Skocz do zawartości
szopek73

łącze dla ps3

Rekomendowane odpowiedzi

jedn gośc uświadamia mnie, że mając neostradę 512 nie pogram na ps3 w necie. możecie mnie oswiecic? nie znam sie na transferach przychodzących i wychodzacych. neo 512 starczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja miałem neo 256 kb\s [ up 128 kb\s ] i grałem w halo 2 i inne gry przez x linka to wszystko chodziło dobrze nawet na 8 osób
pod warunkiem że host miał dobre łącze :) Teraz mam 1Mb\s [ up 256 kb\s ] i nic nie zmieniło jak host jest słaby to nadal są lagi jak host jest dobry to lagów nie ma i rozgrywka jest udana :)

Wracając do Twojego problemu .... masz dobre łącze [ jak do gry w neta :) ] ,serwery $ony są bedą [ niepotrzebne skreślić ] "dobrymi hostami" ;) ale do kilku osób np do 10 ciu [ zależne od gry ] w grach w których udział może brać z 40 - 50 osób mogą być problemy, u mnie też ;)

Mając neostrade 512 kb\s masz stały down 512 kb\s [ 64 Kb\s ] i up 128 kb\s [ 16 Kb\s ] :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
też uważam @szopek, że nie będziesz miał większych problemów. Kolega przesadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='lesiu_adi' post='42050' date='17.03.2007, 15:53 ']Mając neostrade 512 kb\s masz stały down 512 kb\s [ 64 Kb\s ] i up 128 kb\s [ 16 Kb\s ] :)[/quote]
Napewno nie stały down 512, tylko [b]DO 512[/b] kbit/sek. Stały to jest ale dostep do internetu.
A tak pozatym to 512 jest słabiutkie i przy wiekszych stronach dłuzej schodzi czekac, i sciaganie jest smieszne bo wooolne i co ma ilosc osób grających w sieci do jego neta? NIC.

Edytowane przez austrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dzięki. uspokoiliście mnie. teraz drugie pytanie którym ten gość narobił mi wątpliwości (zaznaczam,nie znam się na PC-etach).czy mogę udostępnić net dla PS3 z mojego kompa za pomocą kabla scrossowanego bez routera bezpośrednio z PC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Granie a GRANIE - to takze roznica ;-) Do podstawowych funkcji - czyli jako takich ping-ow 1 mb/s powinno starczyc (choc nie wiem jak spisuja sie lacza Polska via PSOnline) Do wszystkich funkcji - czyli gramy w 40 osob, dodatkowo mamy polaczenie glosowe oraz kamery netowe - mysle ze minimum to ok 4 mb/s i wcale nie przesadzam - pamietajcie ze wiekszosc lacz internetowych dynamicznie rozklada download/upload - czyli im wiecej wysylamy danych tym mniej mozemy odebrac (i odwrotnie). Sam jestem ciekawy jak bedzie sie sprawowala siec ps3... jeszcze tylko kilka dni i sie sobaczy :-)

pozdrawiam

P.S.
Mam potwierdzenie - konsola juz do mnie jedzie (dziwna sprawa, bo niby premiera 23.marca a reeseler juz potwierdzil fakt wysylki - takze pieniadze z konta juz zeszly) czekam wiec z niecierpliwoscia, a jak dam rade oderwac sie od pada - wielki test dla wszystkich fanow :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
[quote name='reflect' post='42075' date='17.03.2007, 21:56 ']Mam potwierdzenie - konsola juz do mnie jedzie (dziwna sprawa, bo niby premiera 23.marca a reeseler juz potwierdzil fakt wysylki - takze pieniadze z konta juz zeszly) czekam wiec z niecierpliwoscia, a jak dam rade oderwac sie od pada - wielki test dla wszystkich fanow :-)[/quote]

Konsole dojechały do Europy 4 tygodnie temu. Ale dziwię się że ktoś może je zwolnić kilka dni przed premierą, to raczej zabronione, pamiętam zdjęcia opakowań zbiorczych PS3 w magazynach przed premierą w USA - były napisy żeby absolutnie nie wystawiać na półki przed datą premiery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='albz74' post='42082' date='17.03.2007, 22:12 ']Konsole dojechały do Europy 4 tygodnie temu. Ale dziwię się że ktoś może je zwolnić kilka dni przed premierą, to raczej zabronione, pamiętam zdjęcia opakowań zbiorczych PS3 w magazynach przed premierą w USA - były napisy żeby absolutnie nie wystawiać na półki przed datą premiery.[/quote]

Masz calkowita racje - mnie to tez zaskoczylo - zreszta na brytyjskim forum jest ogromne zamieszanie - wiele osob dostalo maile z potwierdzeniem ze konsole zostale juz wyslane poczta kurierska do przyszlych wlascicieli..... Mozliwe sa dwa rozwiazania (czysto teoretyczne) pierwsze: kosole zostaly faktycznie juz nadane tyle tylko ze data dostarczenia = oficjalny dzien premiery (ps-y czekaja w magazynach firm kurierskich) , druga mozliwosc to.... i tu juz czysta teoria otoz, jakis czas temu (okolo 2 tygodni temu) klienci zaczeli odwolywac preorder - zwiazek to ma z brakiem hardware ktore mialo dalac wsteczna kompatybilnosc do ps1 i 2..... w tej sytuacji lepiej wyslac wczesniej zamiast czekac na wiecej anulacji (moment wysylki do klienta = sciagniecie srodkow z konta) .... ale to tylko moje spekulacje.... poza tym brawo dla Sony za marketing zwiazany z ps3... dawno nie czytalem tylu "hot news" zwiazanych z konsola.... ;-) no i reklama telewizyjna - mistrzostwo swiata !!!!

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
[quote name='reflect' post='42087' date='18.03.2007, 00:53 ']druga mozliwosc to.... i tu juz czysta teoria otoz, jakis czas temu (okolo 2 tygodni temu) klienci zaczeli odwolywac preorder - zwiazek to ma z brakiem hardware ktore mialo dalac wsteczna kompatybilnosc do ps1 i 2..... w tej sytuacji lepiej wyslac wczesniej zamiast czekac na wiecej anulacji (moment wysylki do klienta = sciagniecie srodkow z konta) ....[/quote]

Trzeba być skrajnie głupim żeby z tego powodu (na dodatek nie wiadomo jak będzie działać ta kompatybilność poza tym że 1200 gier na ten moment potwierdzono, to jest ok 50% wszystkich gier PAL) odwoływać preorder.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi