juribmw1 0 Napisano 21 Marca 2017 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów , na wstepie chciałbym przedstawic zestaw który posiadam i zapytac o poprawe jakosci dzwieku w stereo. tak wiec sercem kina jest wzmacniacz wielokanałowy (nazwałem go tak bo nie posiada radia wiec to chyba nie jest amplituner?) DENON AVC-A1SR (wersja upg , kupiony od pierwszgo własciciela , stan idealny ,wieki ciezki i piekny szampanski klocek nie jak te współczesne ampki :- zamieniłem moje poprzednie ONKYO TX-DS989 i CD onkyo 7911 Integra własnie na denona ok 5lat wstecz ) ) DENON DVD-A11 SACD , CD DENON 1550AR ,Kolumny EPOS M22 przód , Miler & Kreisel LCR 750 THX centralny i crystal acoustics THX surroud na tyły ,subwoofer MJ Acoustics Reference 100 , pokój ok 18- 20m2 uzywam 50/50 stereo / kino i ogólnie jestem zadowolony z dzwieku (chociaz nie posiada dts true HD ,dolby HD i ATMOS ) ale chciałbym dokupic koncówke DENON POA-T10 do poprawy stereo i tu pytanie czy jest sens dokupienia tej koncówki (poniewaz a1sr ma 220w 6ohm i 170w 8ohm a DENON pot-t10 120w przy 8 ohm) i jak to ewentualnie podłaczyć , poniewaz spotkałem sie z opiniami ze sekcje pre-out we wzmacniaczacz wielokanałowych i amplitunerach sa nie zbyt dobre (ale czy moga pogorszyc dzwiek ?) chciałbym podpiac tylko przednie kolumny EPOS M22 ( prosze nie pisac o creek itp wiem ze to kolumny dedykowane do creek ale chciałbym pozostac przy tym sprzecie który posiadam dla mnie wizualnie dzieło sztuki hehe )a tyły i centralny zostawic dla Denonka! Prosze o pomoc i opinie , zaznaczam ze nie jestem audiofilem nie mam az tak wysublimowanego słuchu , lecz lubie dobre stereo ,wiec proszę o rady i ewentualne sugestie , moze ktos z was posiada taki zestaw :-) z góry dziekuje za pomoc pozdrawiam Edytowane 21 Marca 2017 przez juribmw1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 21 Marca 2017 Nie ma sensu. Kup oddzielny, dodatkowy wzmacniacz do stereo. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach