mikoko 60 Napisano 13 Września 2020 Ale jaja właśnie mi się aktywowały te profile Ale widzę ze doszły tylko 2 profile z takimi samym nastawami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
isiah11 1 Napisano 13 Września 2020 napisz dokladnie jak mozesz jak to zrobiles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 13 Września 2020 Wpisałem dane z góry z prawej strony do przeglądarki chrome Ta tel i czekałem chwile. Bo widziałem ze pasek postępu trochę się przesunął. Dopiero jak pokazałeś film to zerknąłem z profile i były Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
isiah11 1 Napisano 13 Września 2020 ja wpisuje adres i //port i page not found?co robie źle? a ogolnie jak się prezentują te ustawienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 13 Września 2020 A może pojawiły się bo najpierw spróbowałem na internet Browser na telewizorze ?Jeden / a nie dwa //Zmiana ustawień jest taka sama jak w pozostałych tylko domyślnie jest inaczej poustawiane Powiem tak. Albo mam oko albo nie wiem. Długo ustawiałem profil własne i po dodaniu profesjonalnego prokrtczbie się nie różni od mojego. Jak ktoś nie lubi się bawić albo nie umie to warto odpalić dodatkowe profile. Tylko zmieniłem w nasyceniu z expert1 na ciepłe i jest miodzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
isiah11 1 Napisano 13 Września 2020 (edytowane) No ja sie nie mogę połączyć - a do tego dalej soft od H nie scalony z G:) i mam pytanie jaki preferujesz live color do nastawy ciepłe i czy zostawiasz na 50 kolor? ok udało się ale te ustawienia dziwne -wszystko praktycznie wyłączone Edytowane 13 Września 2020 przez isiah11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian Kołodziejczyk 0 Napisano 13 Września 2020 Sorry za wcięcie w dyskusje. Stałem się posiadaczem soundbara Samsung hw-q90r. Dźwięk DD+ na Netflix w kilku filmach bez problemów. Mam natomiast kłopot z Kodi. Kiedy włączam tryb przekazywania dźwięku, dźwięk zmienia się na przestrzenny ale jak pauzuje lub przewijam film, dźwięk zaczyna przerywać. Pomaga wyłączenie i włączenie trybu przekazywania dźwięku jednak tylko do następnego przewinięcia lub pauzy. Próbowałem różnych kombinacji w tv oraz Kodi. Miał ktoś taki kłopocik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 13 Września 2020 (edytowane) Godzinę temu, isiah11 napisał: No ja sie nie mogę połączyć - a do tego dalej soft od H nie scalony z G:) i mam pytanie jaki preferujesz live color do nastawy ciepłe i czy zostawiasz na 50 kolor? ok udało się ale te ustawienia dziwne -wszystko praktycznie wyłączone Bo te wyłączone funkcje to jakieś polepszacze. Mi ten profil odpowiada. Ale zauważyłem ze ostrości i rozdzielczość więcej mogę podkręcić na profilu własne. Tz ustawiam identycznie jak na profesjonalnym a na własnym ciut ostrzej. Profesjonalny 2 jest ciut jaśniejszy od jedynki. Lekko tylko modyfikuje motion Flow i w nasyceniu z expert1 na ciepłe bo za żółte. Można Japończyków zrozumieć z kolorem skory 😜 Edytowane 13 Września 2020 przez mikoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
isiah11 1 Napisano 13 Września 2020 Rozumiem:)ale jak dla mnie obraz standard jest najlepszy ostry i nie wyobrażam sobie ustawień bez tych własnie polepszaczy jak x tenden lokal czy dopasowania czerni. Jedyny problem to mam trochę z tymi kolorami zywymi czy min czy srednie ale wtedy mało naturalnie.A te profesjonalne ustawienia tego tv z ratings com to już wogóle pomyłka jak dla mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baasior 3 Napisano 14 Września 2020 Dla mnie też na standardowym jest lepiej niż na własne, plus tak jak mówisz wł ulepszacze ale x tenden mam na low, a ustawienia kontrastu mam na duże, wtedy czerń lepsza jest a tak nie swiecą białe elementy mocno.Oczywiście ustawienia czerni też na duże a suwak od czerni na 45. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
isiah11 1 Napisano 14 Września 2020 tak czerń musi być być na 45 i ja mam jeszcze poza sportem gamma -2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baasior 3 Napisano 15 Września 2020 12 godzin temu, isiah11 napisał: tak czerń musi być być na 45 i ja mam jeszcze poza sportem gamma -2 Ja mam gamme na -1 ale ogólnie musi być obniżona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
isiah11 1 Napisano 15 Września 2020 A jakie masz ustawienie nasycenia koloru?,a żywy kolor min. czy srednie?wydaje mi się też że jest duża zależność w obrazie i wpływa na sienie x tenden rage i zaawansowane zwiekszenie kontrastu -chyba obydwa nie mogą być ustawione jako duże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 15 Września 2020 Rozumiem:)ale jak dla mnie obraz standard jest najlepszy ostry i nie wyobrażam sobie ustawień bez tych własnie polepszaczy jak x tenden lokal czy dopasowania czerni. Jedyny problem to mam trochę z tymi kolorami zywymi czy min czy srednie ale wtedy mało naturalnie.A te profesjonalne ustawienia tego tv z ratings com to już wogóle pomyłka jak dla mnie To nie jest prawda. Masz w ofercie kanał c+ 4K ? Na standardowym profilu to mydło. Na własnym lub kinowym obraz jest dużo ostrzejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
isiah11 1 Napisano 15 Września 2020 nie c+ mam ale nie 4k, ustawienie obrazu mam wszedzie standard ale zmieniam tam ustawienia pod siebie - jedyny problem to ten kolor żywy i nasycenie i faktycznie chyba zamiast expert 1 gdzie wszyscy go polecaja lepszy jest ciepły .Wziałem jeszcze ustawienie kolorów podstawowych z ratings i jest o niebo lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 15 Września 2020 Na standardowym boisko w 4K wyglada jak zielone lodowisko Bez żadnych szczegółów. Na własnym lub kinowym jak zielona trawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baasior 3 Napisano 16 Września 2020 22 godziny temu, isiah11 napisał: A jakie masz ustawienie nasycenia koloru?,a żywy kolor min. czy srednie?wydaje mi się też że jest duża zależność w obrazie i wpływa na sienie x tenden rage i zaawansowane zwiekszenie kontrastu -chyba obydwa nie mogą być ustawione jako duże? Ja mam kolory ustawione na średnie a barwę na ciepłą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master_PiT 1 Napisano 26 Września 2020 Właśnie upgrade'owałem z softu 3632 na 4774 i powiem wam, że jestem w szoku. Widzę znaczną poprawę jakości obrazu. Tv zakupiłem w lutym i byłem dość zadowolony z niego, ale nie zachwycony. Trochę irytowało mnie, że po wydaniu tyle pieniędzy czerń nie jest do końca czernią. Po zmianie softu od razu zauważyłem lepszą czerń, lepiej działające lokalne przyciemnianie, mniejszy blooming, lepiej działający uplynniacz. Możliwe, że lepiej skaluje obraz, bo słabe treści wyglądają nieco wyraźniej. Na starym sofcie od jakiegoś czasu obraz potrafił czasem przyciąć, tutaj póki co tego nie uświadczyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 26 Września 2020 Z czego korzystasz? Dekoder czy moduł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master_PiT 1 Napisano 26 Września 2020 Ani jedno ani drugie. Netflix, HBO go i filmy z dysku zewnętrznego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baasior 3 Napisano 28 Września 2020 Ten 4774 jest z modelu XH tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 28 Września 2020 Tak 6.4774 jest dla XH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podgoros 0 Napisano 28 Września 2020 Koledzy możecie mi powiedzieć o czym świadczy ten error na zdjeciu? BCM ERR? Mam zacząć sie bać? Wielkie dzięki za wyjaśnienie.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djzwierzak 1 Napisano 29 Września 2020 To wszystko trzebaj ednoczesnie nacisnac serwencje ? bo było tak i+>5>vol>power i nic nie idzie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podgoros 0 Napisano 29 Września 2020 Tv wylaczony. I wtedy sekfencja tak jak napisałeś. Musi iść. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach