Skocz do zawartości
micz84

Jaki tv polecacie do około 3000

Rekomendowane odpowiedzi

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 16m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,8m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-3
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? raczej na wprost, ale dobrze by było gdyby nie miał tragicznych kontów
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? nieistotne
7. Jaki masz obecnie telewizor ? nie mam
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? 4k, HDR, fajnie by było android TV
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4k/HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ?komputer moż UPC
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ?  2-3
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojetne
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy,seriale, sport prawie wcale.
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? może
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie?  tak 20%
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 49"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? słabe dostosowywanie głośnośći między kanałami
19. Preferencje co do marki ? brak
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? mie musi miec
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? około 3000

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? może

Co byście polecili.

Ja się zastanawiałem nad tymi:

Philips 49PUS6561
TCL U49P6046

Myślałem też nad tymi:

PHILIPS 49PUS7101
Sony KD-49XD8005

ale przekraczają już mój budżet. W pierwszej kolejnośći chciałbym wiedzieć co sądzicie tcl vs philips.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polece samsunga 50ku6000, ma matryce VA jak najbardziej wyswietla obraz hdr :)

philips ktorego podales ma ips, sony tez. Tcl bardzo spoko tv ale jakosc to loteria :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jakim sensie loterią jest ich jakość? Jakie potrafią mieć wady?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrafia sie zepsuc tak o po prostu :)

moj znajomy wlasnie kupil tcl 55s7906 i 3 razy juz byl na serwisie :)

1 problem ze zlaczem hdmi, 2 raz cos nie teges z glosnikiem bylo i 3 raz nie wiem co sie dzialo, a z racji tego ze za kazdym razem psulo sie cos innego to serwis nie musi mu dawac nowego tv :)

tcl cena/obraz za swietne, ale miewaja problemy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszesz na podstawie tego jednego przypadku? Czy częściej to się zdarza? Bo generalnie każdy producent wypuszcza wadliwe egzemplarze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na sklepie orzyjelismy 8 tcl w ktorych jakies tam problemy byly :)

w temat glebiej nie wchodzilem, bo to nie moj dzial na sklepie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No to teraz już nie wiem kóry wybrać, zwłaszcza, że słyszałem, że np. philips ma problemy z pasami na matrycach. Smart tv z androidem mi się podoba, bo inaczej będę musiał dokupić zewnętrzne a to wydatek jakiś 300-500 zł pewnie, za coś w miarę dobrego.

Ale wróciło 8 po sprzedaży, czy na sklepie były sprawdzone? Ten konkretnie model czy ogólnie o  TCL?

Edytowane przez micz84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ogolnie o tcl :)

Samsung 50ku6000 niema androida ale ma wyzsza jasnosc niz ten tcl no i matryce va.

w philipsie bedziesz mial zamiast czerni kolor szary z racji matrycy ips, a w tcl efektu hdr nie zobaczysz wcAle :)

w 50ku6000 hdr widac jak najbardziej, sam mam 55ku6100 wiec polecam :)

philipsy maja kiepsa jakosc samego obrazu i czesto pomimo matryc 120hz to dzialaja one gorzej niz 60hz :P

sony ktorego wynieniles takze ma matryce ips wiec zamiast czarnego bedziesz mial kolor szary to raz no i 2 nie wyswietlisz efektu hdr :)

woec chyba glupio placic za cos czego nawet nie uzyjesz :)

Edytowane przez MasterBialy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TCL też ma matrycę VA. HDR nie jest dla mnie najważniejszą kwestią. Chociaż teraz  jeszcze jeden wymóg mi doszedł obsługa modułu CI+ od UPC, TCL.Thomson na stronie UPC nie ma informacji o oficjalnym wsparciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mam wersje 55ku6100 i imo swietny tv :)

moj ma matryce va :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Philips 49PUS6561. 

Obecna oferta to 55" za 3 zeta 55PUS6561 to zdecydowanie najlepszy TV w tej kategorii cenowej... Z produkcji marzec/kwiecień 2017. Nikt nie ma na rynku matrycy 120 Hz, wysoki IPS od LGD, 55" HDR w tej cenie.

Macie inne kontr oferty to proszę o zapodanie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Hahaha... philips i jego gowniany ips to smiec... 120hz ktorych nie widac o smuzy bardziej niz 60hz a do tego totalny brak hdr.

ips jaki by nie byl to nie wyswietli hdr nawet w polowie tak jak va

kolega znow blyszczy widze :)

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście ostatnio kupiłem SAMSUNG LED UE60J6240. Obraz i dźwięk jest genialny! Naprawdę nie warto przepłacać do 3 tyś. można spokojnie kupić dobry TV - takie moje zdanie. Jeśli chcesz zobaczyć ranking innych telewizorów do 3000zł to zerknij tutaj : http://supernius.pl/telewizor-do-3000-zl/ . Pozdrawiam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, cytrynac napisał:

Ja osobiście ostatnio kupiłem SAMSUNG LED UE60J6240. Obraz i dźwięk jest genialny! Naprawdę nie warto przepłacać do 3 tyś. można spokojnie kupić dobry TV - takie moje zdanie. Jeśli chcesz zobaczyć ranking innych telewizorów do 3000zł to zerknij tutaj : http://supernius.pl/telewizor-do-3000-zl/ . Pozdrawiam. 

Artykuł sponsorowany, że z kuje w oczy. W zasadzie niczego z niego się nie dowiedziałem, a sam ranking tol lista linków afiliacyjnych. Zero wyjaśnienia dlaczego akurat te telewizory trafiły do rankingu, co jest ich mocną stroną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, cytrynac napisał:

zerknij tutaj : http://supernius.pl/telewizor-do-3000-zl/ . Pozdrawiam. 

Ale wiesz z tego artykułu zupełnie nic nie wynika, poza tym że ktoś napisał pare zdań "na okrągło" i dorzucił garść przypadkowo dobranych tv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle co ci moge doradzic to poczytaj sobie stronki  z opiniami jak ceneo czy opiniertvagd.pl, zazwyczaj masz tam bardzo dokladne recenzje produktow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 2017-6-13 o 15:26, MasterBialy napisał:

Dobre fullhd to samsung j6240

dobre 4k w cenie do 3k to samsung 55ku6000 

Ale czy 55ku6000 nie ma matrycy PLS?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 13.06.2017 o 14:07, karkosz napisał:

tyle co ci moge doradzic to poczytaj sobie stronki  z opiniami jak ceneo czy opiniertvagd.pl, zazwyczaj masz tam bardzo dokladne recenzje produktow

cóż sam się napalam na nowego Samsung QLED , ale obecnie cenowo to nie moja liga. QLED TV Q7F potrafi kosztować prawie 20 tyś za wersję 65''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi