Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? poddasze skos okolo 16-20m2

2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2.7 - 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? kazda osoba siedzi wygodnie po jednej i drugiej stronie kanapy
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stac wyglad stopki wazny ale nie az tak
6. Jak słońce świeci w pokoju ? z prawej strony promienie nie padaja bezposrednio na tv
7. Jaki masz obecnie telewizor ? do porownania plazma z hd ready Samsunga
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? odtwrzanie filmow online pendrive
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? hd nc+
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? tuner vu+ oraz ps4
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 4-5
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie wiem
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy oraz konsola
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? nie koniecznie ale fajnie jak bedzie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? tak godzine dziennie póki dziewczyna nie wróci z pracy
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? od godziny 17
17. Preferencje co do wielkości? 48 do 50, to mysle ze wystarczy przy mojej skośnej ścianie
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? slabe katy i stare piloty nie wspierajace smart (ale jesli jest sterowanie na iphone to ok)
19. Preferencje co do marki ? chyba nie Samsung bo bylem w sklepie i niby duzo reklamacji ( chcialem kupic J6200 i oby dwa ktore byly na magazynie mialy wady)
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie bo i tak to umiera
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? chcialem do 3000 ale z konsola (6000) no to gdzies do 4000 moge dac

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? jesli bedzie na slasku i nie strace gwarancji to tak :)

Pisze z niemieckiej klawiatury wiec przepraszam za brak znakow PL

Remont mi sie wydluzyl i jeszcze nie kupilem zadnego TV, chodzilo mi raczej o FHD bo net na wiosce mam max 20mb a odtwarzacza UltraHD nie bede raczej kupowal to samo dotyczy Xbox One S ktore niby taki bedzie mialo ale nie mam duzo znajomych wszyscy na PS4. Ostatnio doradzaliscie mi J6200 czy LG 652 lecz dzis w sklepie J6200 ktore byly na stanie to byly sztuki ktore zostaly wypakowane w sklepie i okazalo sie ze z wadami a LG mimo fajnego systemu nie koniecznie podoba mi sie optycznie ( albo moje drugiej polowie ). Pilot magic z LG podoba mi sie bardzo ale nie wiem jak z ta czernia... w sklepie ciezko to zobaczyc. OLED jest fajny ale jakos nie do konca. Wracam do domu i mimo ze moi rodzice maja stara plazme to i tak mimo braku dobrego ruchu obraz jest ok i ta czern i katy. Wiem ze takich teraz nie ma ale w sumie moze cos doradzicie co jakos bedzie sie nadawalo. Chcialbym jednak matryce 120hz jakby dalo.

I jak sprawa wyglada z androidem na Sony niby seria W i X to sa 120hz.

Pozdrawiam

i z gory dziekuje za pomoc, jesli dodatkowo cos z wybranych bedzie z ME lub Euro bedzie fajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A testy portalowe kolega przejzal? Przesledzil podobne wątki? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa... chcialem J6200 i w sklepie du** reklamacje itp... nie ma modelu... nie chcialem duzo wydawac ale jakos slysze ze Sony niby osobiscie podoba mi sie sterowanie magic w LG... Philips tez niby ok seria 65.. sam juz nie wiem... najwazniejsze 120hz i zeby byl ok obraz ale widze ciezko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli LG nie podoba się optycznie - IPS to znaczy, że potrzebujesz VA a skoro tak to odpada Ci LG i większość Philipsow.

PS. Android na tv zdaniem wielu jest tak stabilny jak flaga na wietrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mowie ze LG mi sie nie podoba jesli chodzi o webos bardzo fajny a i w sklepie tez jakos specjalnie nie widac tego ze brakuje czerni... nie wiem jak to wypada w nocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica w niskim kontraście IPS wychodzi głównie w momencie kiedy zaczyna się robić szaro za oknem. Niemniej Bystre oko dostrzeże ja nawet w sklepie.

Jeśli więc VA to Sony, jak IPS to raczej Philips.

Ale przede wszystkim warto czytać testy, masz ich tu całkiem sporo a dzięki pomiarom są niezmiernie pomocne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi