Skocz do zawartości
Maciej Koper

Samsung UE55RU7472/7402 | TEST | Tani TV 4K z szeroką paletą barw i HDR!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,wlasnie nabylem ten telewizor odbiór w 4K slaby brak mu ostrosci obraz mdly co może byc przyczyną?

Tv to UE55RU7442U

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Podobne pytanie padło ale brak odpowiedzi:

czym różnią się TV z innymi ostatnimi dwoma cyframi:

czyli np 50RU7402 /7412 /7442 /7452/ 7472  itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla obrazu kluczowa jest druga cyfra. Tylko 4 oznacza, że telewizor posiada obsługę szerokiego gamutu czyli tego:

Pozostałe dwie cyfry to: inne kolory, pilot, wyposażenie czy model na dany sklep. Musisz sobie porównać na sklepowych porównywarkach - tam wszystko wychodzi. Albo samemu w sklepie (kolor ramki itp.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do drugiej cyfry To wiem 😉

Interesują mnie ostatnie, nawet dzwoniłem do Samsunga i nic mi sensownego na temat różnic nie powiedzieli...

Może trafiłem na słabego konsultanta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tych modeli jest tak dużo, że nikt się w tym nie łapie. Musisz konkretnie porównać sobie a najlepiej w realu w markecie. Mnie np. to mało interesuje bo seria 7000 to 7000. Wiadomo jaka jest i składa się z dwóch modeli: z 4 i bez 4 ;) . Kolor obudowy czy pilota nie stawiam jako priorytet gdyż każdy może to sprawdzić sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Markety mogą stosować promocje, że jak znajdziesz ten sam tv w niższej cenie to oni ci go sprzedadzą w jeszcze niższej, a z racji tych ostatnich cyferek nie ma szans że znajdziesz bo każda sieciówka ma swoją serie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jest to pomysł marketingowy 😉

A odsyłanie do marketów/sklepów jest problematyczne bo po pierwsze nie ma wszystkich modeli w jednym,  po drugie są zamknięte. 😉

Przerażające jest, że na stronach Samsunga ani na ich infolinii nie można się nic pewnego dowiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawe .
Każdy duży supermarket RTV, ma swoje oznaczenia modelu (inną końcówkę), tak że żaden inny nie ma "dokładnie" tego samego oznaczenia.
W UK jeśli jest taka promocja, a też bywają, to nikt nie zwraca uwagi na "końcówki", tylko na główne oznaczenie modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi