macius310 0 Napisano 7 Grudnia 2017 Witam,chciałbym się dowiedzieć jakie są najlepsze ustawienia obrazu w panasonic 58ex703 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano 9 Grudnia 2017 (edytowane) Witam. 58ex703 to prawie taki sam model telewizora jak w linku nizej czyli ex700.EX posiada tuner satelitarny a ex700 nie ma tunera satelitarnego to jedyna roznica,Mozesz skorzystac z zaawansowanych ustawien paramatrow obrazu z linku https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1494309442 Jesli ustawienia obrazu z linku nie beda zbyt dobre to proponuje wybrac tryb obrazu normalny, wylaczyc calkowicie redukcje szumow.,zwiekszysc ostrosc, balanas bieli normalny,obnizyc troche jasnosc i kontrast. IFC ustawic na minimum lub wylaczyc wtedy obraz nie bedzie teatralny. EX703 posiada tuner satelitarny a ex700 nie ma tunera satelitarnego to jedyna roznica. Edytowane 9 Grudnia 2017 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macius310 0 Napisano 9 Grudnia 2017 Dzieki za info zabieram sie do ustawien,jeszcze jedno pytanie ten panas ma 60hz matryce ogladam tylko nc+ zadnego sportu i nie gram na konsoli czy potrzebuje tv z 120hz do zwyklego ogladania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano 9 Grudnia 2017 (edytowane) Telewizor ma panel 60hz tak wynika z informacji ktore mozna przeczytac w internecie. https://www.displayspecifications.com/en/model/8ef2a35 Test telewizora ex700 jest w linku nizej. https://hdtvpolska.com/panasonic-ex700-tx-65ex700e-test-przystepnego-tv-ultra-hd-2017-z-hdr/ Telewizor ma dobre komentarze.Komentarz nizej dotyczy ex703 z hdforum. Cóż - żródło sygnału CP , daje radę , na sporcie nic niepokojącego nie zauważyłem ( zero smużenia ),można śmiało oglądać wszelkie transmisje sportowe.Odpaliłem film z PS4 - blu-ray "Oblivion" ( Niepamieć) i to jest to do czego stworzony jest ten 58"TV - oglądam na ustawieniu "prawdziwe kino"4K z youtube - cud ,miód i orzeszkiŻeby nie było za słodko .....to dżwięk ,niestety bez soundbara się nie obejdzie , mój poprzedni panas as640 bił tego pod tym względem na głowę.Wygląd - aluminiowe ramki zadają szyku.Tv jest naprawdę duży - zajmuje całą niemałą szafkę rtv. Edytowane 9 Grudnia 2017 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macius310 0 Napisano 9 Grudnia 2017 Cytat ok. dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macius310 0 Napisano 14 Grudnia 2017 Czy w tu panasonic hdr ma być wlaczony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano 15 Grudnia 2017 Trzeba posiadac zrodlo sygnalu HDR wtedy funkcja moze byc przydatna .Do normalnego ogladania telewizji funkcja moze byc wylaczona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macius310 0 Napisano 18 Maja 2018 Witam zastanawiam się nad dekoderem 4k od nc+,czy warto i czy 4k z takiego dekodera różni się od tych z you tube Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robo1221 0 Napisano 11 Czerwca 2021 Witam. Czy ktoś na tym modelu ma problem z TVP 4K z tv naziemnej? Nie mogę wyszukać nawet częstotliwości u mnie lubelskie kanał 25 jakość 100% i po ustawieniu ręcznym na tą częstotliwość od razu komunikat, że nie udało się nic znaleźć i tak cały czas. Proszę o odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach