softer 0 Napisano 28 Stycznia 2018 Witam. Posiadam HTPC, płyta Asus z graficzną gf 8200. Procesor AMD 245. I największy problem obudowa SilverStone ML2, bardzo ciasna z zasilaczem 140w. W stresie komputerek bierze ok 80w, normalna praca 50-60w. Nidstety do filmów 4k, 8 i 10bit odpada. Chciałbym dokupić kartę graficzną co ważne 1 slotową i energooszczędną. Max kwota 300zł. Zastanawiałem sie nad 3 rozwiązaniami: 1. Kupic coś z pokroju GT640, GT730 - karty używane można kupić do 120zł - z tym że nie wiem jak o e sobie poradzą z w/w filmami. 2. Kupić kartę GT1030 - opcja najdroższa i na ileś latek wystarczy. 3. Propozycja forumowiczów, może ktoś ma jakieś doświadczenie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszekm 21 Napisano 29 Stycznia 2018 Kilka dni temu za 199 zł kupiłem nową kartę GT1030. Może kupić taką używaną?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszekm 21 Napisano 2 Lutego 2018 (edytowane) Ponownie można ją kupić za 195zł .Moja już doszła. http://allegro.pl/zotac-geforce-gt-1030-2gb-gddr5-lp-i7164704934.html Edytowane 2 Lutego 2018 przez leszekm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Plebann 41 Napisano 4 Czerwca 2018 Fajne to czasy były, teraz bliżej 400 niż 200. Ale podbiję pytanie: 1030 na potrzeby odtwarzania (czyli: wspomaganie sprzętowe hevc, 4k, hdr?) czy też raczej coś tańszego/starszego co te wszystkie zaklęcia zna i rozumie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeterMac 161 Napisano 30 Czerwca 2018 Wszystko fajnie, ale na obecnych GeForce'ach nadal nie odpali UHD-Blu-Ray z PowerDVD, wiem nie kazdy to potrzebuje ale warto miec to na uwadzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jurass 2 Napisano 5 Września 2018 Dnia 30.06.2018 o 18:54, PeterMac napisał: Wszystko fajnie, ale na obecnych GeForce'ach nadal nie odpali UHD-Blu-Ray z PowerDVD, wiem nie kazdy to potrzebuje ale warto miec to na uwadzę. Nie wiem co dokładnie autor miał na myśli. O ile mogą być ewentualnie problemy z odpaleniem płyty czy też jej kopii z pełnym systemem menu (ale nie testowane ekstensywnie), to oczywiście m2tsy z katalogu STREAM chodzą bez problemu tak jak powinny (Hevc + HDR). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeterMac 161 Napisano 6 Września 2018 Tak to ja wiem, ale chodzi o odpalenie calej struktury jak w odtwarzaczu stacjonarnym przez PDVD, to mialem na mysli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jurass 2 Napisano 6 Września 2018 No niestety nie ma godnego następcy TMT dla UHD HDR, chyba, że o czymś nie wiem, co jest oczywiście całkiem możliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach