- 1
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
TV Sony Bravia KDL-47W805A + Yamaha MCR-N670D
Pytanie zadane przez
Windom Earle
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Witam,
Wiele razy znalazłem na tym forum rozwiązanie problemu. Tym razem problem jest specyficzny. Przepraszam ale jestem laikiem w tym temacie i pytanie może wydawać się błahe i nie do końca mądre.
Wcześniej do TV miałem podłączną małą mikrowieżę sony. Była połąłczona z TV przez HDMI. Dzięki temu TV rozpoznawał wieżę jako aktywny system dżwiękowym. Włączenie TV skutkowało automatycznym włączeniem wieży i wybraniem źródła dżwięku. To samo z wyłączaniem. Głośność wyjściowego dźwięku z wieży regulowana była pilotem od TV. Było to dodobrze zgrane i działające (BRAVIA SYNC).
Postawiłem zainwestować w nowy system stereo tzn. w chwaloną multimedialną mini wieżę Yamahy MCR-N670D. Dźwięk z TV do wieży wyprowadziłem kablem optycznym Toslink. Dźwięk oczywiście jest ale nie działa to tak przyjaźnie jak w przypadku mikrowieży sony. Tzn . po włączeniu TV trzeba pilotem od Yamahy uruchomić ją i wybrać żródło dźwięku. Regulacja głosności też odbywa się jedynie pilotem od yamahy. Jest to dużo bardziej uciążliwe niż przy poprzednim rozwiązaniu. Podejrzewam, że połączenie TV i Yamahy kablem HDMI mogłoby rozwiązać problem. Niestety Yamaha nie ma takiego wejścia. Ma tylko optyczne i AUX. Czy ktoś utwierdzi mnie w przekonaniu, że nic się z tym nie da zrobić? Z góry dziękuje za pomoc.
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi