mikoko 60 Napisano 6 Września 2020 A 3 minuty temu, feroman napisał: Soft od XH to majstersztyk inżynierów Sony,ja byłem zmuszony go wgrać ,bo na XG ciągle bolały mnie oczy,z powodu na skopany motionflow w tym modelu,po wgraniu nowego softu problem zniknął.Kolorki przepiękne jedno co trzeba zrobić to ciut zredukowac kolor niebieski,bo jest go za dużo. A zapytam przy okazji. Aktualizowałeś 6.4770 do 6.4774? Czytałem na innych forach ze soft w tv lekko zwolnił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
feroman 1 Napisano 6 Września 2020 27 minut temu, mikoko napisał: A A zapytam przy okazji. Aktualizowałeś 6.4770 do 6.4774? Czytałem na innych forach ze soft w tv lekko zwolnił. Mam ten co mi podałeś link-6.4770,już dawno się nauczyłem ,że jak jest dobrze to lepiej na nowszy nie zmieniać bo może byc gorzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 6 Września 2020 Tez nie zmieniam. Tym bardziej ze jakoś ten numerek jest mało wyższy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
isiah11 1 Napisano 6 Września 2020 A czy ta wersja 6.4770 jest jeszcze wogóle do sciagniecia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 6 Września 2020 (edytowane) Nie jest. Zawsze dają do ściągnięcia najnowszą czyli 6.4774 Chyba ze ktoś ci udostępni mając na dysku Edytowane 6 Września 2020 przez mikoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
isiah11 1 Napisano 6 Września 2020 A jak wyglądała sytuacja z aktualizacją softu modelu XG wczesniej , czy sony często wypuszcza aktulizacje bo Tv mam od maja i nie wiem którą z kolei mi wgrało aktualiacja.Wgrałbym ten sof od H ale tak jak pisałem Tv mam od niedawna i gwarancja przepadnie.Na jakiej stronie można jeszce poczytać o tym modelu i sofcie od H dla niego ?pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arecki23 0 Napisano 6 Września 2020 Wczoraj wgralem soft 4770 od xh. Miałem problem z bluetooth. Pomógł tylko fabryczny reset. Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 6 Września 2020 Normalna procedura z tym resetem fabrycznym. W BT wprowadzono większe zmian dlatego wymaga resetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yes Does 6 Napisano 6 Września 2020 (edytowane) Tez sobie wgralem najnowszy od XH do mojego XG95 i zero problemow. Wszystko dziala, bluetooth tez. Co do bluetooth to podobno czasami sie zdarza i potrzebny fabryczny reset. Denerwuje mnie troche nowe menu regulacji opcji obrazu. Byloby ok gdyby nie te podpowiedzi po najechaniu na opcje ktore pojawiala sie na pol wielkosci menu. @mikoko Ty masz zwykly modul czy modul z ECP? Jesli z ECP to moga byc faktycznie problemy, niewiele telewizorow to oficjalnie wspiera. Dzialal ci przed aktualizacja? Edytowane 6 Września 2020 przez Yes Does Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 6 Września 2020 (edytowane) Tak na sofcie 6.3632 moduł działał ale podczas testów c+ z ECP na kanale c+Now miałem ciemność. Wqrzyłem się i wymieniłem na dekoder. Raz ze nie było wsparcia dla ECP a dwa przestał mi działać moduł w ogóle na sofcie 6.4758 i 6.4770 Edytowane 6 Września 2020 przez mikoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djzwierzak 1 Napisano 6 Września 2020 Mi na 4770 z cyfry dziala chociaz czesto wywala kanaly zakodowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 6 Września 2020 (edytowane) 10 minut temu, djzwierzak napisał: Mi na 4770 z cyfry dziala chociaz czesto wywala kanaly zakodowane. A powiedz mi jaki masz tv ? XG, czy XH? Jaki masz moduł? Ten czarny z ECP czy niebieski ? To ważnie dla mnie pytanie Edytowane 6 Września 2020 przez mikoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djzwierzak 1 Napisano 6 Września 2020 4 godziny temu, mikoko napisał: A powiedz mi jaki masz tv ? XG, czy XH? Jaki masz moduł? Ten czarny z ECP czy niebieski ? To ważnie dla mnie pytanie Ja mam cyfrowy polsat i modul taki srebrny normalny XG bo nie chce tracic gwarancji .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
isiah11 1 Napisano 7 Września 2020 A czy nie można wgrać softu od Xh do XG , a w przypadku resetu do ustwień fabrycznych soft nie wróci do wersji z G? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 7 Września 2020 Nie można bo soft od XG ma niższe numerki niż XH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
isiah11 1 Napisano 7 Września 2020 To zostaje pytanie lepszy obraz czerń czy gwarancja:)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djzwierzak 1 Napisano 8 Września 2020 Haha dzis odpalam helpa patrze a tam werja oprogramowania 6.4758 i nie mozna zaktualizowac na nic nowszego ... bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 8 Września 2020 Przecież dla XG nie ma nowszego softu. Nie rozumiem zdziwienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djzwierzak 1 Napisano 8 Września 2020 myslalem ze 4770 to najnowsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 8 Września 2020 Najnowsze dla XH to 6.4774 a dla XG 6.4758 ale wgrywane tylko w fabryce niedostępne jako aktualizacja. Do aktualizacji po usb dla XG to 6.3632 najnowsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
isiah11 1 Napisano 13 Września 2020 Witam a może ktoś napisać jak uzyć tej aplikacji calman for bravia aby uzyskać dodatkowe dwa tryby obrazu -custom for pro 1 i 2.Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 13 Września 2020 Udało mi się sprawić ze połączył ale nie wiem co dalej. Wpisz w przeglądarkę swoje dane z ekranu na gorze po prawej np http://192.168.1.71/9022 wtedy się połączy ale dalej nie wiem Wybierz właściwe HDMI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
isiah11 1 Napisano 13 Września 2020 Ja nawet nie mogę zrobić żeby było connected Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 13 Września 2020 To możesz wpisać w chrome na telefonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
isiah11 1 Napisano 13 Września 2020 (edytowane) wpisuje własnie w telefonie i page not found -adres plus port i nic na tym filmiku pokazuje że nie jest to chyba jakas filozofia- Edytowane 13 Września 2020 przez isiah11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach