yampik 0 Napisano 14 Lutego 2016 Cześć, chciałem się przywitać na forum i od razu zadać pytanie w nurtującym mnie temacie. Byłem już prawie przekonany na zakup LG 49LF5400 chociaż trochę zastanawiałem się nad Samsungiem UE48J5100. Lg to koszt 1899 a samsung 1799. Założeniem był zakup większej budżetówki w fullHD (nie potrzebuję 3d i smart). Zasadniczo jedynymi dwoma elementami dla których byłbym skłonny zapłacić trochę więcej jest DVB-S lub 4K. Szukając czegoś z CI+ i DVB-S natrafiałem na LC-50LE772EN za 1900 zł. Byłem z Neonecie i MediaM i sprzedawcy na samo wypowiedzenie nazwy SHARP reagowali gorzej niż na coś co by się nazywało xinhongzung... Czy ten SHARP będzie dobrym wyborem? Czy może dołożyć parę stówek - tylko do czego? DVB-S - to kwestia wygody, aktualnie mam satelitę w bloku, myślę jednak o domu - więc mogę być na nią skazany na wiele lat (2 piloty...) 4K - mam dobrego kompa, + filmy już wychodzą w dobrych rozdzielczościach i zawsze będzie je można rzucić na szybkiego pena usb 3 Co do kasy - to chciałbym wydać ~2k na pierwotne założenie, co do $k to myślałem nad budżetem ~2,5k. Doradzicie mi coś sensownego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 14 Lutego 2016 Masz mały budżet jak na tą przekątną. Sharp jest ślepym strzałem, czort wie co to za TV i jak świeci. Najpewniejszy ze stawki będzie J5100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yampik 0 Napisano 14 Lutego 2016 tylko j5100 nie ma dvb-s może ktoś miała sharpa? kiedyś ponoć fajne były Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
armmaster 14 Napisano 2 Marca 2016 "Byłem z Neonecie i MediaM i sprzedawcy na samo wypowiedzenie nazwy SHARP reagowali gorzej niż na coś co by się nazywało xinhongzung..." I to była słuszna reakcja może ktoś miała sharpa? kiedyś ponoć fajne były Kiedyś tak, ale to było kiedyś. Lepiej wybrać Samsunga i do tego dobry dekoder od Fergussona 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach