AjTee 2 Napisano 25 Października 2015 Cześć, Od paru miesięcy gram na PS4, ale dopiero dzisiaj dowiedziałem się że w moim telewizorze jest dedykowany tryb pod tą czynność. Otóż raz go odpaliłem, ale gry wyglądały brzydko. Moje pytanie, jakie ustawienia obrazu zastosować w tym trybie żeby to ładnie wyglądało? Zauważyłem, że jest dostępny indywidualny profil standardowy, który po wyłączeniu znika i wracają stare ustawienia. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kajfux 7 Napisano 26 Października 2015 (edytowane) Ma to związek z input lag'iem, czyli czsem od wyjścia sygnału z konsoli, a pojawieniem się obrazu na ekranie tv co ma duże znaczenie przy potyczkach sieciowych, w trybie "gra" jest on mniejszy ponieważ sygnał omija polepszacze obrazu, tak przynajmniej mi się wydaje, i przez to obraz jest troszkę gorszy. Oczywiście jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić jeśli jest ktoś bardziej obeznany w temacie. Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Października 2015 przez kajfux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AjTee 2 Napisano 26 Października 2015 Ok, ale jak to ustawić żeby wyglądało to jak najlepiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radier 56 Napisano 26 Października 2015 A kto wie co będzie dla ciebie "najlepiej"? Zastanów się zamiast pisać takie bzdury. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 26 Października 2015 Ok, ale jak to ustawić żeby wyglądało to jak najlepiej? Możesz użyć ogólnych zaleceń z testu tego modelu (czyli wyłączyć wymienione tam filtry i funkcje i przestawić tonację bieli na cieplejszą). Możesz też zamówić kalibrację trybu gra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AjTee 2 Napisano 27 Października 2015 Tryb Gra wyłącza te filtry, chodzi o to że obraz wtedy jest taki, że widać poszarpane krawędzie tekstur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smoothie 0 Napisano 27 Października 2015 (edytowane) Czy to możliwe, że w moim 55h6400 nie ma trybu gra? Szukałem dziś w ustawieniach i nie znalazłem. Edytowane 27 Października 2015 przez Smoothie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radier 56 Napisano 27 Października 2015 To przestudiuj instrukcje obsługi. Tam wszystko jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johnny2015 1 Napisano 29 Października 2015 ja tez sie zastanwiam nad samsungiem h6400 ale po przeczytaniu na innym forum "Bedziesz gral w gre z ciemna lokacja to samo przygasi Ci obraz i nic nie bedziesz widzial. Jedyna opcja to tryb filmowy z input lagiem tak wysokim ze sie grac odechciewa. Z niewiadomych przyczyn po forach polecaja ten tv pod konsole na slepo... Ogolnie tv z dobrym smart, plynnoscia i obrazem ale nie pod konsole. Niestety w zadnej recenzji o tym nie przeczytasz. " ktos sie spotkal z czyms takim u siebie? czy to wogole prawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AjTee 2 Napisano 30 Października 2015 Moim zdaniem nieprawda, ja na swoim gram na ustawieniach film i nie widzę żadnych lagów, ale chciałem popróbować w Trybie Gra, ale obraz wtedy jest gorszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
huberus 9 Napisano 30 Października 2015 Też gram od dwóch miesięcy na PS3 w Far Cry 3, Wipeout HD oraz sprawdziłem kilkanaście gier z różnych gatunków i żadnych lagów nie widzę. Gram off line może przez internet grając są jakieś problemy. Mam ustawienie film, powyłączane wszelkie upłynniacze i jasność podbita na 55 bo zauważyłem, że w ustawieniach gier brakowało czasem skali paska jasności. Póki co jest rewelacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AjTee 2 Napisano 30 Października 2015 Ja dzisiaj skonfigurowałem tryb gra, mogę podesłać ustawienia. Rewelacyjne Input Lag niezauważalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AjTee 2 Napisano 30 Października 2015 Dzisiaj chyba dokonfigurowałem tryb "Gry" i obraz wygląda ładnie i input lag jest super. Moje ustawienia: Dodatkowo w ustawieniach zaawansowanych wybrałem "Ciepły2". Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek_Nawrotkiewicz 0 Napisano 31 Października 2015 ja tez sie zastanwiam nad samsungiem h6400 ale po przeczytaniu na innym forum "Bedziesz gral w gre z ciemna lokacja to samo przygasi Ci obraz i nic nie bedziesz widzial. Jedyna opcja to tryb filmowy z input lagiem tak wysokim ze sie grac odechciewa. Z niewiadomych przyczyn po forach polecaja ten tv pod konsole na slepo... Ogolnie tv z dobrym smart, plynnoscia i obrazem ale nie pod konsole. Niestety w zadnej recenzji o tym nie przeczytasz. " ktos sie spotkal z czyms takim u siebie? czy to wogole prawda Włącz tryb pc i problem znika z przciemnianiem. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AjTee 2 Napisano 31 Października 2015 Jak z input lagiem w trybie PC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek_Nawrotkiewicz 0 Napisano 1 Listopada 2015 Niższy niż w game mode w j6300 to różnica 7ms na korzyść pc mode Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach