Skocz do zawartości
jdm64

Telewizor uniwersalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich użytkowników forum!

Na początek ankieta:

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 12m2

2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2m2

3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2

4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Głównie na wprost

5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać

6. Jak słońce świeci w pokoju ? Okno od południa, telewizor skierowany na zachód 

7. Jaki masz obecnie telewizor ? Nie mam

8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Dobre Full HD

9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: HD

10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? W niedalekiej przyszłości PS4

11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 2-3

12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Czekam na propozycje

13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Różne, głównie YT

14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak

15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, sporadycznie

16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami

17. Preferencje co do wielkości? 40-50 czekam na propozycje

18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? 

19. Preferencje co do marki ? Jestem otwarty na wszystkie

20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie

21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2000-2200, jeśli różnica będzie znacząca to 2500(max)

A teraz do sedna sprawy. Nie jestem maniakiem kina, sportu czy gier, ale każdą z tych rzeczy będę robił - film wieczorem, liga mistrzów raz na jakiś czas czy pare rundek w fajną grę. Żadna z tych rzeczy nie będzie moim głównym zajęcie, a raczej miłym dodatkiem do dnia dlatego chciałbym telewizor jak najbardziej uniwersalny. Oczywiście coś takiego nie istnieje(albo nie w takim zakresie cenowym), ale może jednak jest coś co byście polecili. Wiem, że każda z tych rzeczy wymaga od telewizora trochę innych parametrów ale może da się to jakoś połączyć? Czytałem sporo tematów na różnych forach i w każdym z nich autor nastawiał się na coś w szczególności czego u mnie nie ma. Mam nadzieje, że w tym temacie „coś co nadaje się do wszystkiego nie nadaje się do niczego” się nie sprawdzi.

Osobiście wybrałem pare modeli, które były polecane:

Panasonic CS620E

Samsung J6200

Panasonic CX400E

Panasonic DS630E

Philips PUS6561(dość mocno promowany na innym forum jak z resztą cała marka)

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Najlepszy w tym przedziale cenowym jest panasonic ds630.

Kliknij na ktory PANASONIC do 2500 zl

Edytowane przez grundig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź. W sumie na ten moment mam 2 kandydatów i są to
Samsung J6240 lub Panasonic DS630E. Może ktoś podzieli się opinią na ich temat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod wzgledem jakosci i trawalosci produktu zdecydowanie lepszy jest panasonic. Panasonic do tej pory nie zaliczyl tak duzej wpadki jak np samsung

przyklad z google   uwaga gwarancja samsung

przyklad  drugi. uwaga smartfon samsung

http://businessinsider.com.pl/technologie/firmy/galaxy-note-7-plonely-podczas-ladowania-samsung-wycofuje-je-z-rynku/p[beeep]dlp

http://www.chip.pl/news/sprzet/telefony/2016/10/zapalil-sie-juz-trzeci-wymieniony-samsung-galaxy-note-7

cytat

Potem w czwartek miał miejsce wywołany przez wymienionego Samsunga Note 7 pożar na pokładzie samolotu – to już naprawdę ciężko byłoby zatuszować, a w piątek taki sam telefon zapalił się w rękach trzynastoletniej dziewczynki.

Edytowane przez grundig
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadałem w moim życiu tv i magnetowid samsung a także tv i dwa magnetowidy oraz wieżę stereo panasonic i wszystko w porównaniu wychodzi na korzyść panasonica. Np. magnetowid 2-głowicowy miał lepszy obraz i dźwięk niż 4-głowicowy samsung w którym na dodatek po 5 latach wyschły kondensatory w zasilaczu. Obecnie posiadam telewizor Panasonic tx55cx700e i jestem mega zadowolony.To tylko takie moje osobiste wspomnienia. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, m13czu napisał:

SAmsung KS8000 jeśli większy budżet

Gdzie KS8000, a gdzie 2000-2200zł.... Fantazja poniosła?

Wg mnie albo J6200 albo DS630. Lepsza jakośc obrazu w DS630, ale J6200 bardziej uniwersalny i z lepszym smartem... Osobiście chyba także Panas ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o smart'a to w sumie jedyne do czego się przyda to YT, a to raczej udźwignie każdy telewizor :)

EDIT: Co do budżetu to na pewno się nie zwiększy

Edytowane przez jdm64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi