perzan 0 Napisano 13 Marca 2018 (edytowane) Przepraszam że tak na szybko, ale też w miarę na szybko też muszę podjąć decyzję. W grę chodzą te dwa modele, wiem, że pewnie są alternatywy, ale ograniczam się do tych dwóch - cena dokładnie ta sama. Dlatego, jeśli ktoś będzie miał ochotę odpowiedzieć, to proszę nie podpowiadać innych modeli. Co wybrać z tych dwóch modeli? LG 55UJ6307 czy Philips 55PUS6162? Matryca IPS - być może ta sama od LG. Czy któreś 4K jest lepsze? Zdaje się, że część matryc to takie nieco udawane 4K, niepełnie, nieco chwyt marketingowy. Czy któryś z nich ma prawdziwe, pełne 4K? Pewnie obydwa mają tę wersję uboższą. jeśli tak, to który ma lepsze mechanizmy skalowania, udoskonalania obrazu? Mam sprzeczne informacje, co do podświetlenia. Jedne źródła mówią, że jeden ma podświetlenie krawędziowe, drugi bezpośrednie. Innie dokładnie na odwrót. LG ma o 1/3 większy pobór prądu, może to wskazówka, że do direct? Inna sprawa, że w sumie nie wiem, co lepsze? A system smart? Chyba LG lepszy, szybszy, stabilniejszy, na lepszych podzespołach? Który ma więcej aplikacji? Philips chyba nie ma mirascreen? Czy któryś ma namiastkę chromecasta? Jeśli tak, to raczej LG? Zakładam też, że na żadnym nie da rady uruchomić tego słynnego KODI? Edytowane 13 Marca 2018 przez perzan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Somebody101 373 Napisano 13 Marca 2018 Kodi nie uruchomisz na żadnym. Pod katem smarta lg będzie lepszy. Jak chodzi o jakość obrazu hm... to trochę tak jakby zastanawiać się czy w sprincie do setki będzie lepsze tico czy seincento. Oba maja kiepskie matryce. Osobiscie gdybym musiał mieć tylko taki wybór wziąłbym tego lg. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach