Skocz do zawartości
lonia

Sherwood do KD

Rekomendowane odpowiedzi

Który będzie lepszym wyborem do KD i jaką moc rzeczywistą będą miały te modele przy obciążeniu 5 końcówek na raz w kinie jak będzie moc RMS na końcówkach?
http://sklep.straton.pl/sherwood-r-607-amplituner-kina-domowego-5-1-salon-poznan.html
http://sklep.straton.pl/sherwood-rd-7505-amplituner-kina-domowego-7-1-2-strefy-salon-poznan.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź tabliczkę znamionowa z tyłu i podziel na 5 i to będzie max na 1 kolumnę ale tak grać się długo nie da

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź tabliczkę znamionowa z tyłu i podziel na 5 i to będzie max na 1 kolumnę ale tak grać się długo nie da

Z tego trzeba wziąć jakieś max. 70%, reszta uleci w postaci ciepła.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R-607 ma z tyłu Power Consumption 260W

RD-7505 z tyłu Power Consumption 230W

To ten R-607 wydaję się być lepszym wyborem i ładniejszy z wyglądu jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup coś sprawdzonego np Harman Kardon AVR 151 cena ok 1200 zł gra to dobrze za ta cenę nawet bardzo dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląd mi sie nie podoba urządzeń HK.

Jak podzieliłem te 260:5=52W to taka moc bedzie miała tylko jedna końcówka czy wszystkie?

Jak jedna to pozostałe po ile bedą miały?

Edytowane przez lonia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Deonon nie poważnie wygląda i plastikowo wszystko w nim skrzypi jak go macałem wole już tego Amerykańskiego Sherwooda jakościowo lepiej wypada od Denona. Na innych forach Powiedziano mi że Sherwoody bardzo dobrą jakość trzymają i dobrze grają ci co ich słuchali.

Poza tym nie wymieniaj mi modeli których nie biorę pod uwagę jak bym brał inne to bym pisał o nich interesuję mnie tylko Sherwood R607. Jak będzie z tą mocą po podzieleniu pisz na temat jak chcesz mi pomóc

Edytowane przez lonia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwagę pobór mocy to uważam, ze troche ma zbyt slaby transformator w zasilaczu sieciowym. Max co uzyskasz na wyjściach (wszystkich jednocześnie) to 35-40W. W stereo może być po ok 80 W na kanał. Jeśli chcesz większą moc na wyjściu to rozejrzyj sie za czymś innym. Chcąc mieć dużą moc (faktyczną a nie reklamowaną) na wyjściu to pobór mocy (power consumption) powinien być > 450-500 W. Trudno uzyskać coś z niczego. Pozdrawiam.

Edytowane przez Gandalf2305

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopie.

Sherwood ??? Już chyba gorszego G w amplitunerach kina domowego sobie wyobrazić nie można.

Proponuję skończyć dyskusję bo szkoda czasu.

Niech kupuje co chce.

Byle ładnie wyglądał.

Stare,przysłowie mowi ... g... kupisz g... masz.

I tyle w temacie.

pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd te stwierdzenie testowałeś czy tylko wysuwasz banialuki i przypuszczenia swoje bo ja przejrzałem parę recenzji nawet pisano o nich w polskich wydaniach AV na 60 lecie Sherwooda jak ta seria wyszła 3 modeli R i też bardzo dobrze? Poza tym kontaktowałem się z Polpakiem bo jest dystrybutorem i to samo potwierdzają co recenzencji. Ślepo nie będę kupował tylko i tak wybiorę się na odsłuch. Użytkownicy i słuchacze co słuchali ich na innych forach o tematyce AV też wypowiadają się dobrze o tej firmie i modelach tak samo jak w recenzjach testowych i to dziwne że tylko ty mówisz że to G wśród amplitunerów.

Tu jest polski test R807 która ma te same bebechy(rózni sie tylko funkcjonalnością) co R607 i tu ma pochlebną recenzję

http://audio.com.pl/testy/kino-domowe/amplitunery-av/2132-r-807

Edytowane przez lonia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, zajmuję się kinem domowym od ponad 15-u lat.

Odsłuch? Wreszcie dobrze prawisz.

Nie czytaj tylko słuchaj. Jak mierzyć moc zostało napisane. A to jest pierwszy wyznacznik czy warto czegoś słuchać.

Żeby coś zagrało to musi mieć 100W mocy na każdy kanał. Prawdziwej. Czyli w 7.1 trafo musi mieć 1KW. Tylko za to trzeba zapłacić i Sherwood tego nie robi. Inaczej to ściema i marketing.

Miłego szukania. Proponuje wizytę w Berlinie na IFA. Do środy będziesz tam miał wszystko w jednym miejscu. Może sie spotkamy ;).

Pozdro

Edytowane przez pmcomp
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posłuchaj tego co mowi pmcomp. Nie wkręca Cie. A zrobisz jak uważasz. Twój wybór. Tylko dlaczego skoro wcześniej prosisz o opinie i one nie są dobre to później się obrazasz? Nie jesteś obiektywny. Ja wiem, ze jak sie upatrzy jakiś sprzęt i ma sie zamiar go ,,łyknąć,, a ktoś ma nienajlepsze zdanie na jego temat to sie uwaza, ze robi ci na złość, ale tu staramy sie doradzac tak zeby ktoś po zakupie sprzętu nie byl niemile rozczarowany. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytałem fora AV i są zwolennicy starszych klocków bez dekoderów HD i używaja takich klocków w kinie też się zastanawiam czy nie kupuć starszego używanego ale lepszego bez dekoderów HD i puszczać dźwięk we filmach cyfrowo w DTS z płyt BR czy to dobry pomysł? Bo jak czytam wypowiedzi to te nowe klocki nie zależnie od ceny nie dorównują tym starszym w budowie i w dźwieku

Edytowane przez lonia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi