acero1964 2 Napisano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Witam Przez ostatnie 3 lata byłem posiadaczem samsunga UE46F6400, niestety w domu wydarzył się mały wypadek i matryca telewizora tego nie przeżyła Nie planowałem wymiany telewizora jeszcze przez 2-3 lata ale w tej sytuacji jestem zmuszony i to na już ! Jako że mam do tv podpiętego xbox one przeczytałem na stronie głównej artykuł dotyczący polecanych tv dla graczy no i w kwocie którą mogę przeznaczyć znalazł się ten model. Zadowolony byłem z poprzedniego samsunga, nie mam wielkich wymagań i zawsze kupuję telewizory za 2-3 tysiące, jako że za rok wyjdzie xbox scorpio myślę że zakupię już telewizor 4k. Chciałbym aby nowy tv nie wyświetlał gorszego obrazu niż mój poprzedni tv czy oprócz KU6000 jest coś godnego polecenia ? 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 18m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2-3m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-24. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? raczej na wprost lub mały kąt5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać6. Jak słońce świeci w pokoju ? tylko z rana z prawej strony ekranu7. Jaki masz obecnie telewizor ? samsung ue46f64008. Co chcemy aby telewizor posiadał ? ---9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? teraz HD, za rok 4K10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? konsola xbox, dekoder kablowy, soundbar11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? przeważnie 3-412. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? ---13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? ---14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? nie15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? konsola, może być parę godzin16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? raczej wieczorami17. Preferencje co do wielkości? 46-50 cali18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? ---19. Preferencje co do marki ? zawsze miałem samsungi20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? 3d mnie nie interesuje21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? około 2600zł 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? nie Edytowane 19 Grudnia 2016 przez acero1964 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 19 Grudnia 2016 KU6000 jest bardzo sympatyczny, szczególnie w kontekście ceny i większych przekątnych. Warto jeszcze rzucić okiem na Panasonica DX700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytak 1 Napisano 27 Grudnia 2016 KU6000 jest bardzo sympatyczny, szczególnie w kontekście ceny i większych przekątnych. Warto jeszcze rzucić okiem na Panasonica DX700.Cześć,Orientujesz się czy jest duża różnica pomiędzy Samsungami KU6000 i KU6450??Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 27 Grudnia 2016 1 godzinę temu, cytak napisał: Cześć, Orientujesz się czy jest duża różnica pomiędzy Samsungami KU6000 i KU6450?? Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Nie wiem, KU6450 nie miałem przyjemnosci z bliska poznać. A co mówi strona producenta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytak 1 Napisano 27 Grudnia 2016 ulepszaczy ma wiecej, wyglad i pilot smart.. tylko czy te ulepszacze duzo daja?? Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 27 Grudnia 2016 A ja wróżka? Napisz konkretnie co to Ci podpowiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytak 1 Napisano 27 Grudnia 2016 A ja wróżka? Napisz konkretnie co to Ci podpowiem.ku6450 ma:-PQI 1500- Active crystal color hdr-bluetoothku6000-hdr- pqi 1300-pur colorTo chyba nie zbyt duza roznica...Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 28 Grudnia 2016 Wszedłem na stronę Samsunga w dane tech, bo to powyżej to czysto marketingowe hasła nie mówiące nam zupełnie nic wartościowego. Wyglada, że są to praktycznie identyczne tv różniące się detalami/obudowa - obraz powinien być taki sam. Dla porządku warto jeszcze zobaczyć sobie przed kupnem oba w sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytak 1 Napisano 28 Grudnia 2016 Dzięki Xisiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach