Skocz do zawartości
  • 0
lonia

dźwięk po Hdmi w tv

Pytanie

Mam podłączony jeden z playerów po hdmi prosto do tv wyczytałem że tv po tym złączu wypuszcza sygnał(DD,DD plus i Dts) i moje pytanie jest które ustawienie będzie poprawnie ustawione w playerze mam do wyboru 3 po hdmi (Raw,LPCM-wielokanałowe i LPCM-stereo) które mam ustawić aby było poprawnie dekodowane przez tv albo player?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mam podłączony jeden z playerów po hdmi prosto do tv wyczytałem że tv po tym złączu wypuszcza sygnał(DD,DD plus i Dts) i moje pytanie jest które ustawienie będzie poprawnie ustawione w playerze mam do wyboru 3 po hdmi (Raw,LPCM-wielokanałowe i LPCM-stereo) które mam ustawić aby było poprawnie dekodowane przez tv albo player?

Kolego napisz jeszcze raz ale po polsku co chcesz uzyskać bo z Twojego opisu to na chwilę obecną nie wynika.

Piszesz że TV wypuszcza, ale na co?

Potem piszesz że ma być dekodowane przez TV albo player, to zdecyduj się czego oczekujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

tv po hdmi arc wypuszcza bez wzmacniacza DD,DD plus i DTS tak mam w instrukcji.

Pod te hdmi mam podłaczony player bez żadnego wzmaka bo żadko go zapuszczam więc mi jest nie potrzebny do niego żeby wszystko na raza wł..W Playerze mam wybór ustwaniena pod hdmi (Raw,LPCM-wielokanałowe i LPCM-stereo). Które ustawienie mam wybrać żeby było poprawnie?

Prościej już się nie da napisać.

Edytowane przez lonia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

No i kłania się czytanie ze zrozumienie.

Wypuszcza znaczy wysyła na zewnętrzny odbiornik, na przykład amplituner.

Przyjmuje te sygnały zapewne na każdym wejściu, w Twoim przypadku generalnie cokolwiek ustawisz powinieneś mieć dźwięk z TV, jeżeli ustawisz RAW i dźwięku nie będzie to znaczy że TV nie potrafi DD i DTS rozkodować a tylko potrafi go przesłać przez HDMI na amplituner.

Wtedy ustaw PCM i ciesz się dźwiękiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Fakt jest na wszystkich bo tak testwoałem tylko nie byłem pewny który wybarć. Jeszcze jedno jak zapodaję film w DTS5.1 i DTS HD-MA na playerze zapalają się sie skróty co jest dekodowane i na tv też mam dźwiek rozmómiem że wtedy tv zbjia to do DTS 2.0 jak dobrze rozumiem przy ustwaieniach RAW(bezstratnie player przesyła nie zmieniony dźwięk a tv go konwertuję wtedy)?

Edytowane przez lonia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi