Skocz do zawartości
  • 0
Enzoo1986

LG EG910V 55" vs Samsung KS7000 55"

Pytanie

Witam, jestem tu nowy i już mam problemy ;)

chce kupic 55" tv. Odległość od tv 220cm. Wybieram pomiędzy tv 4k samsunga ks7000 a "zwykłym" FHD lg eg910v. Samsung ma 4k i HDR natomiast lg to oled FHD. Tv będzie głównie do oglądania sportu z kablówki, filmów i gier. Nie zależy mi tak bardzo żeby mieć 4k, zależy mi na jak najlepszej jakości obrazu. Dźwięk nie jest tak istotny bo będzie grajbelka. Interesuje mnie płynność ruchu przy szybkich dynamicznych scenach, ogólnie jakosc obrazu. Czy lepiej wybrać dobry FHD oled czy jeden z tańszych 4k z już lekko widocznym HDR? Cena jest nie do przeskoczenia ok 5000zl. 

Edytowane przez Enzoo1986

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wybrałbym mimo wszystko wyższy kontrast OLEDA .Co z tego ,ze w Samsungu masz 4k jak  bez źródła tego  nie zauważysz i HDR jak kontrast jest niezbyt duży??Ważne też w jakich porach oglądasz TV, jak w dzień to Samsung jak w nocy to tylko OLED .I muszę cie przestrzec ,ze OLED (EG910V) nie ma rewelacyjnej ostrości w ruchu, rzekł bym ,że jak na ta cenę to jest przeciętnie  ,choć dopiero go kupiłem i może na razie nie umiem ustawić upłynniacza :) 

Edytowane przez Danio31b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Jeśli chodzi o jakość obrazu ruchomego oraz jego płynność to niestety ale oled LG jest bardzo przeciętny. Natomiast Samsung ma najlepszy uplynniacz na rynku, więc wybór coś za coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Jeżeli stawiasz tylko na Filmy bierz OLED'a

Jeżeli TV w dużej mierze będzie służył do Sportu, Np. Piłka Nożna OLED'a sobie odpuść. 

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Głównie sport, filmy również ale i gry z xboxa one. Tv używany będzie głównie w nocy...wiec mam dylemat. Wie ze oled jest słaby jeśli chodzi o ruch, ale ta czerń...dziękuje za pomoc. Kwestia chyba sie rozwiązała. Prawdopodobnie będzie to Samsung.

Edytowane przez Enzoo1986

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Nie jest slaby, jest przeciętny :) Nie jest to jakaś katastrofa ale na Samsungu j6300 u brata ,upłynniacz zrobił na mnie świetne wrażenie, a LG mnie mocno rozczarował.no i zastanów się bo na Xboxie 360 gry wyglądają na OLED obłędnie na Xbox One jest pewnie jeszcze lepiej :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi