walosek 6 Napisano 16 Listopada 2017 Witam, dziś pojawił się u mnie problem z HDMI1. Do portu HDMI1 mam podłączoną telewizję kablową z UPC. Port HDMI2 to podpięte kino domowe. Wszystko działało zawsze tak samo. Po wyłączeniu kina działa dźwięk z telewizora. Dziś po włączeniu TV nie było dźwięku ani przez Kino domowe ani z TV. Najciekawsze jest, że jak przepnę na HDMI 3 lub HDMI 4 to działa wszystko po staremu, tylko na Porcie HDMI1 nie działa dźwięk. Jeśli podepnę Blu Ray pod HDMI 1 (testowo) to mam dźwięk i obraz. Do kogo mam się teraz zwrócić o pomoc? Jeśli przyjedzie serwisant od Samsunga stwierdzi że działa bo inne urządzenia podpięte pod HDMI 1 działają z dźwiękiem, jeśli natomiast przyjedzie serwis z UPC to stwierdzi że coś z Portem HDMI 1 skoro przepinając na HDmi 3 lub HDMI 4 wszystko działa. Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek Bartolini 0 Napisano 27 Stycznia 2018 Witam Czy problem został rozwiązany? Mam to samo z tv mu7042..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adawro 37 Napisano 31 Stycznia 2018 Funkcja UHD Color? Ustawienia ARC? Zrób reset TV do ustawień fabrycznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach