowało w EH-TW5300, tutaj jest niesłyszalne, ale za to słyszalne rżnięcie piłą przy włączonym 4K Enh. Ja mam projektor 70 cm od ucha, także jestem wyczulony Możesz zawsze kupić EH-TW9400. Z poważaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bisewski 5 Napisano 11 Września 2020 TW9400. Żona by mnie zamordowała. Lub co Gorsza dostałbym ban na seks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VAMET 93 Napisano 11 Września 2020 Witam uprzejmie 2 godziny temu, Paweł Bisewski napisał: TW9400. Żona by mnie zamordowała. Lub co Gorsza dostałbym ban na seks Z poważaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bisewski 5 Napisano 11 Września 2020 zastanawiam się bardzo z szarym ekranem TW7100 wydaje się że dal lepszą czerń i kontrast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 096 Napisano 11 Września 2020 2 godziny temu, Paweł Bisewski napisał: zastanawiam się bardzo z szarym ekranem TW7100 wydaje się że dal lepszą czerń i kontrast Mam (i kilku znajomych) wieloletnie doświadczenia z szarymi ekranami współpracującymi z Epsonami (co prawda kilka lat temu wstecz), jak również z projektorami JVC (łącznie z najnowszymi). Zdecydowanie warto taki (szary) ekran zastosować w jasnym pomieszczeniu - kontrast zyskuje, a ew. straty jasności są pomijalne. Do jaskiń Batmana polecam czysto biały ekran. Natomiast warto jest zawsze przetestować u jakiegoś sprzedawcy ten temat, ponieważ ludzka percepcja jest zmienna i kapryśna, i to nie tylko u kobiet Tam możesz doprecyzować gain i ewentualnie inne niuanse. Z rzeczy użytkowych, mógłbyś zastanowić się nad ekranem przeźroczystym akustycznie - fajna sprawa (niestety nie testowałem). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach