Skocz do zawartości
  • 0
ryszard93

Panasonic TX-40DS630 - uciążliwa wada podświetlenia? Czy podlega naprawia, wymianie?

Pytanie

Dzień Dobry, 

Dostałem dzisiaj tytułowy telewizor, kupiony w sklepie "owoce" prawdopodobnie przez kogoś zwrócony i na górnej krawędzi ekranu mam kilka ciemniejszych pasków najbardziej widocznych na jasnym jednolitym tle. Podejrzewam że to wada podświetlenia. Zdjęcie jak wygląda ta wada:

a15f25c4ffa9b73amed.jpg

Czy takie coś powinno występować? Mnie osobiście to bardzo denerwuje, teraz pytanie czy mam zwracać i liczyć że drugi model będzie lepszy, czy może przypadkiem takie coś podlega gwarancji i mogliby mi to naprawić? Wolałbym osobiście naprawę ze względu na to, że te modele znikają z rynku i to jest najlepszy dla mnie model telewizora i obraz naprawdę mi się podoba, gdyby nie ten mankament. 

Bardzo proszę o odpowiedź i dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nawet nie baw się w żadne oddawanie do naprawiania, tv do wymiany (ale tylko na ten sam model, nie gódź się w żadnym razie na żadne nowsze z matrycą 50hz). Bo z tymi naprawami to jest teraz nie za bardzo.

Edytowane przez mmpeg-4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Takie rzeczy nie mają prawa występować. Lepiej wymienić niż naprawiać, bo licho wie co serwis włoży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Dzięki wielkie, RMA złożone, napisałem też że jeśli zostały im tylko telewizory ze zwrotów to nie chcę takiego. Jednak nie wiem co będzie jak tylko na rynku takie zostały, bo podobnego telewizora już nie dostanę raczej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Jest podobny nowy model tyle że w wyższej rozdzielczości 4K, i też na matrycy VA i 100hz, występuje tylko w rozmiarze 43'' i kosztuje około 1000 euro :

http://www.panasonic.com/de/consumer/flachbildfernseher/4k-pro-ultra-hd-tv/exw754-serie/tx-43exw754.html

Edytowane przez mmpeg-4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Morele wypina sie sianem i kaze najpierw zglosic naprawe u producenta. Jak naprawa bedzie niemozliwa to wtedy dopiero wymienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Cwaniaki. Olej ich i domagaj się wymiany w ramach rękojmi - za to odpowiada sklep - muszą wymienić zgodnie z prawem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Federacja konsumenta, inspekcja handlowa pomogą i podpowiedza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Dzięki, będę działał. Tak się zapytam, czy ktoś wie jak rozwiązać problem synchronizacji obrazu z dźwiękiem? Źródłem zawsze będzie komputer, a input lag tego telewizora mnie nie interesował bo grać na nim nie będę, jednak dźwięk nawet w trybie gra jest szybciej od obrazu. Czy da się to jakoś rozwiązać? Szukam w internecie od kilku godzin i nie znalazłem rozwiązania poza boxem opóźniającym dźwięk. Naprawdę nie ma innego rozwiązania?  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi