Patrykp 0 Napisano 27 Września 2015 (edytowane) Witam wszystkich Temat pewnie jak kazdy, ale kompletnie sie na tym nie znam i potrzebuje Waszej pomocy za ktora z gory dziekuje ! Moj aktualny 4 letni Panasonic, odmówił posłuszeństwa po burzy (przestało działać HDMI) więc stwierdziłem, że to dobry pretekst do wymiany telewizora 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? XXm2 22 m2 2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? Xm 3.5 - 4.0 m 3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? X 2 4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Głownie na wprost, czasami lubie siedzieć z prawej strony gdy gram na konsoli ale wtedy mozna TV przesunac na uchwycie 5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisiec 6. Jak słońce świeci w pokoju ? Po poludniu, z prawej strony, ale mam rolety, moge zaslonic okno 7. Jaki masz obecnie telewizor ? Panasonic TX-L47ET5E 8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? * 4x HDMI (NC+, PS4, Monitoring, i jedno wolne) * USB - filmy* Internet (po kablu lub wifi) do ogladania filmowI tak na prawde to tyle9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? NC+ HD 10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PS4 11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 8 12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Bez roznicy 13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy, Motoryzacja, Wiadomosci, Itp 14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Sporadycznie 15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? PS4, 10h / tydzien 16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami 17. Preferencje co do wielkości? 60-65 18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Android 19. Preferencje co do marki ? Panasonic - z aktualnego jestem mega zadowolony, odpada Philips LG chyba tez (uczulenie do marki) 20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie musi miec 21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? Chcialem zeby bylo to 8000 zl, ale 10 000 zl tez nie bedzie problemem 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? Nie Bylem w MM i spodobaly mi sie 3 modele, ceny podane po wstepnych rabatach: Samsung UE65JU6500, cena 8600 i pewnie jeszcze cos do urwania + Mega obraz, zakrzywiony ekran - Zakrzywiony ekran (nie wiem czy za 2 lata to nie bedzie już obciach ...) Samsung UE65JU7000, cena 9700 i tak samo, do urwania lekko 700 + Sprzedawca mówił że to jeden z lepszych modeli, obraz rewelacyjny, ladnie sie prezentował - Mam wrazenie ze to stary model i chcieli sie go pozbyc Panasonic TX-60CX750E, cena 7900 + Panasonic, optymalny rozmiar - 60 cali, bo de facto szukałem 60 cali - srednio sie prezentowal Kumpel podpowiada mi żebym brał Sony KDL65X9005B, ale cena prawie 13k mnie nie zachęca... A moze nie ma sensu wydawac tyle, i po prostu kupic Samsungs UE65H6400 ? Najchętniej kupiłbym w Media Markt, gdyż maja 0% raty a zakup chce rozlozyć na 10 rat Z gory dziekuje za pomoc!!! Edytowane 27 Września 2015 przez Patrykp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miruna 52 Napisano 27 Września 2015 Ostatnia konkluzja jest najtrafniejsza i 65H6400 było by OK gdyby nie to nieszczęsne PS4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RHJG 104 Napisano 27 Września 2015 Witam Samsung UE65JU7000 to jest tegoroczny model, w/g mnie jest to bardzo fajny TV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrykp 0 Napisano 28 Września 2015 A dlaczego 65H6400 pod PS4 nie pasi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miruna 52 Napisano 28 Września 2015 Input lag 43 ms jeśli taki potrafisz zaakceptować to OK, jeśli nie to będziesz miał łatwiejszy wybór niestety za nieco wyższą cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojcik_dan 7 Napisano 29 Września 2015 43ms to nie jest żadna tragedia i do multi też się nadaje. Nie przesadzajmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sterbid 27 Napisano 30 Września 2015 ja osobiście poleciłbym ci Panasonic 65CX700 myślę , że to w tej chwili najlepszy wybór tylko trudno dostępny. W przypadku Samsunga to radziłbym przejść szybkim krokiem obok tej marki i nic więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrykp 0 Napisano 11 Października 2015 Kupiony Sony KD-65X8505C W MM 9600 PLN, kupiony w MM za 8999 PLN, nowy, zapakowany, pachnacy :-) Jak go troche rozpracuje to dam znac co to jest warte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 12 Października 2015 Gratulacje Dobry KOLOS Napisz napisz. Tutaj masz cały temat więc warto wymieniać się uwagami http://hdtvpolska.com/topic/35261-test-sony-android-tv-x8505c-ultra-hd-4k-3d-led-lcd/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach