Skocz do zawartości
Gość sklep.edumaluch.pl

Panasonic TX-50CX670E vs Samsung UE55H6400

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sklep.edumaluch.pl

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 35m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-5
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? również bokiem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? duże okno balkonowe 1,5 metra od tv na ścianie obok
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung 32" LCD
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ?
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? HD kablówka, ewentualnie NC+ w przyszłości
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? kablówka, konsola,Screen mirroring (tablet i telefon na androidzie)
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 6-8
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? brak preferencji
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sport (piłka nożna), bajki, filmy
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? tak
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? tak 40%
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? równomiernie
17. Preferencje co do wielkości? 50-55
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ?
19. Preferencje co do marki ? samsung, panasonic
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? tak
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3500

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ?

Hejka,

od dłuższego czasu przymierzałem się do nowego tv. Gdy już się zdecydowałem na Samsung UE55H6400, żona zrobiła mi niespodziankę i kupiła w prezencie na rocznicę Panasonic TX-50CX670E. Nic nie wiem na temat tego Panasonica, koleś w mdia experd zbajerował ją i powiedział, że ten jest nowszy model z 2015 i kilka poziomów wyżej niż Samsung. Mam 14 dni na oddanie ale nie wiem czy warto zamieniać na Samsunga żeby te 5" mieć więcej? Czy obraz faktycznie jest dużo lepszy w Panasonic'u? Pilot w Samsungu, brak 3D w Panasonicu przemawiają na korzyść Samsunga. Najbardziej zależy mi na braku efektu smużenia podczas oglądania piłki nożnej ale zdaje sobie sprawę, że w tym przedziale cenowym szału nie mogę oczekiwać. Aplikacje mobilne wydają mi się lepsze w Samsungu ale dokładnie jeszcze nie poznałem ich w Panasonicu, jednak sprzedawca twierdzi inaczej zachwalając Panasonica i jego stabilność SmartTV. Dodam, że Samsung kosztuje 500 zł mniej. Który z tych TV ma ładniejszy obraz? Może ktoś zaproponuje też inny sprzęt w takim przedziale cenowym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz możliwie najlepszą jakość szybkość bez smużenia do piłki nożnej to albo jak wyżej kolega napisał albo coś od Sony np. jesli chcesz możliwie największy w tej kwocie chociaż troszkę poza budżet to Sony KDL-60W605B (bez 3D), mniejszy 55W829B (z 3D ale niestety słabym) jednak pod względem obrazu 2D i ruchu bedzie to najlepsza opcja z możliwych.

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściwie to czym różni się 50cx670 od 50 cx700 poza tym ze ten pierwszy jest 400 zł tańszy ? Oba mają szerszą paletę barw i są uhd . Cx700 świetnie wypadł w teście tu na forum wiec czemu cx670 miałby by być gorszy. To że cx670 nie ma 3d to tylko na plus bo tv bez 3d często oferują lepszy kontrast. Może przez przypadek wybrany został dobry tv ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sklep.edumaluch.pl

Nie przypadek, a dobra "bajera" sprzedawcy... ;)

Dzięki za tego Sony, widzę że sam go posiadasz. Musze obadać w jakimś salonie. Ten Samsung h7000 dużo za drogi.

Z tego co pisze lahcim wynika, że sprzedawca wcale bajek nie opowiadał, i Panasonic z serii CX mają lepsze barwy i odwzorowanie od Samsungów h6400? Za Panasoniciem przemawia też fakt, że jest już u mnie w salonie i nie będę musiał wymieniać prezentu żony ;)

Może jeszcze ktoś coś doda do aplikacji i SmartTV? W Sony, po opiniach widzę, że jest bieda. Ale jak ma się Panasonic do Samsunga? W Panasonicu mam Netflix, który nie działa w Polsce, ale pozostałe appki wyglądają solidnie, Screen Mirroring działa super, YouTube też śmiga, inne apki też ok, jeszcze muszę sprawdzić sterowanie głosem... Jak to wygląda w Samsungu UE55H6400?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi