Skocz do zawartości
jagrok

Telewizor dla teściów 1,5-2K, FULL HD.

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Koledzy, Koleżanki

Dostałem wyzwanie znaleźć telewizor dla teściów, bo ich poprzedni 32 calowy dokonał żywota.
Niestety jest to trudne zadanie, zwłaszcza że chciałbym uniknąć budżetowych telewizorów pokroju Panasonic z serii C300,CX400.
Niestety po za Marką Panasonic mam mizerną wiedzę na temat oferty pozostałych firm, więc dobrze by było wiedzieć czego unikać ze staji Samsunga, bądź też LG, Sony.

Rozmiar 40-43, ma się charakteryzować nie koniecznie budżetowym plastikiem.
Może być pozbawiony Smart TV chyba że cena znacząco nie będzie się różnic.
Telewizor raczej Full HD, na obecną chwilę jeszcze chyba szkoda dopłacać za 4K, zwłaszcza że teściowe oglądają Cyfrowy Polsat.
Budżet myślę że podanie przedziału cenowego będzie bezpieczniejsze 1500-2000.
Dobrze by było żeby poświecił im kilka lat jak poprzednik (chociaż w dzisiejszych czasach przy obniżaniu kosztów to nie możliwe)

Bardzo dziękuje za porady, konkretne przykłady, oraz informację jakich budżetówek omijać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Witam.

Temat przerabiany wiele razy.Najlepszy telewizor 40 calowy to panasonic TX-40CS630E z panelem 120hz. W zagranicznych testach TX-40CS630E ma najwyzsze oceny w porownaniu z innymi markami.

https://tweakers.net/reviews/4058/panasonic-40-inch-cs630-hdtv-met-pico-bello-beeld.html

TX-40CS630E to model z ubieglego roku.Mozna jeszcze kupic ten telewizor w internetowych sklepach w korzystnej cenie.

Odpowiednikiem tego telewizora jest TX-40DS630E , panel120hz. TX-40DS630E to model telewizora z tego roku.

Panasonic jest najmniej awaryjny .Jesli kupno telewizora to inwestycja dlugoterminowa to najlepszy jest panasonic.Mam dwie sztuki, telewizory dzialaja od kilku lat bez usterki . Jakosc obrazu caly czas na najwyzszym poziomie.

digitalus_neqhwhq.JPG

Edytowane przez grundig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi