remix1986 1 Napisano 4 Maja 2017 Witam Przymierzam sie do kupna telewizora juz jakis czas i teraz zaczalem sie bardziej rozgladac i czytac no i na chwile obecna zastanawiam sie nad dwoma mieszkam w Anglii i sprawa wyglada tak mysle nad : Samsung UE55KS9000 ktory na chwile obecna jest w ofercie z darmowym soudbarem z Samsung HW-J7501 albo LG OLED55C6V ktory przekracza moj budzet o troszke i tu ewentualnie jakbym mial sie na ten zdecydowac to bym poczekal jeszcze troche na oferte jakas Jednym slowem albo Samsung teraz albo czekam na LG warto poczekac ? wiem ze to moze wydawac sie retoryczne pytanie bo to OLED. TV bedzie uzywane do filmow,grania na konsoli standardowe czynnosci Pozdrawiam i dziekuje za kazda uwage i porade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kimimaro09 11 Napisano 5 Maja 2017 Moim zdaniem skoro i tak masz już spory budżet to lepiej dołożyć i wziąć oleda. KS9000 szału jakiegoś nie zrobi, to dobry tv ale myślę, że w starciu z oledem polegnie. Gdyby to był KS9500 ze strefami wygaszania wtedy można by pomyśleć. Sama czerń i kontrast na oledzie zapewnią lepsze wrażenia niż to co wygeneruje Samsung nawet w hdr. W skrócie ja na twoim miejscu brał bym oleda LG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remix1986 1 Napisano 5 Maja 2017 Ok a moze inaczej. Darujmy narazie sobie oleda. Czy Samsung ks9000 czy moze jest cos lepszego w tej cenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari_p 1 Napisano 5 Maja 2017 Poczekaj chwilę. Zbierz pieniądze i kup Oleda. Też miałem taki dylemat 1,5 miesiąca temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 5 Maja 2017 Jeżeli LCD to tylko fald - Panas dx900 lub Samsung ks9500 (lepszy lag) lub przewartościowany (niektórzy to lubią ) Sony ZD9. Wskazany oled to bardzo dobry tv acz do grania już bym się zastanowil, jedni widzą powidoki inni nie widzą, a LG w gwarancji na wszelki wypadek rączki umywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari_p 1 Napisano 9 Maja 2017 Gram na oledzie od tygodnia na Ps4p i ani w nocy ani tym bardziej w dzień nie ma powidoków.Za to gra w 4K powala Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remix1986 1 Napisano 9 Maja 2017 Jakiego oleda posiadasz ? Ja bylem blisko kupna ks9000 ale za kazdym razem cos i odllzylem zakup na po urlopie bo jutro wyjezdzam. Jakies inne propozycje w cenie podobnej do ks9000 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari_p 1 Napisano 9 Maja 2017 Oled65b6jhttp://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b6Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remix1986 1 Napisano 9 Maja 2017 Czy to B6V ? Bo taki w Anglii znalazlem bo tu mieszkam. B6V i C6V który lepszy bo z oledow to jedyne w zasięgu cenowym. Koles w sklepie mi bardzo polecal sony XD9305BU oraz nowszy drozszy XE9005BU co o nich uwzacie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari_p 1 Napisano 10 Maja 2017 Tak. Ostatni litera jest regionem przeznaczenia i ma wpływ na gwarancje w samym regionie. Tez mi polecali xe ale finalnie wziąłem oleda. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach