Skocz do zawartości
remix1986

Pomoc w wyborze Telewizora 55 cali

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przymierzam sie do kupna telewizora juz jakis czas :) i teraz zaczalem sie bardziej rozgladac i czytac no i na chwile obecna zastanawiam sie nad dwoma :) mieszkam w Anglii i sprawa wyglada tak mysle nad : 

Samsung UE55KS9000 ktory na chwile obecna jest w ofercie z darmowym soudbarem z Samsung HW-J7501 

albo

LG OLED55C6V ktory przekracza moj budzet o troszke i tu ewentualnie jakbym mial sie na ten zdecydowac to bym poczekal jeszcze troche na oferte jakas

Jednym slowem albo Samsung teraz albo czekam na LG :) warto poczekac ? wiem ze to moze wydawac sie retoryczne pytanie bo to OLED.

TV bedzie uzywane do filmow,grania na konsoli :) standardowe czynnosci

Pozdrawiam i dziekuje za kazda uwage i porade 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem skoro i tak masz już spory budżet to lepiej dołożyć i wziąć oleda. KS9000 szału jakiegoś nie zrobi, to dobry tv ale myślę, że w starciu z oledem polegnie. Gdyby to był KS9500 ze strefami wygaszania wtedy można by pomyśleć. Sama czerń i kontrast na oledzie zapewnią lepsze wrażenia niż to co wygeneruje Samsung nawet w hdr.

W skrócie ja na twoim miejscu brał bym oleda LG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok a moze inaczej. Darujmy narazie sobie oleda. Czy Samsung ks9000 czy moze jest cos lepszego w tej cenie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj chwilę. Zbierz pieniądze i kup Oleda. Też miałem taki dylemat 1,5 miesiąca temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli LCD to tylko fald -  Panas dx900 lub Samsung ks9500 (lepszy lag) lub przewartościowany (niektórzy to lubią :D ) Sony ZD9. 

Wskazany oled to bardzo dobry tv acz do grania już bym się zastanowil, jedni widzą powidoki inni nie widzą, a LG w gwarancji na wszelki wypadek rączki umywa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram na oledzie od tygodnia na Ps4p i ani w nocy ani tym bardziej w dzień nie ma powidoków.
Za to gra w 4K powala

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiego oleda posiadasz ? Ja bylem blisko kupna ks9000 ale za kazdym razem cos i odllzylem zakup na po urlopie bo jutro wyjezdzam. Jakies inne propozycje w cenie podobnej do ks9000 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to B6V ? Bo taki w Anglii znalazlem bo tu mieszkam. B6V i C6V który lepszy bo z oledow to jedyne w zasięgu cenowym. Koles w sklepie mi bardzo polecal sony XD9305BU oraz nowszy drozszy XE9005BU co o nich uwzacie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Ostatni litera jest regionem przeznaczenia i ma wpływ na gwarancje w samym regionie.
Tez mi polecali xe ale finalnie wziąłem oleda.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi