Skocz do zawartości
  • 0
chrisg2

Panasonic TX-58GX700 Clouding?

Pytanie

Cześć,

Zakupiłem telewizor TX-58GX700  jako nowy w jednej z popularnych sieci RTV,  jednak podczas przełączania kanałów lub przełączania między złaczami w trybie dynamicznym gdzie widać czarne tło, zauważyłem białe plamy - cała górna cześć ekranu oraz bok z prawej strony. Typ podświetlania matrycy to Edge LED.

Proszę o Waszą ocenę czy aż tak duże wg mnie chmury są dopuszczalne w nowym TV.

Generalnie TV musi być w trybie dynamicznym bo słabo świeci...

panas.jpg

Edytowane przez chrisg2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Słabo świeci? A co to latarka. Zmień tryb z dynamicznego na inny, ustaw odpowiednio kontrast, podświetlenie itd. Nie bolą oczy od dynamicznego.

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Nie chcę ciebie podkręcać, ale ja jakbym kupił nówkę ze sklepu z takim 'cloudingiem' to najpierw bym go oddał,a później założył temat.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Ale czego można oczekiwać od TV za 2000zl. Albo oddaj, albo dobrze ustaw (trochę zniweluje ten efekt), albo dołóż co najmniej drugie tyle i kup coś innego. Nie baw się w oglądanie różnego rodzaju plansz tekstowych, tylko zobacz czy przy normalnym oglądaniu to przeszkadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
4 godziny temu, chrisg2 napisał:

Proszę o Waszą ocenę czy aż tak duże wg mnie chmury są dopuszczalne w nowym TV.

Generalnie TV musi być w trybie dynamicznym bo słabo świeci...

Taki chmurki w trybie dynamicznym to nic szczegolnego, szczegolnie ze masz podbita ekspozycje na zdjeciu. Pytanie czy przeszkadzaja to przy normalnym ogladaniu? 

PS. Jak ustawiasz sile podswietlenia?Wieczorem tez ogladasz w trybie dynamicznym? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
21 godzin temu, ewaldus napisał:

Ale czego można oczekiwać od TV za 2000zl. Albo oddaj, albo dobrze ustaw (trochę zniweluje ten efekt), albo dołóż co najmniej drugie tyle i kup coś innego. Nie baw się w oglądanie różnego rodzaju plansz tekstowych, tylko zobacz czy przy normalnym oglądaniu to przeszkadza.

Panowie dziękuję wszystkim za informację zwłaszcza @Ewaldus za "elektrodowy" ton wypowiedzi - informacyjnie bo widzę ze nie potrafisz czytać ze zrozumieniem tak jak pisałem "jednak podczas przełączania kanałów lub przełączania między złączami w trybie dynamicznym gdzie widać czarne tło" - nie bawię się w oglądanie plansz testowych.

Tv oddaje ponieważ jak dla mnie na ustawieniach normalnych słabo świeci, przy maksymalnych chmurzy - być może za bardzo mam doświetlony salon - aranżacji salonu nie będę zmieniał pod TV...

Edytowane przez chrisg2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Przed zakupem zawsze warto obejrzeć jakiś test na hdtvpolska i sprawdzić przynajmniej jasnosc i kontrast

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi