Skocz do zawartości
slyman

Wybór pomiędzy TCL LED 49C7026 a PANASONIC LED TX-50EX700E

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o opinie na temat ww wymienionych telewizorów. Oba telewizory w sklepach są w podobnej cenie: 3099zł. Porównanie obu telewizorów to mniej więcej jak porównanie samochodów: dobrze wyposażonej Kia (TCL), a gołym Mercedesem(Panasonic) :)

Przesiadam się z mojego wspaniałego TV marki Sharp 37". Zależy mi na telewizorze 49-50 cali, 4K, fajnie jakby matryca była VA jeszcze lepiej jak 100Hz. Telewizor do pokoju 20m2, oglądanie z odległości 3m. Głównie oglądana telewizja (cyfrowy polsat), czasami podłączany jest komputer, zależy mi również na bezproblemowej współpracy TV z telefonem komórkowym (udostępnianie zdjęć).

Oprócz wymienionych wyżej telewizorów pod uwagę był brany Philips 49PUS6561, ale po przeczytaniu opinii na temat matrycy i serwisu raczej odpuszczę.

Z góry dziękuję za wszelkie uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie z tej dwójki ex700. Jedynie do mocno jasnych pokoi należy się z nim wstrzymać i popatrzyć za Samsungiem MU61../MU64..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź. Obejrzę te samsungi w sklepie. Aczkolwiek czytałem już kilka opinii na temat spadającej jakości wykonania telewizorów Samsung.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panasonic jest wyraźnie lepiej wykonany, więc jego też proponuje sprawdzić dokładnie w sklepie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Xisiek napisał:

Zdecydowanie z tej dwójki ex700. Jedynie do mocno jasnych pokoi należy się z nim wstrzymać i popatrzyć za Samsungiem MU61../MU64..

A co powiesz o tej serii TV, które wymieniłeś ? 

Mianowicie 50MU6172 oraz 49MU6442/6452 ? Czym one konkretnie się różnią ? W tym momencie droższy jest 496442...

Sam się zastanawiam nad którymś z tych TV, lecz w czym tkwi różnica między nimi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak to jest z tym systemem w tv Panasonic, czy firefox os będzie wspierany? To wydaje mi się jest główny minus tv Panasonic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A jak to jest z tym systemem w tv Panasonic, czy firefox os będzie wspierany? To wydaje mi się jest główny minus tv Panasonic.
Ja posiadam Panasonica i jestem baaardzo zadowolony z jakości obrazu ( TV, Netflix, PS4 ) ale ten firefox os to straszna lipa i z tego co udało mi się wyczytać w necie to on już jest martwy. Wspierać tego nie będą. Zastanawiam się nad dokupieniem android box bo nawet apki Eleven nie ma w tym całym firefoxie

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. Dlatego wkurza mnie że producenci telewizorów zamiast wyprodukować dobry TV, ale bez bajerów smart to kombinują i wychodzi wielkie g.... Też w tej chwili do swojego zasłużonego tv mam podłączone andrino box. Dlatego właśnie obawiam się kupić Panasonica. Telewizory na androidzie (Sony, Philips, TCL)... wiadomo android jest marudny i potrafi się zawiesić, i tak na prawdę do wyboru zostaje Samsung ze swoim Tizen i LG ze swoim Web os. A może jednak ten android z tv nie jest taki zły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi