Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów , na wstepie chciałbym przedstawic zestaw który posiadam i zapytac o poprawe jakosci dzwieku w stereo. tak wiec sercem kina jest wzmacniacz wielokanałowy (nazwałem go tak bo nie posiada radia wiec to chyba nie jest amplituner?) DENON AVC-A1SR (wersja upg , kupiony  od pierwszgo własciciela , stan idealny ,wieki  ciezki i piekny szampanski klocek nie jak te współczesne ampki :- zamieniłem moje poprzednie ONKYO TX-DS989 i CD onkyo 7911 Integra własnie na denona ok 5lat wstecz ) ) DENON DVD-A11 SACD , CD DENON 1550AR ,Kolumny EPOS M22 przód , Miler & Kreisel LCR 750 THX centralny i crystal acoustics THX surroud na tyły ,subwoofer MJ Acoustics Reference 100 , pokój ok 18- 20m2 uzywam 50/50 stereo / kino i  ogólnie jestem zadowolony z dzwieku (chociaz nie posiada dts true HD  ,dolby HD i ATMOS )  ale chciałbym dokupic koncówke DENON POA-T10 do poprawy stereo i tu pytanie czy jest sens dokupienia tej koncówki (poniewaz a1sr ma 220w 6ohm  i 170w 8ohm a DENON pot-t10 120w przy 8 ohm) i jak to ewentualnie podłaczyć , poniewaz spotkałem sie z opiniami ze sekcje pre-out  we wzmacniaczacz wielokanałowych i amplitunerach sa nie zbyt dobre (ale czy moga pogorszyc dzwiek ?) chciałbym podpiac tylko przednie kolumny EPOS M22 ( prosze nie pisac o creek itp  wiem ze to kolumny dedykowane do creek ale chciałbym pozostac przy tym sprzecie który posiadam dla mnie wizualnie dzieło sztuki hehe )a tyły i centralny zostawic dla Denonka!  Prosze o pomoc i opinie , zaznaczam ze nie jestem audiofilem nie mam az tak wysublimowanego słuchu , lecz lubie dobre stereo ,wiec proszę o rady i ewentualne sugestie , moze ktos z was posiada taki zestaw :-) z góry dziekuje za pomoc pozdrawiam

DSC03842.JPG

DSC03847.JPG

Edytowane przez juribmw1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sensu.

Kup oddzielny, dodatkowy wzmacniacz do stereo.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi