Darek_C100 0 Napisano 28 Lipca 2016 Witam, mam pytanko do osób korzystających z serwisu Netflix, chodzi o ogólną opinię i wrażenia z jakości. Wiem, że mogę sam przez 1 m-c potestować, ale chciałbym uniknąć podawania nr karty (bo nawet wtedy trzeba) Pomijając fakt zawartości, chodzi bardziej o jakość. 1. Czy są dostępne filmy w 4K , jeśli tak to czy jakość jest OK i czy ogląda się bez zacięć (nadmienię, że mam w domu neta 100 MB) 2. Czy większość jest z dźwiękiem 5.1 3. Jak wygląda sytuacja z napisami lub lektorem 3. Jak działa aplikacja na tym TV dzięki z góry za wszelkie info. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7775 15 Napisano 28 Lipca 2016 (edytowane) Odpowiem Ci na pytanie 1 i 2. W 4k są głównie seriale. Zapewne na płytach będzie lepsza jakość ale nie ma co narzekać, jest ok. Filmy w 1080p są o niebo lepszej jakości niż na nc+, mam na myśli canal+ i hbo. Dźwięk w większości jest 5.1 ale trzeba mieć sprzęt z obsługą dd+ i podłączone hdmi arc, bynajmniej w telewizorach lg tak jest. Bo aplikacja Netflix na takim odtwarzaczu bluray daje odrazu 5.1 przez optyk a aplikacja na telewizorze nie da 5.1 przez optyk dopóki nie ma połączonego sprzętu przez hdmi arc. Edytowane 28 Lipca 2016 przez raf7775 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek_C100 0 Napisano 28 Lipca 2016 OK, dzięki bardzo za info... podłączony jestem przez arc, więc nie powinno być problemu Ważne, że coś jest w 4K, będzie można zobaczyć w końcu jak to na filmach wygląda, a i jeśli 1080p jest lepsze od C+ (hbo raczej kiepskie) to tym bardziej. Jeszcze raz dzięki, w takim razie się zdecyduję na miesięczny test. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7775 15 Napisano 28 Lipca 2016 Śmiało. Ja jestem bardzo zadowolony z Netflixa, choć przycisnął mnie do zakupu nowego amplitunera ☺ Za zakupem apli poszedł zakup kopletu nowych głośników. Ale to zakup na lata, tak że nie żałuję. I tak miałem to zrobić tylko potrzebowałem takiej motywacji do zakupu ☺ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kursk 3 Napisano 29 Lipca 2016 Netflix 4k - Stranger Things. Dla tego tytulu warto podac numer karty Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7775 15 Napisano 29 Lipca 2016 (edytowane) Jakoś to omijałem, bo myślałem, że to bajka jakaś ale skoro tak polecasz, to obejrzę. Akurat będzie dobry, żeby wypróbować dwa nowe subwoofery wharfedale diamond sw-150. Edytowane 29 Lipca 2016 przez raf7775 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 59 172 Napisano 29 Lipca 2016 Fajnie że jest pakiet na kilka TV w rodzinie o wszyscy się cieszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7775 15 Napisano 31 Lipca 2016 4 jednocześnie mogą działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach