yelram 0 Napisano 22 Października 2015 (edytowane) Witam, noszę się z zamiarem kupna telewizora, obecnie nie posiadam TV ponieważ nie oglądam programów. TV raczej będę użytkował do podłączania MacBook, oglądania seriali, filmów na blu-ray, konsola i pewnie jak kupię TV to podłączę naziemną telewizję... Oglądałem modele: Samsung UE48H6400 Samsung UE48JU6000 ten model ma 4K i jest w dobrej cenie, zastanawiam się tylko czy to nie jakiś kiepski, 4K za 3000zł? i kilka LG innych ale tak naprawdę nie wiem którą firmę, jaki model, który lepszy. W Samsung podoba mi się płynność smart TV oraz to, że z Galaxy S6 mogę go bez problemu połączyć Który model byście wybrali albo jeszcze jakieś inne propozycję dajcie, interesują mnie 48 i większe, cena do 3500zł Edytowane 22 Października 2015 przez yelram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawkor 17 Napisano 22 Października 2015 Poszukaj sobie ue55j6200 jeśli chcesz Samsunga do 3500zł, jest na matrycy 120hz i powinieneś być zadowolony chyba że chesz zakrzywiony to 6300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miruna 52 Napisano 22 Października 2015 Cały czas dostepny jest jeszcze 55H6400 to też zacny telewizorek Samsunga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yelram 0 Napisano 22 Października 2015 (edytowane) Poszukaj sobie ue55j6200 jeśli chcesz Samsunga do 3500zł, jest na matrycy 120hz i powinieneś być zadowolony chyba że chesz zakrzywiony to 6300. I niewiele drożej od 6200 jest 6400... Teraz zastanawiam się nad Samsung UE48H6400 i UE48JU6000 tylko ten drugi nie ma tego fajnego pilota 400zł różnicy a jest na przyszłość 4K, tylko czy tak naprawdę 4K mi się przyda, oraz który model jest lepszy? Edytowane 22 Października 2015 przez yelram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chreasy1 13 Napisano 22 Października 2015 (edytowane) I niewiele drożej od 6200 jest 6400... 400zł różnicy a jest na przyszłość 4K, tylko czy tak naprawdę 4K mi się przyda, oraz który model jest lepszy? M. Koper przy recenzji jakiegoś Samsunga JS z 4K wyraźnie zaznaczył że typowej odległości jak się oglada Tv czyli juz od 2,3 metra obraz 2K wyglada lepiej na tv fullHD aniżeli na 4K. Cytat : " Siedząc przed ekranem w odległości optymalnej do oglądania treści HD czyli np. 2,3m dla 55" ostrzejszy i subiektywnie lepszy obraz dostrzeżemy na wyświetlaczu Full HD, a nie na Ultra HD". Obraz z 4K lepiej wyglada ale tylko z bliska (0,5m )czyli z pozycji z której sie filmów nie ogląda. Zobacz ten film w którym TV fullHd bije jakością obrazu leda4k ! (Oczywiście z pozycji powyzej 2m) https://www.youtube.com/watch?v=RodCjVf-5AE Od 2 minuty jest mowa ze osoby nie były w stanie określić który to 4k! Zresztą, sam się przejść po miejskich macalaniach typy (MM,Saturn) skopiuj jakieś pliki na pendrive (4K,FHD) to sam na własne oczy nie zobaczysz różnicy. Edytowane 22 Października 2015 przez chreasy1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yelram 0 Napisano 22 Października 2015 Dokładnie to samo właśnie czytam w jakimś artykule odnośnie marketingu 4K i 8K Więc wybór prosty pada na Samsung UE48H6400 Jeszcze decyzja może ulec zmianie jeśli coś sensownego znajdę, co sadzicie o tym modelu, nie jest za stary? Jak to jest z aktualizacjami Tizen, Samsung wspiera go? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miruna 52 Napisano 22 Października 2015 48H6400 nie jest na Tizenie więc go nie wspiera jest jedynie po ostatniej aktualizacji do niego upodobniony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yelram 0 Napisano 23 Października 2015 Dzięki za informację, naprawdę można się pomylić, trochę pobawiłem się tym TV w sklepie, fajnie to wszystko działa, wifi + przeglądarka tylko szczerze nie sprawdziłem czy działa flash? Może ktoś zna odpowiedź? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miruna 52 Napisano 24 Października 2015 Flash w serii H działa bez żadnego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yelram 0 Napisano 24 Października 2015 (edytowane) Dzięki czy w tym samsung 48H6400 można liczyć jeszcze na wsparcie przez jakiś czas, czy raczej pół roku i już samsung o nim zapomni? Myślałem szczerze, że jest tam tizen i jakieś wsparcie jeszcze będzie, teraz mam dylemat czy go brać czy sobie poczekać... Edytowane 24 Października 2015 przez yelram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miruna 52 Napisano 24 Października 2015 Poczekać możesz natomiast nikt nie zagwarantuje jak będzie z technologią Flash w nowych modelach. Wsparcie pewnie jakieś jeszcze będzie natomiast podstawowe funkcje działają prawidłowo więc nie bardzo jest co poprawiać a to co Samsung mógł by poprawić to tego i tak pewnie nigdy nie zrobi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yelram 0 Napisano 17 Listopada 2015 Kupiony: Samsung UE48H6400 jestem pod wrażeniem możliwości tego tv oraz sprawności i szybkości Smart TV w porównaniu do konkurencji, najbardziej podoba mi się jednak ten świetny piloty dotykowy P.S. Czy możecie polecić jakieś filmiki demonstracyjne paro minutowe w Full HD oraz 3D, chciałbym zobaczyć w pełnej krasie jakość obrazu... W jakim formacie tak naprawdę powinien być film w Full HD bo chyba nie .avi? A filmik 3D w jakiem formacie? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
squadraazzuri 3 Napisano 17 Listopada 2015 Czy możesz sprawdzić, czy po odwinięciu folii z górnej krawędzi też masz taki widok jak ja ? Kupiłem niedawno w Saturnie model 40 calowy, dopiero 2 dni temu rozpakowałem folię z krawędzi i moim oczom ukazał się taki widok. Dziwne to trochę dla mnie. Chodzi o te białe ślady, tak jakby pod tym plastikiem przezroczystym był jakiś brud lub coś wystawało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yelram 0 Napisano 21 Listopada 2015 U mnie tego nie ma, spróbuj sprężonym powietrzem przedmuchać ten kurz, znajomy miał podobnie przy innym modelu... Czy może mi ktoś odpowiedzieć w jakim formacie filmy oglądać? Czy przez USB odbierze 3D w .mkv? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yelram 0 Napisano 21 Listopada 2015 Już znalazłem side by side i over under, jestem pod wrażeniem jak działa 3D na tym TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach