Gelo5 6 Posted September 19, 2015 Witam, zabrałem się za utworzenie własnego pulpitu w Popcornie Vten (pewnie tak samo jest w A400 i 410). Wszystko wyszło mi pieknie i ładnie, ale nie mogę sobie poradzić z wpisaniem użytkownika i hasła, tak aby było zapamiętane. Wyedytowałem plik menu.xml, usunąłem niepotrzebne rzeczy i dodałem bezpośrednie linki do połącznia z folderem PHOTO i MUSIC na moim NASie. Oczywiście Vten widzi nasa, ale jak wchodzę na folder np. MUSIC - żąda podania użytkownika i hasła. Jak podam - wszystko się otwiera. Jak to zapisać w pliku??? Obecnie mam tak i nie działa (mówi, żebym podał hasło lub login): <item onRollOut="music_icon" onRollOver="music_on_icon"> <app id="file"> <title>Music</title> <url></url> <arg> <path>smb://[username=password=]DISKSTATION/music/</path> </arg> </app> </item> oczywiście username i password mam wpisane poprawnie. Próbowałem zamiast "=" wpisywać "-", "+", "pisane łącznie" - nic. Pomoże ktoś?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
gsmandrzej 0 Posted January 13, 2016 Witam. Żeby nie nabijać nowych tematów mam pytanie, jak zmienić sobie oryginalny temat ekranu na jakiś inny? W mede8er odbywało się to z menu wgrywało się gotowy temat restart i zrobione. A jak to wygląda u nas?. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gelo5 6 Posted January 13, 2016 Ustawienia----Interface---Wygląd---Tło Menu głównego (użytkownika). Wsio. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gsmandrzej 0 Posted January 13, 2016 Rozumiem ale czy to podmieni jakiś gotowy temat z ikonami i innym tłem pobranym z neta? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gelo5 6 Posted January 13, 2016 To co chcesz podmienić? Tło czy ikony? Pytałeś o "temat/tlo" - podałem rozwiązanie. Ikony to co innego - po podmianie tła zostaną takie jak są. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gsmandrzej 0 Posted January 13, 2016 Przepraszam zle zadałem pytanie generalnie interesuje mnie zmiana tematu ikony/tło ułożenie głównego ekranu czy jest taka możliwość ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gelo5 6 Posted January 14, 2016 Jest taka mozliwość, ae to "zabawa". Nie ma opisanego dla Vtena, ale robi się jak dla poprzednich wersji. Poczytaj: http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=65250 Quote Share this post Link to post Share on other sites
HDev 32 Posted January 15, 2016 (edited) Jeżeli chodzi o pytanie na wstępie: aby uprościć sobie dostęp do zasobów sieciowych zabezpieczonych hasłem, tworzy się skróty do tych zasobów przez menu Ustawień. Spróbuj tam zdefiniować sobie połączenia - pojawią się na liście dostępnych zasobów po wejściu w przeglądanie sieci z menu głównego. Potem sprawdź czy zadziała twój kod bez podawania hasła, a jak nie to może użyj w kodzie nawigacji przez utworzone skróty a nie bezpośrednio (nie bawiłem się w to, dlatego piszę ogólnie i teoretycznie). A składnia do linka smb z hasłem jest normalnie taka (ale to dla Windows): smb://user:password@domain itd. czyli u ciebie: smb://user:password@DISKSTATION/music/ Nie wiem skąd wziąłeś nawiasy kwadratowe i znaki "=". Nawiasy w notacjach często oznaczają fragment opcjonalny, nie są częścią zapisu. Edited January 15, 2016 by HDev 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gelo5 6 Posted January 16, 2016 Dzieki HDev, takiej konfiguracji również próbowałem wczesniej (na samym końcu podałem co wpisywałem). W kombinacji smb://user:password@DISKSTATION/music/, również krzyczy o hasło Dałem sobie spokój i zmieniłem tylko tło. Wygląda fajnie. Czekam na A-500, bo bardziej mnie interesuje "część" audio - zobaczymy co wymyślą. Quote Share this post Link to post Share on other sites