Skocz do zawartości
  • 0
koles070

Rozciaganie ekranu

Pytanie

Siemanko.
Mam problem z wyswietlaniem gier na moim Panasonicu (TH-42PV45E)
Po dlugich godzinach,wielu wypalonych papierosach i poobgryzanych paznokciach udalo mi sie ustawic pc w telewizorze (DVI-HDMI)
Zeszlo mi tak dlugo dlatego ze,wczesniej mialem karte ATI a od dwoch dni dopiero jade na Geforce i jestem totalnie zakrecony.
Problem w tym ze poprawnie chodzi tylko na jednej rozdzielczosci.Gdy wlaczam jakas gre obraz jest obciety lub za maly.
Czy mozna to wogole jakos ustawic?
Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
[quote name='koles070' post='40505' date='01.03.2007, 00:37 ']Siemanko.
Mam problem z wyswietlaniem gier na moim Panasonicu (TH-42PV45E)
Po dlugich godzinach,wielu wypalonych papierosach i poobgryzanych paznokciach udalo mi sie ustawic pc w telewizorze (DVI-HDMI)
Zeszlo mi tak dlugo dlatego ze,wczesniej mialem karte ATI a od dwoch dni dopiero jade na Geforce i jestem totalnie zakrecony.
Problem w tym ze poprawnie chodzi tylko na jednej rozdzielczosci.Gdy wlaczam jakas gre obraz jest obciety lub za maly.
Czy mozna to wogole jakos ustawic?
Pozdro[/quote]
hejka ja mam kompa [podlaczonego przez vga do bravi 40x2000 i co musisz zrobic...hmm
tak wiec jak uruchomisz gre to w grze ustaw na odpowiednia rozdzielczosc u mnie ustawiam na 1360;768
i wide 16:9 format ekranu i wszystko hula jak trzeba:)
na poczatku tez mialem problem a teraz juz wszytsko jest ok
powodzenia
sprawdzalem nba herosach 5 i half life 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Pawcio - to inny rodzaj połączenia i inny TV...

Wydaje mi się że po DVI-HDMI wiele tutaj nie zdziałasz....bo masz niestandardową rozdzielczość tego TV. Nie specjalnie to się nadaje do gier....

1. Albo musiałbyś ustawić na HDMI 720p (czyli 1280x720) i w grze taką samą rozdzielczość, co jest troche bez sensu bo TV będzie i tak przeskalowywał to do 1024x768

2. Albo spróbuj połączenia po VGA 1024x768, ale będziesz miał wtedy zniekształcony obraz bo rozciągnięty w poziomie (ale z szansą na mapowanie 1 do 1), albo co gorsza przeskalowany w dół do okienka 3x4... może niektóre gry będą miały opcję skompensowania

Tak źle i tak niedobrze :) Może ktoś ma taką plazmę i wymyślił coś lepszego, ale nie sądzę... ja bym kombinował z VGA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi