pearlsea1990 0 Napisano 26 Maja 2017 Pozwoliłem sobie wydzielić osobny temat, no więc witam na wstępie wszystkich użytkowników mam nadzieję ze pomoże mi ktoś w wyborze, kina domowego do pokoju, mianowicie zastanawiam się nad kupnem BDV- N9200WL na forum znalazłem recenzję poprzedniej wersji napisaną przez Gmeru, mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym modelu czy jest wart swojej ceny, i jak to jest z tym subwooferem pasywnym dobrze zagra, chodzi mi głównie o dźwięk, czy jest sens kupowania, czy może lepiej złożyć coś samemu, kino będzie służyć głównie do gier pod PS4 i oglądania Anime sporadycznie filmy, będzie czytał pirackie DVD z nagranymi danami czy do tego jest tylko USB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pearlsea1990 0 Napisano 12 Czerwca 2017 Znajdzie się jakaś żywa dusza do pomocy, bo zastanawiam się poważnie nad kupnem tego kina, i chciałbym wiedzieć czy jest sens ? Kino bardzo podoba mi się wizualnie, akurat teraz jest wyprzedaż ostatnich sztuk w Media Markt więc jest okazja, głównie zależy mi na tym aby sprzęt odtwarzał większość formatów, bo jak już pisałem oglądam dużo Anime w wysokiej rozdzielczości i chciałbym mieć do tego dobre nagłośnienie z dźwiękiem przestrzennym, kino służyło by też do gier jak już wspominałem, wiem już ze większość nie poleca gotowców i lepiej byłoby złożyć coś samemu, ale może nie jest tak źle jak wspominał Gemru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 12 Czerwca 2017 W jakim metrażu ma to grać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pearlsea1990 0 Napisano 12 Czerwca 2017 No więc pokój jest 20 m2, ogólnie chodzi mi o to aby był dobry dźwięk, a nie mam jak tego sprawdzić, może jeszcze spróbuje odwiedzić Sony Centre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 12 Czerwca 2017 W 20m² powinno dać sobie radę bez większego trudu, no chyba że oczekujesz trzęsienia ziemi to wtedy się nie uda. Niemniej przy budżecie cirka 4-5 tys można już spokojnie pokusić się o kino z komponentów, a nie plastiku All in one. Wrażenia soniczne i kultura brzmienia będą wówczas z nieco wyższej półki a i zagra to w razie potrzeby głośniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pearlsea1990 0 Napisano 19 Czerwca 2017 A wiesz może czy kino czyta pirackie płyty DVD z nagranymi danami czy tylko za pośrednictwem USB jest taka możliwość ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert_1988_KrK 473 Napisano 19 Czerwca 2017 (edytowane) Jeżeli zakup planujesz w Sony Centre czy innym sklepie stacjonarnym obadaj sobie na miejscu, bez problemu jakiegoś. Mimo że ten zestaw Sony ma już parę latek po premierze, wygląda bardzo interesująco szczególnie biały color. Zestaw na tani wizualnie nie wygląda i w praktyce taki nie jest 3500,- Aktualna Cena? Patrzyłeś czy nówka sztuka itp.? Wiesz może się okazać że był z parę razy zwracany lub po innym liftingu czy coś(...) Dokładnie na spokojnie sobie zbadaj to i owo przed zakupem. Jak gra? Hymm wiesz dla każdego coś innego, w MM/M1 w KrK cały czas jest podpięty pod TV można testować przed zakupem do woli. Pamiętam jak wjechał jako nowość był podpięty pod SONY TV X9 4K ustawiały się kolejki przed mini salonik przy pokazach. Ciut kosmicznie to wyglądało hehe bo TV X9 miał wbudowane głośniki po bokach, i jeszcze połączyli go z tym K/D. Jak na tamte czasy to nie widziałem tak fikuśnego połączenia jak zrobił to sklep podłączając ze sobą TV SONY X9 + BDV-N9200W / N9200WL Edytowane 19 Czerwca 2017 przez Robert_1988_KrK 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 19 Czerwca 2017 9 godzin temu, pearlsea1990 napisał: A wiesz może czy kino czyta pirackie płyty DVD z nagranymi danami czy tylko za pośrednictwem USB jest taka możliwość ? Nie korzystałem i nie korzystam z piratów, więc nie wiem. Gorąco zachęcam kolegę na przejście na oryginaly, przy dzisiejszych cenach aż grzech jechać na czymś innym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pearlsea1990 0 Napisano 20 Czerwca 2017 12 godzin temu, Xisiek napisał: Nie korzystałem i nie korzystam z piratów, więc nie wiem. Gorąco zachęcam kolegę na przejście na oryginaly, przy dzisiejszych cenach aż grzech jechać na czymś innym Chodziło mi głównie o Anime Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach