ukser 1 Napisano 16 Lipca 2018 (edytowane) Witam, Kupiłem telewizor Sony 65-XE8505 i po 16 dniach od zakupu pojawiły się martwe pixele w 2 miejscach na matrycy Udało mi się zrobić zdjęcie na planszach testowych dla każdego koloru, wygląda jakby nie działały niektóre subpixele, Jak z waszego doświadczenia Sony podchodzi do takiej sprawy? Wymieniają, naprawiają? Lepiej zgłosić na rękojmię jako niezgodność towaru z umową, czy odrazu reklamować na gwarancję u Sony? Edytowane 16 Lipca 2018 przez ukser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamillo4891 4 Napisano 16 Lipca 2018 Miałem 3 subpixele w modelu XD93 z 2016r., zgłosiłem mailowo do sony, wysłałem im zdjęcia i wymienili mi na nowy model XE93 z 2017r. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ukser 1 Napisano 16 Lipca 2018 (edytowane) 16 minut temu, Kamillo4891 napisał: Miałem 3 subpixele w modelu XD93 z 2016r., zgłosiłem mailowo do sony, wysłałem im zdjęcia i wymienili mi na nowy model XE93 z 2017r. Subpixele były koło siebie martwe? A ilo calowy był ten TV? Jak wyglądała wymiana? Kurier przyjechał z nowym TV i zabrał stary? Edytowane 16 Lipca 2018 przez ukser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Somebody101 373 Napisano 16 Lipca 2018 Zadzwoń na serwis, przedstaw sytuacje i wszystkiego się dowiesz. To nic przecież nie kosztuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamillo4891 4 Napisano 16 Lipca 2018 41 minut temu, ukser napisał: Subpixele były koło siebie martwe? A ilo calowy był ten TV? Jak wyglądała wymiana? Kurier przyjechał z nowym TV i zabrał stary? Niebyły koło siebie TV 55 cali Po zgłoszeniu minęło 1,5 tygodnia i przyjechali z nowym TV, a stary zabrali Wszystko załatwiałem mailowo. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ukser 1 Napisano 22 Lipca 2018 Po wizycie serwisu okazuje się, że są to robaczki. Zaproponownano mi wymianę na model tegoroczny: KD-65XF8505 I co teraz robić? Wymieniać ? XF ma matrycę IPS, a ten XE z robaczkami, który mam ma VA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Somebody101 373 Napisano 23 Lipca 2018 Nie wymieniaj, ten model to krok wstecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ukser 1 Napisano 23 Lipca 2018 28 minut temu, Somebody101 napisał: Nie wymieniaj, ten model to krok wstecz. To co w takim razie? Nie bardzo chciałbym zostać z tv gdzie na środku ekranu są 2 czarne kropki, które denerwują przy oglądaniu ;-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Somebody101 373 Napisano 23 Lipca 2018 Powiesz że żądasz zwrotu gotówki bo zaproponowany model jest gorszy od twojego i tyle. Albo niech ci dadzą xf9005 bo ten jest dopiero na matrycy VA. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ukser 1 Napisano 23 Lipca 2018 1 godzinę temu, Somebody101 napisał: Powiesz że żądasz zwrotu gotówki bo zaproponowany model jest gorszy od twojego i tyle. Albo niech ci dadzą xf9005 bo ten jest dopiero na matrycy VA. Hm... wątpię by wymienili na xf9005, a z zwrotem kasy to też słabo, bo co w tej cenie 5999 dostanę podobnego jakościowo (i z android tv)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Somebody101 373 Napisano 23 Lipca 2018 54 minuty temu, ukser napisał: Hm... wątpię by wymienili na xf9005, a z zwrotem kasy to też słabo, bo co w tej cenie 5999 dostanę podobnego jakościowo (i z android tv)? A czemu android aż tak konieczny? Co na nim używasz że musi być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ukser 1 Napisano 23 Lipca 2018 7 godzin temu, Somebody101 napisał: A czemu android aż tak konieczny? Co na nim używasz że musi być? Zależy mi dość na androidzie bo często używam funkcji chromecast i kilku apek do video Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ukser 1 Napisano 6 Sierpnia 2018 Napisałem do serwisu, że model, który proponują jest gorszy od tego co mam. I dziwnym trafem znaleźli jeszcze w magazynie nowy egzemplarz KD-65XE8505. Serwis przyjechał, telewizor wymienił na nowy i dodatkowo gwarancja zresetowała się i na nowy egzemplarz kolejne 2 lata . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach