Skocz do zawartości
acero1964

Zostawić KU6400 czy wymienić na KU6000 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o waszą opinię, niestety chce czy nie chce będę miał samsunga serii 6, chce 4k i jak najniższy input lag do konsoli, a budżet tylko na to pozwala.

Mam już trzeci egzemplarz ku6400, jak widać na zdjęciach podświetlenie matrycy w porównaniu z poprzednim f6400 to bieda.

Na zdjęciu widok od przodu, lekko z góry jak zazwyczaj patrze na tv i całkiem po skosie.

Poprzednie dwa egzemplarze to była katastrofa, na ten da się patrzeć.

Dużo narzekania na internecie się naczytałem o tym problemie w ue49ku6400, ja nie wiem ten typ tak ma czy co?

Mam możliwość wymiany na ue55ku6000 przy symbolicznej dopłacie, posiada ktoś ku6000?

Czytałem gdzieś tu na forum że ku6000 jest podświetlany od tyłu a nie przy krawędziach, może nie ma takich ulotów światła?

Jak tam wygląda podświetlenie na czarnym tle?

Mam jeszcze 5 dni na zgłoszenie wymiany, zastanawiam się czy to zostawić i się przyzwyczaić lub wymienić na ku6000 bez bluetootha na którym trochę mi zależało.

Poradźcie coś, na czwarty egzemplarz 6400 już nie mam siły...

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze to nie wiem co miałes na serii f i nie wiem jak ten tv na żywo wygląda  ale na tych zdjęciach wszystko wygląda wręcz  elegancko!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 40ku6000 - jest dość gruby ale nie jest krawędziowcem i przez to też się nie rozkleja (bo jest skręcany)

poza tym ma ponoć mocniejszy HDR od ku6400

ja bym wymieniał - krawedziaki to szit już zupełny 

ale pewności że będzie jednolite podświetlenie to nie masz - jakieś chmurki mogą być choć na moim to wygląda całkiem ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No powiem tak jak widać na tej focie czarny kolor na dole, i te swiatło wali cały czas jak jakiś film z czarnymi pasami oglądam, no na f6400 nie było tak... Klaus71 mógłbyś takie foto dać jak czarne tło u Ciebie wygląda ?

20170106_004922.jpg

Edytowane przez acero1964

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na kominku widać już wycieki, rzeczywiście już nie tak jak powinno. Przy jakiej sile podświetlenia panelu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawione mam 14 z czujnikiem eco na 4 a pokój ciemny, ale jak sprawdzałem widać to nawet na podświetleniu na 1 delikatnie

a zaznaczam ten egzemplarz to i tak jest niezły w tym aspekcie w porównaniu do poprzednich dwóch

czytając komentarze o tym na stronach sklepów pojawiają się na początku grudnia jak by nagle jakaś trefna seria się trafiła tak gdybam, wcześniej zero narzekania

jest to już męczące w kółko odsyłanie tv każda wymiana to 5 dni bez tv w domu dlatego myślę o zmianie na inny model

co ciekawe na stronie jednego ze sklepów ktoś pisał o tych wyciekach i że w wersjach 40 i 55 cali ich nie ma tylko 49, sam pisał że 4 egzemplarze miał i każdy z tym problemem a do 55 cali ku6400 musiałbym 700zł dopłacać więc myślę o ku6000

Edytowane przez acero1964

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, w takim razie skoro jest to widoczne nawet przy niskim podświetleniu nie ma coś się oszukiwać, nie jest dobrze. 

Można spróbować 55 ku6000, jest directm ale czy równo podświetlanym to wyjdzie w domu dopiero. Jakbyś chciał coś pewniejszego ale z wyższym lagim to Panasonic dx700 może miło Cię zaskoczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No u mnie input lag to podstawa więc zostanę przy szajsungu, może któryś z posiadaczy ku6000 pokazałby jak wygląda poświetlenie matrycy było by miło. W directcie też widziałem że podświetlenie nieźle czerń może spaprać. Ja z moim f6400 trafiłem kiedyś na bardzo dobrą sztukę coś mi się wydaje.

może zdjęcie tego nie obrazuje, na filmie to tak wygląda:

Podświetlenie 14 z eco na 4 i Podświetlenie na maxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może po prostu f miał sterowanie adaptacyjnym podswietleniem lub zwyczjanie lepsza czern. KU6400 chyba nie ma takiej funkcji ?

PS. Film to tylko film, ale przyznam zakładając ze oddaje dość rzeczywiście to widziałem zdecydowanie gorsze egzemplarze LCD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh to już chyba to zostawię, obawiam się wymienię i będzie gorszy egzemplarz, mój  F6400 był chyba idealny na to wychodzi. Trzeba bedzie postawić tv 20cm wyżej to będzie na wprost oczu idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie poddawaj się, jeżeli możesz to szybciutko "kup" ku6000 w 55 calach porownaj w domu i oddasz ten gorszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba się upewnić w sklepie, jeśli byłoby to PLS to jest to de facto IPS wiec zakup nie ma sensu. Z mojej pamięci bym powiedział VA ale głowy nie dam czy był to model 55 czy 60 cali, czasami na stronie też są błędy, ale to nic nie zmienia - temat do weryfikacji w sklepie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc jednak to będzie PLS, w takim razie nie ma w ogóle sensu sobie nim głowy zawracać. 60 tka więc musi być na VA, ale to nie ułatwia sprawy. Jeżeli możesz w proponuje zainteresować się Panasoniciem dx700, powinno być bardzo ladnie a i kolory wspaniałe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi