[aRcek] 2 Napisano 13 Marca 2017 Witajcie, Poszukuje nowego telewizora do mojego nowego domu mam już parę typów ale zacznijmy od pytań: 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 45m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3,5m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 44. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost 5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć6. Jak słońce świeci w pokoju ? Przez 3 godziny na wprost7. Jaki masz obecnie telewizor ? brak8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? uhd, hdr, netflix9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD )? Głównie HD10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? dekoder cyfra, bluray, amplituner, w przyszlosci konsola11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? około 412. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Matową13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Piłka nożna i inne sporty, filmy14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Nie15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Tak w przyszłośći16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? pół na pół17. Preferencje co do wielkości? 65cali18. Co Cię denerwuje w telewizorach? awaryjność19. Preferencje co do marki ? Sony, Panasonic, LG20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie musi21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 8 tyś (10 tyś jeśli naprawdę warto). Moja sytuacja przedstawia się następująco przeprowadzam się w czerwcu do nowego domu. Od jakiegoś czasu śledzę bacznie fora, testy i ceneo. Mam dwa typy dot. wymarzonego telewizora Panasonic Dx750, Sony xd9305, Sony xe9005, dwa ostatnie przekraczają znacznie mój budżet ale jeśli mnie przekonacie wezmę raty. Uprzejmie proszę o nie proponowanie mi Samsunga - ze względu na osobiste doświadczenia z tą firmą, nigdy więcej nic nie kupie od nich. Mam teraz problem - cena Panasonica stoi już od 3 miesięcy i wszędzie kończą się jego zapasy. Taka sama sytuacja jest z Sony. Mowa tu oczywiście o sklepach które oferują Raty 0%. Jak myślicie, czekać jeszcze do czerwca na nowośći i kupić przed przeprowadzką zakładając że mój budżet 8 tyś się nie zmieni czy odpuścić i kupić Panasonica taniej póki jest i zaoszczędzić trochę kasy, która mogę np. przeznaczyć na kalibracje albo dobry soundbar. Z góry dziękuje wszystkim za pomoc. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
franus122 143 Napisano 13 Marca 2017 Witam Kup sobie Panasonica A tu na forum jest jego test Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 13 Marca 2017 Obecnie tv z matowa matryca jest nie do kupienia, nie wiem czy zwrociles uwage ale dx750 to prawie lustro, podobnie zreszta jak inne modele w tej polce. Sony xd93 to calkiem mocna maszyna i moze nieco ciut mniej lustrzana. Szczerze to bym proponował rozwazyc zakup flagowca z faldem (inny poziom jakosci obrazu i hdr'u) w 58 calach - Panasonic dx900. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
[aRcek] 2 Napisano 13 Marca 2017 Widziałem dx900 i jest świetny ale odległość, rozmiar ściany i ogólnie salonu powodują ze będzie śmiesznie mały na tej ścianie. Dlatego 65 cali to minimum. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach