Skocz do zawartości
Gmeru

Najbliższe filmy i wydarzenia sportowe w HD na Canal+SPORT HD

Rekomendowane odpowiedzi

[size=5][b]Link do strony z programem:[/b][/size] [url="http://www.canalplus.pl/program/find"]http://www.canalplus.pl/program/find[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj o 20 : 00 - Chiński boom : Miasto Marzeń ( odc. 2/4 ) HD
Dzisiaj o 21 : 00 - Oliver Twist HD

20 stycznia 2007 - 13:40 LIVE : Premiership : Liverpool - Chelsea HD ( powtórka o 0:30 też w HD )
21 stycznia 2007 - 9:00 Powt. Liverpool - Chelsea HD
21 stycznia 2007 - 16:55 LIVE : Arsenal - Manchester HD
22 stycznia 2007 - 12:30 Powt. Arsenal - Manchester HD
23 stycznia 2007 - 18:00 Powt. Liverpool - Chelsea HD
23 stycznia 2007 - 20:00 Powt. Arsenal - Manchester HD
24 stycznia 2007 - 8:45 Powt. Arsenal - Manchester HD
24 stycznia 2007 - 15:45 Oliver Twist HD

tak to się przedstawia do środy. Potem sa kolejne częsci Chińskiego Boomu w HD , Miasto Gniewu w HD ,
Mr. & Mrs. Smith w HD , Pan Życia i śmierci w HD ( ogólnie powtarzają te filmy które były w pierwszym tygodniu filmów w HD w Canal+ - pewnie ze względu na problemy z tunerami). Zobczymy jaka będzie oferta dalej. A można ją sprawdzić w każdym momencie wchodząc na stronę Canal+ > Program tv > zaznczyć HD > i szukaj :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zdaje się Gmeru, że w przypadku King Konga i Francuskiego numeru terminy te dotyczą jedynie wersji w SD puszczane na Canal+. Dt tych z C+SportHD jeszcze nie ma. Zapowiadają w gazetce, iż pojawią się, ale przykładowo w programie na ich stronie www do 2 lutego nie ma tych pozycji. Jak narazie C+ serwuje nam jedynie powtórki z "tygodnia filmów w HD". Natomiast co do NBA to wydaje mi się, że gdzieś czytałem, iż All-Star Weekend ma być pokazywany w HD. Podobnie w przypadku NFL, którego finał ma lecieć w HD, czyli zdaje się jakoś w lutym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na stronie www.canaplus.pl są w sekcji "Programy" w opisach podane, które filmy i programy są w HD, a które tylko upscalowane. Zazwyczaj w piątkowy wieczór są 2 filmy w HD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 luty - Liga angielska: Liverpool - Everton, 13:40
4 luty - Liga angielska: Tottenham - Manchester United, 16:55
4 luty - NFL: Superbowl, 0:00

Natomiast 9 lutego cyfra "raczy" nas powtórką I części gwiezdnych wojen w "HD". Czyli krótko mówiąc prawie 1,5 miesiąca bez żadnej nowości w HD (jeśli chodzi o film oczywiście).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='whiteghost' post='35837' date='21.01.2007, 19:40 ']Hmm.. dnc, mógłbyś mi zdradzić, gdzie na stronie znajduje się sekcja "Programy" ?[/quote]
DNC miał na myśli zapewne dział "Program TV", a nie Programy, bo faktycznie takiego nie ma. Ładnie zaznaczyli, któe pozycje to HD. Jasno i czytelnie. Tylko czy materiał nadawany przez nich jako HD to faktycznie HD ? Ciężka sprawa. Z pewnością nie jest to jeszcze to HD, o które wszystkim tutaj chodzi. Oby wraz z upływem czasu było tylko coraz lepiej. Czego sobie i wszystkim życzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie im się coś sypie w tym programie na stronie internetowej.
Jeżeli na [url="http://www.cyfraplus.pl/cgi-bin/cyfra/ramowka.pl"]http://www.cyfraplus.pl/cgi-bin/cyfra/ramowka.pl[/url] albo [url="http://www.canalplus.pl/cgi-bin/can/index/program"]http://www.canalplus.pl/cgi-bin/can/index/program[/url] zaznaczy się Canal+ Film i HD i wybierze na rozwijanej liście, w punkcie "do dnia, ostatni dzień z listy, to pojawi się kilka programów w HD na Canal+ Film. Bzdura.

Jeden nawet ma być dzisiaj :P "Chiński boom: Dar niebios".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

All Star Weekend w NBA bedzie w hd :P 16-18 luty :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie dokońca tak jest. Wg. programu na stronie mecz debiutantów 16 lutego nie będzie w HD. Na poźniejsze dni jeszcze nie ma, więc nei wiadomo co to będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
w gazetce pisali ze transmisja w hd a pisali o calym weekendzie ...mam nadzieje ze bedzie hd ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzisiaj nastąpiła mała aktualizacja programu i mecz debiutantów będzie można jednak ujrzeć w HD. Edytowane przez whiteghost

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pojawiła sie długo wyczekiwana nowa pozycja filmowa w HD. Będzie nią Underworld: Evolution, 23 lutego o godzinie 23.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Program HD na nabliższe dni: [url="http://www.canalplus.pl/program/find"]http://www.canalplus.pl/program/find[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Uwaga po kolejnym miesiącu oczekiwania mamy NOWOŚĆ filmową w C+ HD:

24 marca, sobota
21.30 Tajemnica Brokeback Mountain dramat obyczajowy

I oczywiście powtórki:

25 marca, niedziela
00.15 Underworld: Evolution thriller SF (później już nie mogli tego dac?, ciekawe czy tym razem DD 5.1)

26 marca, poniedziałek
21.00 Pan życia i śmierci dramat sensacyjny

27 marca, wtorek
21.00 Miasto gniewu dramat sensacyjny

28 marca, środa

21.00 Chiński boom Nowe fortuny odc. 1/4 serial dokumentalny
22.00 Chiński boom Miasto marzeń odc. 2/4 serial dokumentalny

29 marca, czwartek

19.00 Chiński boom Dar niebios odc. 3/4 serial dokumentalny
20.00 Chiński boom Partyjne igrzyska odc. 4-ost. serial dokumentalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='maxiuca' post='41793' date='14.03.2007, 10:41 ']Uwaga po kolejnym miesiącu oczekiwania mamy NOWOŚĆ filmową w C+ HD:

24 marca, sobota
21.30 Tajemnica Brokeback Mountain dramat obyczajowy

I oczywiście powtórki:

25 marca, niedziela
00.15 Underworld: Evolution thriller SF (później już nie mogli tego dac?, ciekawe czy tym razem DD 5.1)

26 marca, poniedziałek
21.00 Pan życia i śmierci dramat sensacyjny

27 marca, wtorek
21.00 Miasto gniewu dramat sensacyjny

28 marca, środa

21.00 Chiński boom Nowe fortuny odc. 1/4 serial dokumentalny
22.00 Chiński boom Miasto marzeń odc. 2/4 serial dokumentalny

29 marca, czwartek

19.00 Chiński boom Dar niebios odc. 3/4 serial dokumentalny
20.00 Chiński boom Partyjne igrzyska odc. 4-ost. serial dokumentalny[/quote]

Poprostu R E W E L K A..... o_o mogliby sobie darować i jeżeli rzeczywiście zamierzają wystartować z HD to niech wystartują w czerwcu ale chociaż z jakimś kanałem HD jak National Geographic a nie czymś takim ; / dzisiaj rano oglądałem SUper bowl (nie wiem nie znam się ale chłopaki grali w fotball). Jakość z daleka kamera - tragiczna. Na Sony 32" pixele masakra. Z bliska ujęcia już dużooo lepiej. Widać Totalny brak rozdziałki.

Czemu jestem zły? Bo przez taki syf jak nasz C+ ludzie nie znający się mówią, że HD to kupa ; / i po co im to HD potrzebne.... eh fajnie mieszkać we Francji albo Szwecji chociaż tam mają NORMALNY C+HD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Gmeru' post='41836' date='14.03.2007, 22:05 ']eh fajnie mieszkać we Francji albo Szwecji chociaż tam mają NORMALNY C+HD[/quote]
Z tą tylko małą uwagą, że C+ szwedzki jest norweski a nie francuski :)
Francuski jest CanalSat, CanalDigitaal, Digital+ i Cyfra+. I tylko u nas i u siebie wprowadzili HD. A u nas tylko dlatego, że N wprowadziło pierwsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To jest żenada ze reklamuja C+ jako kanal HD. Zamiast reklamowac kanal HD jako normalny kanal TV, powinni mowic ze jest w fazie testow i prob. Chyba nie da sie powiedziec ze jest kanal HD jesli puszcza 1-2 nowe rzeczy w miesiacu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Gmeru' post='41836' date='15.03.2007, 00:05 ']Poprostu R E W E L K A..... o_o mogliby sobie darować i jeżeli rzeczywiście zamierzają wystartować z HD to niech wystartują w czerwcu ale chociaż z jakimś kanałem HD jak National Geographic a nie czymś takim ; / [u]dzisiaj rano [/u]oglądałem SUper bowl (nie wiem nie znam się ale chłopaki grali w fotball). Jakość z daleka kamera - tragiczna. Na Sony 32" pixele masakra. Z bliska ujęcia już dużooo lepiej. Widać Totalny brak rozdziałki.

Czemu jestem zły? Bo przez taki syf jak nasz C+ ludzie nie znający się mówią, że HD to kupa ; / i po co im to HD potrzebne.... eh fajnie mieszkać we Francji albo Szwecji chociaż tam mają NORMALNY C+HD[/quote]

?? Jeśli to "dzisiaj rano", to środa 14 marca to sorry Gmeru, ale chyba raczej:

1. Oglądałes rugby nie Super Bowl
2. Nie w HD, przynajmniej wg programu C+ jedynym progarmem w HD w dniu wczorajszym był Geldof w Afryce.

Moze się nie znam, ale fanem footballu jestem, oglądałem Super Bowl live i jak dla mnie obraz był rewelka, lepszy i to zauważalnie od meczów Premiership. Tegoroczne Superbowl łatwo poznać bo praktycznie cały mecz mżył deszcz i od czasu do czasu zaparowywały kamery (no i krople deszczu było widać).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bez jaj ;) Football amerykański od Rugby to chyba nie jest trudno odróżnić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='krog' post='41902' date='15.03.2007, 19:35 ']?? Jeśli to "dzisiaj rano", to środa 14 marca to sorry Gmeru, ale chyba raczej:

1. Oglądałes rugby nie Super Bowl
2. Nie w HD, przynajmniej wg programu C+ jedynym progarmem w HD w dniu wczorajszym był Geldof w Afryce.

Moze się nie znam, ale fanem footballu jestem, oglądałem Super Bowl live i jak dla mnie obraz był rewelka, lepszy i to zauważalnie od meczów Premiership. Tegoroczne Superbowl łatwo poznać bo praktycznie cały mecz mżył deszcz i od czasu do czasu zaparowywały kamery (no i krople deszczu było widać).[/quote]

Nie no sorry. Masz rację. To nie było super bowl bo chłopaki na siebie skakali jak nie wiem czyli rugby. Naprawdę nie znam się na tym ;)

Co nie zmienia faktu, że ludzie myślą, że to HD...bo znaczek wielki jak byk: HD i 16:9. A wiem, że pisaliście kiedyś o super jakości super bowl :) dlatego tak napisałem. Cóż ale Liga ANG widziałem napewno w HD (bo program sprawdziłem) i to też z daleka (kamera z góry) pozostawia sporo do życzenia w stosunku do ligi mistrzów czy mistrzostw świata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Gmeru' post='41916' date='16.03.2007, 00:57 ']Nie no sorry. Masz rację. To nie było super bowl bo chłopaki na siebie skakali jak nie wiem czyli rugby. Naprawdę nie znam się na tym ;)

Co nie zmienia faktu, że ludzie myślą, że to HD...bo znaczek wielki jak byk: HD i 16:9. A wiem, że pisaliście kiedyś o super jakości super bowl :angry: dlatego tak napisałem. Cóż ale Liga ANG widziałem napewno w HD (bo program sprawdziłem) i to też z daleka (kamera z góry) pozostawia sporo do życzenia w stosunku do ligi mistrzów czy mistrzostw świata.[/quote]

O głupocie wyświetlania tego znaczka HD podczas transmisji SD pisałem nie tylko na forum c+, ale równiez do COA i mówiłem na infolinii. Ale zero reakcji. Wolą go bezsensownie trzymać. Nie wspominając już, ze chyba nie ma większego morderstwa dla plazm niz jasnoczerwony znak na czarnym tle (a tak to w cyfrze jest). Ale cyfra jest, była i podejrzewam, ze będzie do czasów jej przejęcia przez ITI :) niereformowalna. Francuzi i wszystko jasne. Chyba napisze do rzecznika praw konsumenta, że cyfra wprowadza konsumentów świadomie w błąd wyświetlajac znak HD, będacy opisem pewnych jasno określonych parametrów i w tym sensie znakiem zastrzeżonym, podczas transmisji SD nie przystających do idei HD.

Edytowane przez krog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na stronie C+ można zobaczyć jak będzie wyglądał program HD od 1 do 6 lipca. Przypominam, że za to trzeba będzie płacić. Pierwsze wrażenie to ROZCZAROWANIE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jest kilka ciekawych pozycji ale wiele też powtórek. Ja się już nie nastawiam za bardzo na to HD od 1 sierpnia. Ogłoszą wejście HD FILM , HD SPORT i NGCDH i po ptokach. Po tym co N pokazała na konferencji to cała zmasowana ofensywa zostanie przeniesiona zapewne na wrzesień. Teraz za bardzo nie mają się czego bać ze strony N a i Polsat już ogłosił wejscie HD we wrześniu. Dla mnie C+Film HD to powinny być filmy w HD całą dobę. Obawiam się jednak ze przynajmniej do jesieni to bedzie to samo co było do tej pory. Może ewentualnie kilka pozycji zostanie dodanych. A płacić będzie trzeba za kilka programów ...nietylko za to co w programie na ich stronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Coś ciekawego ze strony satkuriera :
[b]Wóz Canal+ dla transmisji HD z żużla[/b]

W lipcu Canal+ Sport i Canal+ Sport HD ma transmitować 4 turnieje z cyklu zawodów żużlowych o Drużynowy Puchar Świata, w tym z dwóch najważniejszych, rozgrywanych 19 i 21 lipca w Lesznie, zrealizuje międzynarodowy sygnał telewizyjny w jakości High Definition.
- Relacje z Drużynowego Pucharu Świata będą pierwszymi własnymi transmisjami HD realizowanymi przez naszą stację i zarazem pierwszym wydarzeniem sportowym udostępnianym w tej technologii przez jakąkolwiek polską telewizję innym krajom. Ekipa Canal+ jest do tego świetnie przygotowana, a nasz nowy wóz transmisyjny HD jest jednym z najnowocześniejszych i najlepiej wyposażonych – powiedział Jacek Okieńczyc, Dyrektor ds. sportu Canal+.

Wóz transmisyjny Canal+ produkujący i nadający sygnał w wysokiej rozdzielczości wyposażony jest m.in. w 11 kamer HD, pracujący w sieci system recorderów live slow motion (EVS XT2 HD network), kamery LDK serii 6000, w tym super slo-mo, specjalistyczne obiektywy sportowe umożliwiające 100-krotne przybliżenie, system dźwiękowy Dolby Digital 5.1 i mikser dźwiękowy Studer Vista 5, generator efektów oraz najnowocześniejszy na rynku mikser wizyjny Kahuna.

Wóz przygotowany i wyposażony został we Włoszech przez firmę SBP, jednego z największych europejskich producentów działających na rynku HDTV, którego wozy będą m.in. obsługiwać olimpiadę w Pekinie.

Tytułu Drużynowego Mistrza Świata na żużlu bronić będzie reprezentacja Danii. Eliminacje rozegrają się 14 lipca w Vojens i 16 lipca w Coventry.

19 lipca w Polsce odbędzie się baraż, a wielki finał, również w naszym kraju, dwa dni później na torze w Lesznie.

Transmisje z żużlowych zawodów w jakości HD będą mogli oglądać widzowie Canal+ Sport HD. Od 27 lipca Canal+ Sport HD będzie pokazywać także rozgrywki polskiej ekstraklasy piłkarskiej. W wysokiej rozdzielczości prezentowane będą wszystkie mecze realizowane przez stację na żywo, np. kilkanaście spotkań w samym sierpniu.

Ponadto, od sierpnia w technologii HD kontynuowane będą relacje z wybranych meczów lig zagranicznych, innych zawodów żużlowych, część wydarzeń koszykarskiej ligi NBA i futbolu amerykańskiego (NFL). Widzowie nieposiadający telewizorów i dekoderów dostosowanych do standardu HD mogą oglądać te same wydarzenia sportowe, tak jak dotychczas, w Canal+ Sport.

Transmisje w Canal+ Sport / Canal+ Sport HD:

sobota, 14 lipca, 19.00 Eliminacje – Vojens
poniedziałek, 16 lipca, 20.00 Eliminacje – Coventry

czwartek, 19 lipca, 18.45 Baraż – Leszno (transmisja HD)
sobota, 21 lipca, 18.45 Finał – Leszno (transmisja HD)

link : [url="http://www.satkurier.pl/?cyfra+/&kat=44&id=37033"]http://www.satkurier.pl/?cyfra+/&kat=44&id=37033[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi