SHARP604K 0 Napisano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Witam -Pomocy Bardzo proszę o radę oponie ? Który byście wybrali ? Chciałbym kupić 4K LCD jak największy ale nie stać mnie na 65” Znalazłem genialna przecen na TV SHARP 4K -Sharp LC-60UD20E Nowy Sharp fabrycznie – z 11500 przecena na 7300zł zastanawiam nad zakupem ale na raty. Testowałem na sowim materiale porównując z 4K Sony KD-55X8505B wszytsko w tych samych trybach domowych. Sony KD-49X8505B jest obecnie tez w promocji dlatego te TV porównuje i nie mogę się zdecydować. - wydaje mi się że sony ma lepszą gradacje ( rozpiętość tonalną ) dzięki funkcji „ upłynniania przejść tonalnych” nie zlazłem analogicznej takiej funkcji w Sharpie … nie nie wiem czy w ogóle Sharp ma taką opcje ? Bardzo o proszę radę oponie ? Który byście wybrali ? Pozdrawiam -Dziękuje Edytowane 8 Czerwca 2015 przez SHARP604K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 8 Czerwca 2015 Wsparcie dla Ultra HD w Sharpie sprowadza się do zapewnienia większej rozdzielczości. Nie ma w nim innych walorów typu HDR, czy szersza paleta barw. Jeśli więc nie siedzisz w odległości maks 2,8 metra od ekranu to jego zakup mija się z celem, bo w tej cenie dostaniesz dużo lepszy ekran Full HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SHARP604K 0 Napisano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Co byś wybrał ? TV SHARP 4K -Sharp LC-60UD20E czy 4K Sony KD-55X8505B ? nie oglądam tv . wyłącznie filmy BLU REY , odległość ok 2.5m / większość filmów oglądam formacie 2.35 dlatego czym większy tym lepszy pozdr Edytowane 8 Czerwca 2015 przez SHARP604K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bestman101 8 Napisano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Sharpy LC-60UD20E już od dawna są na allegro po 7k z groszami żadna genialna przecena urealnia się cena TV moim zdaniem jeszcze za drogo. Wsparcie 4k słabe brak kodeka. No i właśnie do filmów przeciętny upłynniacz. Samsung i Sony tu brylują. Jeśli już ten Sharp to 70 cali ten sam model niewiele droższy 10 cali więcej to bajka przy tej odległości Lepiej kupić 65/70 cali TV wiem co mówię można już od 8-9k znaleźć w miarę porządne TV. Nie bać się 65/70 cali za tydzień okaże się za mały. A tak po prawdzie jeśli już 60 cali to wystarczy wydać 4k z groszami ( 3k w kieszeni ) żeby mieć genialny obraz i genialny ruch w filmach (bez 3D) + Kalibracja u Maćka http://allegro.pl/telewizor-sony-led-kdl-60w605b-motionflow-xr-200hz-i5393558889.html Edytowane 8 Czerwca 2015 przez bestman101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SHARP604K 0 Napisano 8 Czerwca 2015 Serdecznie dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach