Piotr Kołodziej 0 Napisano 2 Kwietnia 2019 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3,5-4m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 24. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? na wprost5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć6. Jak słońce świeci w pokoju ? taras południowy7. Jaki masz obecnie telewizor ? nie mam8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Tylko dobry obraz9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Żadko filmy 4k, najczęściej naziemna telewizja cyfrowa taka ze zwyklej anteny10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? może pendrive11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie mam pojecią13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? seriale, sport14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? raczej nie15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? NIe będe grał16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? więcej wieczorami17. Preferencje co do wielkości? najlepiej 65" ale 55" chyba też ujdzie ?18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? 19. Preferencje co do marki ? 20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie zależy mi na 3D21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3500 Witam. Szukam Tv do nowego domu, dopiero co go postawiłem i teraz trzeba go umeblować itp. więc trochę krucho z kasą. Sporo czytałem i podobno do takiej odległości to TV 65" to minimum. Niestety cięzko mi coś znaleźć dobrego do tej pory. Zależy mi by matryca była VA i 120hz . Z internetu nie będę prawie korzystał, więc na różnych aplikacjach mi nie zależy, a które pewnie podbijają cene. Na pewnym forum pewien pan polecił mi Philipsa 65Pus7303 z kalibracja za 3200zł, A był to pan o nicku na literę K. Już bym się zgodził ale coś mnie tchnęło i poczytałem opinie o nim, ostatecznie zrezygnowałem z zakupu u tego pana. Tu na tym forum philips raczej nie jest wychwalany... Jest coś dobrego 65" za kwote około 3500zł ? Jeśli nie to będę zmuszony kupić mniejszy może samsunga 55Nu8042 lub sony 55xf7596 ? Tylko nie wiem który z nich byłby lepszy. Ktoś mógłby coś doradzić ? Przepraszam, ale nie wiem jak edytować post. Jeszcze biorę pod uwagę Sony 55XE7005 lub 65XE7005 który trochę przekracza mój budżet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldo94 482 Napisano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) I dobrze zrobiłeś że nie posłuchałeś kikiego. Wciska kit ludziom. Samsung Nu8042 którego wymieniłes będzie ok. Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez Waldo94 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomszak 1 Napisano 2 Kwietnia 2019 Jak chcesz 65 to dobra opcja jest sony 65xf7596 z matrycą VA, był ostatnio w euro na promocji za 3500. Z 55" dobre modele to 55nu8072, Sony 55xf8596 lub przy dopłacie świetny 55xf9005 x matryca VA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Kołodziej 0 Napisano 2 Kwietnia 2019 Gdyby tylko ten 65xf7596 był w takiej cenie to od razu bym go kupił, niestety teraz kosztuje około 4000zł A jeszcze się zapytam, dużo lepszy jest model 55Nu8042 od starszego 55NU7472 ? Może inaczej... Lepiej kupić 55Nu8042 za 3000zł w mediaexpert, czy starszy a większy 55NU7472, wiem że ma matryce 60hz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomszak 1 Napisano 3 Kwietnia 2019 Do tej odległości lepiej 65 cali. Poczekaj może cena sonego spadnie. Jak chcesz Samsunga to tylko serię nu8xxx., model 74xx świeci słabo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach