sebuuuczko 0 Napisano 19 Sierpnia 2019 Dzien dobry posiadam tv panasonic tx-55fz800e i mam pytanie odnosnie konserwacji panelu, wylaczylem tv i swieci sie pomaranczowa dioda ale zamiast 80 min to caly dzien, wczesniej sie wylaczal i swiecilo sie na czerwono, a nie chce przerywac tego procesu ale w koncu trzeba wlaczyc tv co robic i jak czesto to wlaczac ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekgra 222 Napisano 19 Sierpnia 2019 W twoim wypadku nie jest konserwacja panelu... Musiałeś aktywować funkcje sieciowe typu tv anywhere, Wyłącz to a dioda znów będzie świecić na czerwono po wyłączeniu poza przypadkiem czyszczenia matrycy krótkiego i dokładnego Przy czyszczeniu dokładnym będziesz miał komunikat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebuuuczko 0 Napisano 19 Sierpnia 2019 Jak to wylaczyc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekgra 222 Napisano 19 Sierpnia 2019 Menu/sieć/tv gdziekolwiek./wyłączony Jest jeszcze kilka opcji sieciowych do wyłączenia aby mieć ta czerwona diodę, jak coś to pisz znajdziemy.😁 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
southorn 164 Napisano 19 Sierpnia 2019 Ewentualnie zaprogramowałeś jakieś nagrywanie na USB, sprawdź w Guide. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebuuuczko 0 Napisano 23 Sierpnia 2019 (edytowane) Wlasnie nic nie zaprogramowalem, a nawet gdyby to jak to wylaczyc, bo wszedlem sobie na strone panasonica i tam bylo pare opcji zeby po wylaczac zeby miec tv w standby czyli czerwona dioda ale pewnie trzeba poczekac te 80 min ?? Edytowane 23 Sierpnia 2019 przez sebuuuczko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekgra 222 Napisano 23 Sierpnia 2019 Nie trzeba. Tv po przepracowaniu 4h czysci matrycę przez około 8-10 minut a czyszczenie długie włączy się po przepracowaniu przez tv chyba aż 1000h i wtedy trwa około 60 minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebuuuczko 0 Napisano 23 Sierpnia 2019 No juz niewiem co mam wylaczyc ale nadal mi sie nie swieci czerwona dioda, a nie ogladalem 4 godziny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekgra 222 Napisano 23 Sierpnia 2019 Wyłącz to co pisałem wyżej i jeszcze Menu/sieć/ustawienia aplikacji tv remote/włączenie przez aplikację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebuuuczko 0 Napisano 23 Sierpnia 2019 To tez mam wylaczyc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekgra 222 Napisano 24 Sierpnia 2019 Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebuuuczko 0 Napisano 24 Sierpnia 2019 jak narazie dziala dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
southorn 164 Napisano 24 Sierpnia 2019 Miałeś włączone funkcje sieciowe (np. Networked standby) tak jak pisał darekgra. Fajna rzecz do uruchamiania telewizora z aplikacji w telefonie albo z PC 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebuuuczko 0 Napisano 25 Sierpnia 2019 (edytowane) ale moge wtedy ogladac tv gdzie kolwiek jestem czy po tym samym wifi ?? Edytowane 25 Sierpnia 2019 przez sebuuuczko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach