Guli 0 Napisano 3 Stycznia 2020 Witam, mam problem z ustawieniami obrazu, przy dynamicznych scenach występuje bardzo widoczne smużenie, zniekształcanie obrazu. Sprawdzałem różne funkcje TruMotion, ale niestety żadna z nich nie przynosi oczekiwanej poprawy. Oczywiście po jej wyłączeniu problem znika, natomiast cały ekran jakby dostawał drgawek. Efekt smużenia występuje niezależnie od sygnału, czy to telewizja satelitarna z wbudowanego dekodera, czy też filmy w formacie mkv, Netflix. W załączeniu przesyłam przykładowy film nagrany telefonem, widać na nim lecący samolot, który jakby był zdeformowany i przeskakiwały po nim klatki.https://www.youtube.com/watch?v=Sw8u18d0OcI&fbclid=IwAR3hV4OsxQ-eeTTrl7i47572-zLQWSVc6R0s0CQTjwLFT2i-KFsFJx53Ffk Pozdrawiam Konrad Frycz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlR 31 Napisano 3 Stycznia 2020 Truemotion użytkownika 4/10 wyłączenie polepszaczy innych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 708 Napisano 3 Stycznia 2020 pewnie nic nie pomoże LG zamiast ulepszyć swój upłynniacz wprowadza "FilmMaker mode" więc i w kolejnej generacji pewnie poprawy niestety nie będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zykfyr 66 Napisano 4 Stycznia 2020 Nic z tym nie zrobisz, po prostu LG ma tak tragiczny upłynniacz, ja już przy de-judder na 2 stosunkowo często widuje artefakty (specyficzny rodzaj scen) a w tym materiale na pewno w jakimś stopniu będą widoczne już od 1 (a 'klatowanie' nadal będzie mocno zauważalne). No niestety winna tragicznego upłynniacza i nic na to nie poradzisz - nie jest to wina twojego konkretnego egzemplarza. Albo artefakty albo 'klatkowanie' obrazu na niektórych scenach na LG musisz albo się z tym pogodzić albo wymiana na inny oled z lepszym upłynniaczem (sony swego czasu miał bardzo dobre). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damianos19932 208 Napisano 5 Stycznia 2020 W dniu 3.01.2020 o 21:08, Guli napisał: Witam, mam problem z ustawieniami obrazu, przy dynamicznych scenach występuje bardzo widoczne smużenie, zniekształcanie obrazu. Sprawdzałem różne funkcje TruMotion, ale niestety żadna z nich nie przynosi oczekiwanej poprawy. Oczywiście po jej wyłączeniu problem znika, natomiast cały ekran jakby dostawał drgawek. Efekt smużenia występuje niezależnie od sygnału, czy to telewizja satelitarna z wbudowanego dekodera, czy też filmy w formacie mkv, Netflix. W załączeniu przesyłam przykładowy film nagrany telefonem, widać na nim lecący samolot, który jakby był zdeformowany i przeskakiwały po nim klatki.https://www.youtube.com/watch?v=Sw8u18d0OcI&fbclid=IwAR3hV4OsxQ-eeTTrl7i47572-zLQWSVc6R0s0CQTjwLFT2i-KFsFJx53Ffk Pozdrawiam Konrad Frycz Witam kupiłem ten tv i miałem identyczny problem , oglądając piłkę nożna czułem się jakbym oglądał mecz Ping ponga efekt migotania był bardzo duży. Winą jest tak jak kolega wspomniał katastrofalny uplynniacz . Telewizor poszedł do zwrotu na drugi dzień . Zakupiłem Sony XF90 i zmiana jest diametralna żadnych zniekształceń obrazu , efektu snużenia , migotania . Jednakze wadą tego telewizora jest efekt białych poświat podczas oglądania w całkowitej ciemności co może irytować . Jednak do oglądania w dzień ten telewizor jest idealny . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach