Skocz do zawartości
roberto7856

Co Wam się najbardziej nie podoba w platformie n?

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie osobiście to denerwuje podejście operatora (ITI). Zainwestowali w dobry hardware i software. To plus. A gdzie porządna oferta programowa?

Nie mogę wybrać po kilka kanałów z danego pakietu, muszę wybrać cały pakiet (np wszystkie kanały sportowe) a mnie nie jest to potrzebne. Ja potrzebuje 3-4 kanały sportowe, 3-4 kanały z bajkami, itd generalnie mogę mieć to wszystko, ale muszę zapłacić sporo kasy, gdyż musiałbym wykupić prawie wszystkie pakiety.

Generalnie brak jest jakiegoś pakiety z wszystkim po trochu. Polecam ofertę u konkurencji, za rozsądne pieniądze ma się wszytko. To samo w 'n' kosztuje n razy tyle, gdzie n to 3 ;-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

48zł za wszystkie pakiety, w tym 15 kanałów HD. MEGA DROGO :blink: :blink: :blink: :blink: I najlepszy z oficjalnych dekoderów dodawanych do oferty. I tak taniej nie ma. A jak za drogo to jest TNK HD za 40zł. Przecież już dawno się nie wybiera pakietów... W dzisiejszych czasach ludzie posiadają po 2-3 operatorów żeby oglądać to na co mają ochotę. Litości...

Co ty, sprzedawca jesteś z takimi postami odkrywczymi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh.. sprzedawcy Polsatu i Cyfry się wzięli za dyskredytację Nki bo z tym 3D i multiroomem i za 48pln komplet to faktycznie oferta która naraża "kowalskiego" na straty.... ale tylko i wyłącznie czasu bo oderwać od TV się nie będzie mógł :)

A na powaznie... gdyby nie bitrate na HD to chyba nie miałbym większych zastrzeżeń

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BITRATE - to najbardziej mnie denerwuje w n. AP HD, NGWild HD, Discovery HD-szczególnie od kilku dni odkąd show3d sie testuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Denerwuje mnie bardzo słaba jakoś kanałów HD i także oferta programowa,same powtórki :blink: :blink:

Już napisałem wypowiedzenie umowy.....koniec z Polskimi platformami!

Pozdrawiam serdecznie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irytujący fakty z ostatnich dni :

3-4 telefon od osoby z biura klienta w celu przedłużenia umowy - propozycje ciągle te same , ale znacznie gorsze niż dla nowych klientów.

Nikt nie lubi przecież starych terminowo płacących klientów :(

Brak oferty multiroom dla przedłużających umowę natomiast jest na siłę wciskanie HBO lub nFilmu.

Ludzie w "n" myślcie trochę to nie boli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak w KAŻDEJ platformie zeby obecny klient na cos liczył, musi wysłać wypowiedzenie, zadzwonic czy wypowiedzenie doszlo, udawac ze mu nie zalezy i wtedy nagle dostaje sie lepsza oferte. W N podobmo mozna zawalczyc o minifull za 68 i darmowe TURBO, lub wszystkie pakiety za 48 plus jakis gratis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje wymówienie jest u nich od 3 tygodni - stąd intensywna praca biura obsługi klienta.

Ale multiroomu BRAK .

Pożyjemy zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie zaproponowali full za bodajże 76 zł, ale nie jestem pewien bo interesowała mnie tylko oferta na multiroom, a ponieważ tej nie otrzymałem to rozmowa przestała się kleić :). Może coś jeszcze w grudniu "wydumają", a jak nie to nie.

A tak a propos miniFull to sama nazwa jest chyba bez sensu, albo coś jest pełne, albo nie. Minimalnie pełne to raczej nic być nie morze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Multiroom to oferta, w N-ce ciekawa jak na satelitę, ale do kablówek na dzień dzisiejszy przeciętna.Byłaby lepsza gdyby można ją było połączyć np. z internetem (Stacjonarnym lub mobilnym), telefonią (stacjonarną lub komórkową). Usługa TV sama w sobie jest do d..y.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi najbardziej podoba sie w N , ze wymaga dedykowanego terminala i nie da sie wykupic samego abonamentu i karty w celu odbierania programu na wlasnym sprzecie.

Tak juz mam , ze musze miec wszystko. Tak wiec mam abo pozostalych platform a Nki nie, bo nie bylbym w stanie jej odbierac na moim sprzecie.

Dzieki temu (co mi sie wlasnie podoba) nie wyrzucam kasy na niepotrzebne kanaly. :) co bez watpienia robilbym , gdybym mial taka mozliwosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie najbardziej podoba TVP1"HD" oraz usługa You Tube:) W obu przypadkach ręce opadają taka AMATORSZCZYZNA!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i nagrywanie przez internet fajnie "działa" :angry2:

Edytowane przez Gatar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to i ja dorzucę się do ty narzekań. Chociaż, z NC+ nikt tego nie czyta.

Mam tuner „nbox HDTV recorder”

Brak jakiejkolwiek informacji że tuner niezależnie czy jest włączony czy wyłączymy go pilotem i jest w stanie czuwania, pobiera tyle samo prądu. Więc praktycznie wyłączenie tunera nic nam nie daje. Tuner cały czas pobiera 20-25W. A licząc czas na spanie, pracę, i inne gdy nie ma nas w domu, to tych kilowatów nazbiera się trochę.

Brak możliwości ustawienia własnej listy kanałów pod numeryczną klawiaturę pilota.

Brak możliwości wybrania własnych kanałów FTA.

Brak możliwości wyłączenia menu pojawiającego się podczas przełączania kanałów.

Brak programów radiowych. Programy radiowe pojawią się jak podłączymy tuner pod internet. Taki wymóg od razu nasuwa jedną myśl. Że tuner wysyła raporty do „NC+” z tym co i kiedy oglądamy.

O kolorach menu nawet nie będę wspominał aby nie szargać sobie nerwów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba czas przejść z dziadka na mediaboxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to i ja dorzucę się do ty narzekań. Chociaż, z NC+ nikt tego nie czyta.

Mam tuner „nbox HDTV recorder”

Brak jakiejkolwiek informacji że tuner niezależnie czy jest włączony czy wyłączymy go pilotem i jest w stanie czuwania, pobiera tyle samo prądu. Więc praktycznie wyłączenie tunera nic nam nie daje. Tuner cały czas pobiera 20-25W. A licząc czas na spanie, pracę, i inne gdy nie ma nas w domu, to tych kilowatów nazbiera się trochę.

Brak możliwości ustawienia własnej listy kanałów pod numeryczną klawiaturę pilota.

Brak możliwości wybrania własnych kanałów FTA.

Brak możliwości wyłączenia menu pojawiającego się podczas przełączania kanałów.

Brak programów radiowych. Programy radiowe pojawią się jak podłączymy tuner pod internet. Taki wymóg od razu nasuwa jedną myśl. Że tuner wysyła raporty do „NC+” z tym co i kiedy oglądamy.

O kolorach menu nawet nie będę wspominał aby nie szargać sobie nerwów.

Nie płacz ... masz dwa wyjścia:

- kupić moduł CAM i uzywac w telewizorze lub innym dekoderze SAT

- przejść do CP.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie płacz ... masz dwa wyjścia:

- kupić moduł CAM i uzywac w telewizorze lub innym dekoderze SAT

- przejść do CP.

Pozdro

Nikt tu nie płacze a uwagi są zasadne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobnie jak moje rady :).

Jest taka zasada .... widzialy gały co brały. Zawsze przed podpisaniem umowy mozna wczesniej przeczytac o wadach i zaletach danego produktu czy uslugi. Rozwiązanie podałem.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobnie jak moje rady :).

Jest taka zasada .... widzialy gały co brały. Zawsze przed podpisaniem umowy mozna wczesniej przeczytac o wadach i zaletach danego produktu czy uslugi. Rozwiązanie podałem.

Pozdro

A ty się z choinki urwałeś.?

Jak jesteś taki mądry to powiedz czy ktoś kogoś się pytał jak wprowadzali nowe oprogramowanie w tunerach?

I co jak podpiszesz umowę a po miesiącu zmienią ci oprogramowanie? Też powiesz że widziały gały co brały. Przecież taki bystry jesteś?

Dorzucę jeszcze jedną wadę, bardzo wkurzającą.

Brak możliwości ustawienia nagrywania według zegarka. Bardzo często jak nagrywam jakieś programy sportowe to mogę jedynie oglądnąć tylko ich część bo program się zmienił a Nka nie wprowadza na bieżąco korekt w programie. Skoro nie chce im się na pilnowanie poprawności programu, to niech dadzą możliwość aby samemu można było sobie ustawić czas nagrywania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z czasem nagrywania też się zgadzam. W przypadku poślizgu w programie nie nagrywa się cały materiał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież jest możliwość ustawienia nagrywania wg zegarka. W EPS klikasz ok na danym programie i klikasz na "nagrań wg czasu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież jest możliwość ustawienia nagrywania wg zegarka. W EPS klikasz ok na danym programie i klikasz na "nagrań wg czasu"

Faktycznie jest tam możliwość ustawienia według zegarka. Nigdy bym nie wpadł na taki sposób umieszczenia tej opcji. Ta opcja powinna być w menu wywoływanym przyciskiem „R” na pilocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie jest tam możliwość ustawienia według zegarka. Nigdy bym nie wpadł na taki sposób umieszczenia tej opcji. Ta opcja powinna być w menu wywoływanym przyciskiem „R” na pilocie.

To popatrz dokładniej ... może jest jeszcże COŚ na co nie wpadłeś :).

Moja rada jest dalej aktualna ... jak chcesz mieć nc+ to kup moduł CAM i ... masz wolność.

U mnie w salonie stoi multibox i CAM w telewizorze. Korzystam praktycznie z tego drugiego rozwiązania.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi