Skocz do zawartości
  • 0
Cezary Winkowski

Panasonic 58TX703 artefakty piksele rozmycia

Pytanie

Witam. W niedzielę kupiłem tv 58tx703 i od samego początku mam problem z wyswietlaniem różnych scen najgorzej jest jak w materiale dominują ciemne kolory ale i w jasnych scenach dzieja się cuda mniej wiecej wygląda to tak jak na zdjeciach. Dodam ze problem występuje w filmach z youtuba, dvd, dekodera czy xbox one. Jesli ktoś wie o co kaman bardzo proszę o odp 

Z góry dziekuje 

20171206_181626.jpg

20171206_184516.jpg

20171206_183335.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1

Witam wszystkich. Ja kupilem Panasonica tx50ex703e w czerwcu 2017 i mam ten sam problem z telewizorem. Dzwoniłem do serwisu to powidziano mi  najpierw ,że to wina sygnału anteny satelitarnej,później że to kabel hdmi.Ale wymianie wszystkigo co się dało z górnej półki poprawy nie ma. I tak oglądałem do świąt Bożego Narodzenia. W tedy podłączylem Blu Ray z filmem o rozdzielczość ful hd i mialo byc dobrze jednak tu tez pojawiają się,artefakty. Więc pojechałem do sklepu gdzie go zakupiłem i złożyłem reklamacj- rękojmia. Zostawię nr telefonu jakby ktos chcial pogadac jak zostala zalatwiona ta sorawa .mam na imię Waldemar tel 609 023 283

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Dnia ‎07‎.‎01‎.‎2018 o 17:56, sysunia napisał:

Witam wszystkich. Ja kupilem Panasonica tx50ex703e w czerwcu 2017 i mam ten sam problem z telewizorem. Dzwoniłem do serwisu to powidziano mi  najpierw ,że to wina sygnału anteny satelitarnej,później że to kabel hdmi.Ale wymianie wszystkigo co się dało z górnej półki poprawy nie ma. I tak oglądałem do świąt Bożego Narodzenia. W tedy podłączylem Blu Ray z filmem o rozdzielczość ful hd i mialo byc dobrze jednak tu tez pojawiają się,artefakty. Więc pojechałem do sklepu gdzie go zakupiłem i złożyłem reklamacj- rękojmia. Zostawię nr telefonu jakby ktos chcial pogadac jak zostala zalatwiona ta sorawa .mam na imię Waldemar tel 609 023 283

Witam, większość osób które wiedzą jak reklamować sprzet będą wiedziały jak działa rękojmia - zycze udanego rozwiązania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Ja w ex610e też mam kwadraty paski różnego typu. A było wszystko ok, z czasem pojawia się coraz więcej artefaktów na ekranie. Zgłosiłem tv do serwisu bo nie mogę na to patrzec. Dam znać co na to serwis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Też mam dokładnie taki sam problem z modelem tx50 ex703. 

Serwis twierdzi że to wina sygnału i że tak musi być. I tylko na sygnale Bluray 4k jakość  będzie dobra. 

Na razie się  nie poddaję i kazałem im zabrać  na testy. Czekam na przyjazd. 

Potem ewentualnie zostaje mi tylko rękojmi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

U mnie serwis stwierdził że to jest norma. Norma to nie jest bo nie jest to od początku. Nie odpuszczam idę do rzecznika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Tego typu artefakty/błędy kompresji nie mają prawa pojawić się na ekranie TV przy sygnale z Blu-raya czy konsoli, czy dekodera sat przy kanale HD. Jeżeli jest inaczej, serwis absolutnie nie ma prawa twierdzić , że jest to w "normie".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

U mnie jest to na YouTube na materiale 4k i na konsoli. Nie odpuszczam walczę dalej. Co można zrobić? Z serwisem się nie dogadam chyba. Tylko rzecznik konsumenta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Niech serwis pisemnie odniesie się do tematu i poda dokladnie jaka to norma dopuszcza rzekomo takie artefakty oraz niech załącza te normę w całości do swojej opinii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Metoda naprawcza serwisu to rozjaśnienie na maxa!  Tylko kto to wytrzyma? Na sklepowym wszystko jest ok. Diagnoza telewizor sprawny mimo że poxeloza jest i serwis ja widzi ale to nie wada. Podjasnili na maxa  jasnością zagłuszyli pixeloze. Jestem w czarnej du....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Jutro przy odbiorze będę miał wszystko na piśmie. Ale już wiem co tam będzie napisane  bo osobiście byłem w serwisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Wad nabytych nie stwierdzono. Taki mam opis. I co teraz? Kwadraty jak były tak są nadal, nawet na czarnym statycznym obrazie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Miał być pełny opis wraz z normą, bo jednak coś stwierdzili tylko miało to być dopuszczone przez producenta, więc albo coś kręci serwis albo Ty kolego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Prosiłem o pełny opis że widza kwadraty i wczoraj ustaliłem że tak napiszą a dziś odbieram telewizor i w opisie jest to co podałem. Prosiłem żeby zmienili ale nic z tego mają swój standardowy opis i każ demu tak piszą jak nieznajda usterki. Wstawię skan zaraz jak nie wierzysz. Sory że takie foto alennie mam kompa żeby zamazać swoje dane

IMG_20180125_183315563.jpg

Edytowane przez koralgool
Daje plik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Poproś ich o uzupełnienie odpowiedzi zgodnie z deklaracja. Taki frazes zupełnie nic nie mówi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Ja też nic nie wywalczyłem.  Serwis stwierdził że tak ma być i winna jest jakość sygnału. I w sumie po dokładnym sprawdzeniu (czyli film 4k z płyty) to faktycznie na obrazie 4k tego efektu nie ma - ale na każdym innym (blu-ray, dekoder, DVD) jest. Efekt mocno uwidacznia się pod nawet minimalnym kątem. Ja już dalej nie walczę. Wygląda na to że Panasonic nie poradził sobie ze skalowaniem obrazu (chyba programowo). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi