Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Chcę kupić w najbliższym czasie nowy telewizor.

Jednak od dłuższego czasu nie interesowałem się tą branżą i wypadłem z obiegu, jeśli chodzi o nowinki. Prosiłbym o rzetelną pomoc w tej sprawie.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 23.3 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3.5 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2 os.
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Kąty nie są ważne, ponieważ siedzimy głównie na wprost ekranu
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Preferowałbym, aby TV stał. Choć podwieszenie TV nie jest wykluczone w przyszłości.
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Większości dnia nie ma słońca, tylko rano.
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung LE32B450C4WXXH, Wersja SG04.
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Niski Input Lag ;120Hz (da radę?); dobry obraz do oglądania piłki nożnej; smart control - pilot (byłby dużym plusem - wiem, można zawsze dokupić)
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4K
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Playstation 4, czasami laptop, planuję w przyszłości zakup głośników (5.1 odpada, raczej soundbar)
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 5h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie mam opinii na ten temat.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Netflix, YouTube, Spotify oraz Player.
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ?  Tak.
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? 2-3 h
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Równo, choć wolę w nocy.
17. Preferencje co do wielkości? 55" 
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Lagowanie Netlixa/ Spotify.
19. Preferencje co do marki ?  W sumie to nie, ale posiadam PS4 - więc może Sony?
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ?  Nie.
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3000 zł

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? Póki co nie.

Dziękuję z góry, za wszelkie propozycje/ rady ;)

Pozdrawiam, Tobiasz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na taką odległość bym celował w 65 cali. Jeśli dużo chcesz przeglądać materiałów poprzez smart tv to polecam androida, w przypadku łączenia z komputerem nie będziesz musiał używać kabli, wystarczy sieć wifi i dodatek Chrome Cast do przeglądarki Chrome. Niestety 60Hz chociaż szczerze Ci powiem, że tv daje radę z ruchem przy takim taktowaniu. Do tego Ambilight i obsługa Dolby Vision gdzie Samsung czy nawet sony xf9005 tego nie ma, a to przyszłościowy format, który się prężnie rozwija na takich serwisach jak Netflix.

Moja propozycja to 65PUS7304: https://tiny.pl/77rrv

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

• Plusik 1
  • Lubię 3
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wam za propozycje! :) Póki co jestem zainteresowany 65PUS7304 - faktycznie ma dużo więcej 'bajerów'. Jeśli ktoś ma jakieś inne propozycje to chętnie je rozważę. 

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz 65PUS7304, naprawdę dobry model! Dobrze wykorzystane pieniądze, polecam! Seria XF już na tyle stara, że z płynności działania systemu nie będziesz zadowolony

• Plusik 1
  • Lubię 3
  • Dzięki 2
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, frat20 napisał:

Bierz 65PUS7304, naprawdę dobry model! Dobrze wykorzystane pieniądze, polecam! Seria XF już na tyle stara, że z płynności działania systemu nie będziesz zadowolony

Dziękuję za podzielenie się swoją opinią ;)

22 godziny temu, Damianos19932 napisał:

Co sądzisz o modelu firmy Phillips 65PUS7304? Masz inne zdanie, niż @pan.arnold🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Kerose napisał:

Dziękuję za propozycję. Muszę zmierzyć jak to będzie wyglądało na mojej szafie pod TV 😂 Choć widzę, że cena sporo niższa od 65 cali.

• Lubię 1
  • Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 3.5 m wziąłbym na twoim miejscu 65" albo jak pisze Kerose 58". W twoim budżecie PUS7304 będzie dobrym wyborem. Android otwiera Ci wiele możliwości odnośnie aplikacji. Dodatkowo masz tu niski Input Lag i Ambilight, więc podczas rozgrywki na konsoli będzie zachowana płynność i dodatkowy, ciekawy efekt wizualny. 

• Dzięki 2
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Numizmat napisał:

Na 3.5 m wziąłbym na twoim miejscu 65" albo jak pisze Kerose 58". W twoim budżecie PUS7304 będzie dobrym wyborem. Android otwiera Ci wiele możliwości odnośnie aplikacji. Dodatkowo masz tu niski Input Lag i Ambilight, więc podczas rozgrywki na konsoli będzie zachowana płynność i dodatkowy, ciekawy efekt wizualny. 

Dziękuję za opinię! :)

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Barabaaasz napisał:

Dziękuję za podzielenie się swoją opinią ;)

Co sądzisz o modelu firmy Phillips 65PUS7304? Masz inne zdanie, niż @pan.arnold🤔

nie ma sprawy ;) . Generalnie do telewizorów nic nie mam sam żadnego nie użytkowałem osobiscie ) , ale firma phillips ma bardzo kiepskie opinie wśród wielu ludzi tutaj i na innych portalach więc uważałbym przy zakupie . Poczytałbym również o ich serwisie gdyby zdarzyło się coś z telewizorem to współpraca z serwisem będzie udręką albo przyjemnością .

Edytowane przez Damianos19932
  • Plusik 1
  • Dzięki 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Damianos19932 napisał:

nie ma sprawy ;) . Generalnie do telewizorów nic nie mam sam żadnego nie użytkowałem osobiscie ) , ale firma phillips ma bardzo kiepskie opinie wśród wielu ludzi tutaj i na innych portalach więc uważałbym przy zakupie . Poczytałbym również o ich serwisie gdyby zdarzyło się coś z telewizorem to współpraca z serwisem będzie udręką albo przyjemnością .

Dziękuję za trafne spostrzeżenie 👌. Nad ew. serwisem firmy Phillips jeszcze nie czytałem.

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Barabaaasz napisał:

Dziękuję za trafne spostrzeżenie 👌. Nad ew. serwisem firmy Phillips jeszcze nie czytałem.

luzik ;) . Mam nadzieję , że się nie przerazisz ;)

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, Damianos19932 napisał:

luzik ;) . Mam nadzieję , że się nie przerazisz ;)

O jezu.. przeczytałem tylko parę recenzji na temat serwisu Philipsa na różnych forach i jestem w szoku!🤐

W takiej sytuacji zupełnie w inny sposób patrzę na tą sytuację i mam szczere wątpliwości co do tej marki.

Czy ktoś ma jeszcze jakieś propozycje? Może nieszczególnie marki Philips? 😅

Będę bardzo wdzięczny!

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nie ma się co bać serwisu. Ja swego czasu zostałem potraktowany bardzo miło, 14 dni i miałem TV bez usterki. Teraz mam w domu dwa Philipsy jeden 32" z 2015 roku, po naprawie w okresie gwarancji działa do dzisiaj i od niecałego roku 55PUS7334. Polak zawsze będzie na wszystko narzekał, a z każdym serwisem są czasem problemy. Sony, LG, Samsung bez znaczenia ;)

• Plusik 2
  • Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie z tego co mi wiadomo to Panasonic jak i Philips bardzo poprawili jakość obsługi klienta. Masz serwis door-to-door na terenie kraju. Ostatnio moja sąsiadka zgłosiła jeden model na gwarancji to serwisant przyjechał do domu w ciągu 2 dni. Moim zdaniem nie masz się czego obawiać. Oczywiście polecam przy każdej reklamacji skorzystania z prawa rękojmi, ponieważ to przyśpiesza proces reklamacji. 

(W grudniu ojciec mojego kolegi kupił Sony 43XG8396. Złożył zwykłą reklamację i na wymianę tv na nowy czekał 3 miesiące. Także nie uważam, że serwis jakiejkolwiek firmy jest zły, są tylko niedoinformawani konsumenci, którzy nie znają swoich praw.)

• Lubię 1
  • Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa ostatnie posty i  dwie awarie Philipsa. Rzeczywiście świetny to TV . Tylko brać. 

• Plusik 1
  • Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Numizmat napisał:

Moim zdaniem nie ma się co bać serwisu. Ja swego czasu zostałem potraktowany bardzo miło, 14 dni i miałem TV bez usterki. Teraz mam w domu dwa Philipsy jeden 32" z 2015 roku, po naprawie w okresie gwarancji działa do dzisiaj i od niecałego roku 55PUS7334. Polak zawsze będzie na wszystko narzekał, a z każdym serwisem są czasem problemy. Sony, LG, Samsung bez znaczenia ;)

8 godzin temu, pan.arnold napisał:

Aktualnie z tego co mi wiadomo to Panasonic jak i Philips bardzo poprawili jakość obsługi klienta. Masz serwis door-to-door na terenie kraju. Ostatnio moja sąsiadka zgłosiła jeden model na gwarancji to serwisant przyjechał do domu w ciągu 2 dni. Moim zdaniem nie masz się czego obawiać. Oczywiście polecam przy każdej reklamacji skorzystania z prawa rękojmi, ponieważ to przyśpiesza proces reklamacji. 

(W grudniu ojciec mojego kolegi kupił Sony 43XG8396. Złożył zwykłą reklamację i na wymianę tv na nowy czekał 3 miesiące. Także nie uważam, że serwis jakiejkolwiek firmy jest zły, są tylko niedoinformawani konsumenci, którzy nie znają swoich praw.)

Zdaję sobie sprawę, że nie każdy przypadek reklamacji tak wygląda, ale mimo tego odstrasza :P. Dziękuję za podzielenie się swoja opinią.

8 godzin temu, lobbi napisał:

Dwa ostatnie posty i  dwie awarie Philipsa. Rzeczywiście świetny to TV . Tylko brać. 

Czytając oba posty, nie miały one nawiązanie do tego samego modelu? 🤔 ale wiem do czego zmierzasz. Daje to do myślenia. Ale patrząc póki co, nie ma lepszej oferty w tym przedziale cenowym z moimi oczekiwaniami. 🤷‍♂️

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Barabaaasz napisał:

Zdaję sobie sprawę, że nie każdy przypadek reklamacji tak wygląda, ale mimo tego odstrasza :P. Dziękuję za podzielenie się swoja opinią.

Czytając oba posty, nie miały one nawiązanie do tego samego modelu? 🤔 ale wiem do czego zmierzasz. Daje to do myślenia. Ale patrząc póki co, nie ma lepszej oferty w tym przedziale cenowym z moimi oczekiwaniami. 🤷‍♂️

zawsze możesz zaryzykować , Twoje pięniądze . Ja raczej bym pieniędzy na philipsa nie wydał . Przy zakupie tv dla siebie znajomy z media expert napomknął mi , że najwięcej zwrotów  mają właśnie od Philipsa i jakieś Manty ... ale oczywiscie niczego nie sugeruję bo Twój tv moze akurat słuzyć Ci latami.

• Dzięki 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Damianos19932 napisał:

zawsze możesz zaryzykować , Twoje pięniądze . Ja raczej bym pieniędzy na philipsa nie wydał . Przy zakupie tv dla siebie znajomy z media expert napomknął mi , że najwięcej zwrotów  mają właśnie od Philipsa i jakieś Manty ... ale oczywiscie niczego nie sugeruję bo Twój tv moze akurat słuzyć Ci latami.

Dzięki za przestrogę :) Ciężko w tej chwili na coś się zdecydować.

Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi