Skocz do zawartości
wsd

Czy planujecie zrobić test Samsunga J6200?

Rekomendowane odpowiedzi

WYPRZEDAŻ: SAMSUNG UE32H6200http://www.neonet.pl/wyprzedaz_samsung_ue32h6200.html

Nie wiadomo czy to jest nowy sprzęt czy powystawowy.

Pytałem to sprzedawczyni powiedziała ze przeważnie powystawowe zdjęte z półki i wysłane przez sklep stacjonarny i ze najbliżej ode mnie jest w Tychach. Czy można trafić ze nie będzie z wystawy tylko z magazynu tego nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pytałem to sprzedawczyni powiedziała ze przeważnie powystawowe zdjęte z półki i wysłane przez sklep stacjonarny i ze najbliżej ode mnie jest w Tychach. Czy można trafić ze nie będzie z wystawy tylko z magazynu tego nie wiem.

Powystawowego sprzętu się nie kupuje jest przechodzony i ma ślady użytkowania. Powinni jeszcze H6200 sprzedawać skoro jest nadal produkowany.

Edytowane przez wsd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

http://www.morele.net/telewizor-samsung-ue32j6250-752153/

Morele spełniło oczekiwania według morele i sprowadzilo 32j6250 z tunerem sat za 1760 zł .

Model J6250 nie jest przeznaczony na rynek Polski. Rozmawiałem z konsultantem Samsunga na czacie i o to co mi napisał:

„Dokładnie tak, model J6200 jest oferowany na rynku Polskim, natomiast J6250 nie jest przeznaczony na nasz rynek.”

„Sklep zgodnie z prawem też może sprowadzić produkt na polski rynek. Oznacza to, że może kupić sprzęt w innym kraju.” - Zapytałem o to dlaczego morele.net sprzedaje model nieprzeznaczony na rynek Polski.

„Nie mogę zagwarantować, że opcje dostępne w Polsce będą działały. Może się okazać, że kanały lub opcje smart nie będą działały.” - J6250

„Klienci są zadowoleni z tego modelu TV.” - J6200.

Napisałem mu o modelu H6200, że niby jest produkowany a sklepy nie chcą go sprzedawać ponownie. Napisał tak:

„Lepszym modelem był H6400, ponieważ miał lepszą jakość obrazu i dodatkowy pilot smart ułatwiający obsługę.”

H6400 ma lepszą jakość obrazu, czyli co ma większą częstotliwość odświeżania matrycy? Czym dokładnie się różni od H6200 jeśli chodzi o lepszy obraz?

Edytowane przez wsd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tu masz od np. odpowiedz dlaczego H6400 był lepszy, porównaj od choćby kontrast i nie tylko.

http://www.rtings.com/reviews/tv/lcd-led/samsung/j6200

http://www.rtings.com/reviews/tv/lcd-led/samsung/h6400

Chodzi mi o H6200 vs. H6400

Gość napisał, że H6400 jest lepszy od H6200 w jakości obrazu.

Edytowane przez wsd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zapytałem się Cedrica z rtings.com jak wygląda obraz w J6200 na trybie 480p, 720p, 1080p. Jak wyglądają programy w 480p, jak w 720p i 1080p. Czy nie ma rozmycia ruchu w sporcie i w programach informacyjnych i czy obraz wygląda mocno i płynnie. Odpowiedział:

„Miej na uwadze to, że J6200 w USA może być inny niż wersja na Europę. W 480p i 1080p programy wyglądają dobrze. W 720p miały jednak niższą jakość, ale jeśli kablówka zrobi skalowanie obrazu to powinno być dobrze. To jest najlepszy telewizor jaki recenzowaliśmy jak do tej pory pod względem ruchu.”

Oby się nie okazało, że J6200, który jest dostępny u nas, będzie gorszy od tego na rynek Amerykański. <_<

Edytowane przez wsd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Samsung 32h6200 ciągle jest dostępny tylko sklepy wogule nie chcą nim handlować bo to model 2014 serii h teraz jest seria J . Popatrzcie ile tych tv schodzi na aledrogo i dalej są oferowane w dużej ilości po 1499 zl.

Jak jest wyprzedaż 32h6200 w sklepach to nie po to jest wyprzedaż żeby ponownie zamawiać te tv. Takie jest myślenie w sklepach.

Edytowane przez lahcim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Samsung 32h6200 ciągle jest dostępny tylko sklepy wogule nie chcą nim handlować bo to model 2014 serii h teraz jest seria J . Popatrzcie ile tych tv schodzi na aledrogo i dalej są oferowane w dużej ilości po 1499 zl.
Jak jest wyprzedaż 32h6200 w sklepach to nie po to jest wyprzedaż żeby ponownie zamawiać te tv. Takie jest myślenie w sklepach.

Z morele otrzymałem taką wiadomość odnośnie dostępności UE32H6200:

„Jeśli pojawi się w hurtowni to pojawi się również u nas. Jeżeli jednak hurtownia nie będzie chciała zamówić to i u nas się nie pojawi.”

Zapytałem się Cedrica z rtings.com, który telewizor u nich jest lepszy. J6200 czy H6203 albo H6350? Czy są znacząco podobne do siebie? Odpowiedział:

„Te telewizory są przybliżone do siebie. Różnice są niewielkie. Osobiście, uważam, że J6200 jest najlepszy poprzez małe rozmycie ruchu. Ale większość ludzi nie mówi o tej różnicy.”

Więc J6200 w USA to jest dobry telewizor, ciekawy jestem jak to jest z J6200, który jest dostępny u nas. Czekam na recenzję od hdtvpolska.com, mam nadzieję, że chłopaki zrobią ją niebawem, że nie będzie trzeba czekać nie wiadomo ile miesięcy. Jeśli się potwierdzi, że J6200 tak samo jest dobry jak ten w USA, to myślę, że warto będzie kupić J6200 ze względu takiego, że ma małe rozmycie ruchu.

Edytowane przez wsd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co z tego że ma małe rozmycie (i tak tego praktycznie nie widać) skoro ma sporo gorszy kontrast i kąty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Co z tego że ma małe rozmycie (i tak tego praktycznie nie widać) skoro ma sporo gorszy kontrast i kąty.

Dobrze. Coś za coś. Dla mnie to jest dziwne, że Samsung produkuje model na rok 2015 i ten model ma gorszy kontrast i kąt widzenia od modelu z poprzedniego roku. Gdzie jest dostępna recenzja H6200?

Edytowane przez wsd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez wedlug portalu rtings J6200 wypada gorzej zarowno od J6300 jak i od H6200 nie wspominajac o H6400.

Jedynie J6300 ma jakikolwiek start do H6400 no ale ten zakrzywiony ekran.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemem w bezpośrednim porównaniu jest brak informacji o przekątnej testowanego ekranu na rtings. A jak wynika z testów na tym forum różnice potrafią być duże w ramach danej serii. Ale składając wiedzę z kilku różnych miejsc można wnioskować, że seria J6xxx ma gorszy kontrast od serii H6xxx. A już dla 32" która jest (prawdopodobnie) w wersji IPS to całkiem kiepsko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze. Coś za coś. Dla mnie to jest dziwne, że Samsung produkuje model na rok 2015 i ten model ma gorszy kontrast i kąt widzenia od modelu z poprzedniego roku. Gdzie jest dostępna recenzja H6200?

@wsd Dla mnie właśnie się skończył temat zakupu 32 calowego tv bo kupiłem w wyprzedaży w sieci euro com pl samsunga ue32h6400 za 1590 zł nówka nie otwierany a żeby taka dostac to trzeba zadzwonić na infolinię i poprosić o podanie w którym sklepie jest co najmniej 2 sztuki czyli jedna na wystawie a druga w magazynie i zarezerwować i poczekać na potwierdzenie. Nie daje to 100 procent pewności ze nówka wiec trzeba jeszcze w sklepie sprawdzić czy są folie na podstawce i uchwycie do podstawki i czy wszystko oryginalnie poza klejone jak na filmikach unboxing na YouTube. Powodzenia w zakupie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wsd Dla mnie właśnie się skończył temat zakupu 32 calowego tv bo kupiłem w wyprzedaży w sieci euro com pl samsunga ue32h6400 za 1590 zł nówka nie otwierany a żeby taka dostac to trzeba zadzwonić na infolinię i poprosić o podanie w którym sklepie jest co najmniej 2 sztuki czyli jedna na wystawie a druga w magazynie i zarezerwować i poczekać na potwierdzenie. Nie daje to 100 procent pewności ze nówka wiec trzeba jeszcze w sklepie sprawdzić czy są folie na podstawce i uchwycie do podstawki i czy wszystko oryginalnie poza klejone jak na filmikach unboxing na YouTube. Powodzenia w zakupie.

W porządku. Jeśli się pojawi UE32H6200 to będę myślał nad jego zakupem, a jeśli się nie pojawi to zapewne wybiorę J6200. H6400 jest to dobry telewizor, ale to co mnie w nim odrzuciło to to, że ma plexi glassowe wykończenie i to mi się nie podoba w wyglądzie tego telewizora i też to, że może się tam zgromadzić kurz. Widziałem w MediaExpert, że tam dostał się kurz i potwierdził mi to pracownik tego sklepu stwierdzając, że dwie sztuki wysłali do Samsunga, ponieważ dostał się tam kurz. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie wszystko w porządku. Napisz jak programy, różne sporty wyglądają, jak wygląda normalny mecz na zwykłym kanale? Występuje jakiekolwiek rozmycie? Ten telewizor ma 120 Hz? Ma panel Samsunga? Zdecydowanie, ale ja wolę kupić cokolwiek w sklepie internetowym, by mieć prawo 14 dni do zwrotu. A co do sklepu euro rtv agd, to nie lubię tego sklepu. Jak to wszystko sprawdzałeś? Domyślam się, że przestudiowałeś ten filmik bardzo dokładnie. Możesz podać do niego link?

Edytowane przez wsd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W porządku. Jeśli się pojawi UE32H6200 to będę myślał nad jego zakupem, a jeśli się nie pojawi to zapewne wybiorę J6200. H6400 jest to dobry telewizor, ale to co mnie w nim odrzuciło to to, że ma plexi glassowe wykończenie i to mi się nie podoba w wyglądzie tego telewizora i też to, że może się tam zgromadzić kurz. Widziałem w MediaExpert, że tam dostał się kurz i potwierdził mi to pracownik tego sklepu stwierdzając, że dwie sztuki wysłali do Samsunga, ponieważ dostał się tam kurz. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie wszystko w porządku. Napisz jak programy, różne sporty wyglądają, jak wygląda normalny mecz na zwykłym kanale? Występuje jakiekolwiek rozmycie? Ten telewizor ma 120 Hz? Ma panel Samsunga? Zdecydowanie, ale ja wolę kupić cokolwiek w sklepie internetowym, by mieć prawo 14 dni do zwrotu. A co do sklepu euro rtv agd, to nie lubię tego sklepu. Jak to wszystko sprawdzałeś? Domyślam się, że przestudiowałeś ten filmik bardzo dokładnie. Możesz podać do niego link?

UE32H6400 i UE32H6200 miałem w domu i 32H6200 zwróciłem bo przysłali mi nie nowy egzemplarz (brak foli na uchwycie i stopce i inne ślady).

Porównanie obu powyższych tv ( dotyczy tylko wersji 32 calowych i nie większych ) :

1. Zdecydowanie lepszy obraz na 32H6400.

2. Zdecydowanie lepsza płynność obrazu na 32H6400 ( oba ustawiony miały upłynniacz tak samo i na 32H6200 bardziej widoczne skoki i smużenie) czyli lepiej do sportu wypadł 32H6400. Upłynniacz ruchu w 32H6200 nie jest tak samo efektywny jak w 32H6400 co zresztą można wywnioskować porównując zagr testy obu tv.

3. Na 32H6200 widać szum na ciemniejszym obrazie czyli tak jak to napisali w którymś teście zagranicznym , natomiast na 32H6400 takiego szumu na ciemnych scenach nie stwierdzam.

4. 2 piloty do 32H6400 choć tradycyjny jest mniejszy niż ten jeden dodany do 32H6200.

5. UE32H6400 wydaję się mieć taką samą obudowę jak 32H6200 tylko z nałożoną pleksi czyli jak by się pleksi zdjęło to by mogły być takie same. Być może to tylko moje wrażenie zastrzegam.

Oba mają panel 120 hz Samsunga. Nie czytałem o kurzu w UE32H6400 tylko w UE48H6400 więc podaj jakieś linki do wpisów osób które miały ten problem w 32H6400. W euro kupując odbierając osobiście zwrócić nie można a kupując wysyłkowo można kupić tylko już wcześniej zwracane tv tak jak zwróciliśmy poprzednie i one tak krążą więc może trafisz na ten który ja zwróciłem. Jestem szczęśliwy że udało mi się kupić nówkę z magazynu i już nie muszę o tym myśleć i żyć tym zakupem, tracić czasu. Filmików na youtube jest pełno trzeba wpisać model tv i unboxing i znajdziesz różne. Linków nie zapisywałem. Na stojaku powinna być folia a uchwyt do stojaka jest zafoliowany maszynowo zgrzana folia i pod folią jest schowany woreczek ze śrubkami. Tak właśnie to wygląda w nówce z magazynu a nie ze zwrotu gdzie wszystkie folie wiszą bo już się ich tak nie da założyć lub są zastępcze folie albo wcale ich nie ma.

Moim zdanie istnieje coś takiego jak po-kryjomy refubrish tv w Polsce i polega to na odnowieniu po serwisowych sztuk i zwrot-owych sztuk poprzez uzupełnienie o sprawne zaklejone choć zastępcze akcesoria i wtedy np woreczek ze śrubkami jest już gdzie indziej umieszczony i są założone zastępcze folie ale idzie poznać że są nie fabryczne. Nie zajmują się tym sklepy tylko często taki towar już dostają. W przyrodzie nic nie ginie i tak jak apple odnawia produkty i znowu sprzedaje tak i inni też to robią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UE32H6400 i UE32H6200 miałem w domu i 32H6200 zwróciłem bo przysłali mi nie nowy egzemplarz (brak foli na uchwycie i stopce i inne ślady).

A gdzie zamówiłeś UE32H6200? Więc kupiłeś UE32H6200 przez internet i dodatkowo kupiłeś H6400 na miejscu i porównywałeś te dwa modele w domu?

Porównanie obu powyższych tv ( dotyczy tylko wersji 32 calowych i nie większych ) :

1. Zdecydowanie lepszy obraz na 32H6400.

2. Zdecydowanie lepsza płynność obrazu na 32H6400 ( oba ustawiony miały upłynniacz tak samo i na 32H6200 bardziej widoczne skoki i smużenie) czyli lepiej do sportu wypadł 32H6400. Upłynniacz ruchu w 32H6200 nie jest tak samo efektywny jak w 32H6400 co zresztą można wywnioskować porównując zagr testy obu tv.

Rozumiem, to samo pisał ten konsultant z Samsunga, że H6400 ma lepszy obraz. Co to jest ten upłynniacz?

3. Na 32H6200 widać szum na ciemniejszym obrazie czyli tak jak to napisali w którymś teście zagranicznym , natomiast na 32H6400 takiego szumu na ciemnych scenach nie stwierdzam.

4. 2 piloty do 32H6400 choć tradycyjny jest mniejszy niż ten jeden dodany do 32H6200.

5. UE32H6400 wydaję się mieć taką samą obudowę jak 32H6200 tylko z nałożoną pleksi czyli jak by się pleksi zdjęło to by mogły być takie same. Być może to tylko moje wrażenie zastrzegam.

- No to dobrze.

- Rozumiem.

- Tak samo wyglądają, tylko H6400 ma plexi glassowe wykończenie, którego nie da się zdjąć.

Oba mają panel 120 hz Samsunga. Nie czytałem o kurzu w UE32H6400 tylko w UE48H6400 więc podaj jakieś linki do wpisów osób które miały ten problem w 32H6400.

Ok. Ogólnie napisałem o tym, że tam może dostać się kurz. W 40 calowym modelu widziałem tam kurz, który był w w MediaExpert.

W euro kupując odbierając osobiście zwrócić nie można a kupując wysyłkowo można kupić tylko już wcześniej zwracane tv tak jak zwróciliśmy poprzednie i one tak krążą więc może trafisz na ten który ja zwróciłem.

Zdecydowanie. U mnie w sklepie euro w mieście jest dostępny UE32H6400, ale nadal odrzuca mnie plexi glassowe wykończenie, nie chcę mieć jakiegokolwiek problemu z kurzem w środku. Jakby nie było tego plexi glassowego wykończenia to pewnie bym pomyślał, by kupić H6400 na miejscu.

Na stojaku powinna być folia a uchwyt do stojaka jest zafoliowany maszynowo zgrzana folia i pod folią jest schowany woreczek ze śrubkami.

2:43 i tutaj pod tą folią jest schowany woreczek ze śrubkami?

Tak właśnie to wygląda w nówce z magazynu a nie ze zwrotu gdzie wszystkie folie wiszą bo już się ich tak nie da założyć lub są zastępcze folie albo wcale ich nie ma.

Jak rozpoznać zastępczą folię?

Moim zdanie istnieje coś takiego jak po-kryjomy refubrish tv w Polsce i polega to na odnowieniu po serwisowych sztuk i zwrot-owych sztuk poprzez uzupełnienie o sprawne zaklejone choć zastępcze akcesoria i wtedy np woreczek ze śrubkami jest już gdzie indziej umieszczony i są założone zastępcze folie ale idzie poznać że są nie fabryczne. Nie zajmują się tym sklepy tylko często taki towar już dostają. W przyrodzie nic nie ginie i tak jak apple odnawia produkty i znowu sprzedaje tak i inni też to robią.

Na pewno tak jest. Jak poznać, że folie są nie fabryczne?

Edytowane przez wsd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem 32H6200 przez internet i jak mi taki wcześniej wielokrotnie zwracany lub refabrykowany przysłali to zacząłem szukać i jak się trafił ten 32H6400 to natychmiast po niego pojechałem puki był. Porównałem je i 32H6400 jest lepszy bo nie ma takiego szumu na ciemnych scenach, ma lepiej działający upłynniacz czyli redukcję smużenia i skoków oraz daję ogólnie lepszą jakość obrazu. Zastrzegam że ten 32H6200 może być po serwisowy lub coś w tym stylu i dlatego był gorszy choć raczej w to wątpię.

Tak na tym filmiku widać woreczek ze śrubkami pod folią i tak to wyglądało jak rozpakowałem 32H6400. Miałem tańszy 32H5000 i tam też była folia zgrzana ale śrubki były w worku z pilotem więc to też będzie ok ale na pewno plastikowy uchwyt musi być pokryty folią zgrzaną dokładnie tak jak na tym filmiku bo inaczej dany tv już był używany/zwracany. W wersji sprzedawanej w Polsce nie ma okularów 3d razem z 32H6400.

Zastępcza folia nie wygląda tak jak na tym filmiku i tak rozpoznasz do tego są naklejki na foliach które powinny być.

Trochę jestem zaskoczony że to co ci ten konsultant powiedział okazało się prawdą jeśli chodzi o różnice w jakości obrazu na korzyść 32H6400 bo przeważnie to tacy albo nic nie wiedzą albo mijają się z prawdą.

Co do kurzu to zacznę się martwić jak przeczytam że 32 calowej wersji też dotyczy a na razie to się cieszę że już mam zakup za sobą.

Nie długo będą 32J6200 tylko nie wiadomo czy nie odziedziczą czegoś po wersji 32H6200 więc najpierw radzę dobrze poprzyglądać się czy na ciemnych scenach nie ma zbyt dużo szumu widocznego (przy zmniejszeniu podświetlenia do 9 i w trybie film bo taki się w domu używa a w sklepie to jest wszystko na full) i czy upłynniacz działa dobrze.

Edytowane przez lahcim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem 32H6200 przez internet i jak mi taki wcześniej wielokrotnie zwracany lub refabrykowany przysłali to zacząłem szukać i jak się trafił ten 32H6400 to natychmiast po niego pojechałem puki był. Porównałem je i 32H6400 jest lepszy bo nie ma takiego szumu na ciemnych scenach, ma lepiej działający upłynniacz czyli redukcję smużenia i skoków oraz daję ogólnie lepszą jakość obrazu. Zastrzegam że ten 32H6200 może być po serwisowy lub coś w tym stylu i dlatego był gorszy choć raczej w to wątpię.

Tak na tym filmiku widać woreczek ze śrubkami pod folią i tak to wyglądało jak rozpakowałem 32H6400. Miałem tańszy 32H5000 i tam też była folia zgrzana ale śrubki były w worku z pilotem więc to też będzie ok ale na pewno plastikowy uchwyt musi być pokryty folią zgrzaną dokładnie tak jak na tym filmiku bo inaczej dany tv już był używany/zwracany. W wersji sprzedawanej w Polsce nie ma okularów 3d razem z 32H6400.

Zastępcza folia nie wygląda tak jak na tym filmiku i tak rozpoznasz do tego są naklejki na foliach które powinny być.

Trochę jestem zaskoczony że to co ci ten konsultant powiedział okazało się prawdą jeśli chodzi o różnice w jakości obrazu na korzyść 32H6400 bo przeważnie to tacy albo nic nie wiedzą albo mijają się z prawdą.

Co do kurzu to zacznę się martwić jak przeczytam że 32 calowej wersji też dotyczy a na razie to się cieszę że już mam zakup za sobą.

Nie długo będą 32J6200 tylko nie wiadomo czy nie odziedziczą czegoś po wersji 32H6200 więc najpierw radzę dobrze poprzyglądać się czy na ciemnych scenach nie ma zbyt dużo szumu widocznego (przy zmniejszeniu podświetlenia do 9 i w trybie film bo taki się w domu używa a w sklepie to jest wszystko na full) i czy upłynniacz działa dobrze.

Okej, rozumiem. Ten konsultant, który to napisał, widać było, że był ogarnięty. A co postanowiłeś kupić H6400 po tym jak napisałem o tym, że ten konsultant napisał, że H6400 jest mocniejszy od H6200? Nie wiadomo kiedy 32 calowe J6200 wejdą szeroko do sprzedaży. Nie kupię tego telewizora, dopóki nie przeczytam polskiej recenzji, a jeśli się okaże, że jest słaby to poczekam aż może wyjdzie J6400, skoro H6200 wyszedł i potem wyszedł H6400 to powinien wyjść też J6400 i powinien być mocniejszy. Napisz mi jak wyglądają różne programy i różne sporty na H6400. Występuje to rozmycie wokół piłkarzy czy nie?

Edytowane przez wsd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okej, rozumiem. Ten konsultant, który to napisał, widać było, że był ogarnięty. A co postanowiłeś kupić H6400 po tym jak napisałem o tym, że ten konsultant napisał, że H6400 jest mocniejszy od H6200? Nie wiadomo kiedy 32 calowe J6200 wejdą szeroko do sprzedaży. Nie kupię tego telewizora, dopóki nie przeczytam polskiej recenzji, a jeśli się okaże, że jest słaby to poczekam aż może wyjdzie J6400, skoro H6200 wyszedł i potem wyszedł H6400 to powinien wyjść też J6400 i powinien być mocniejszy. Napisz mi jak wyglądają różne programy i różne sporty na H6400. Występuje to rozmycie wokół piłkarzy czy nie?

Zdecydowałem się kupić 32h6400 po tym jak zobaczyłem obraz na 32h6200 bo inaczej bym nie uwierzył.

Nie będzie samsunga 32j6400 bo flagowy jest w tym roku krzywy 32j6300 i jeżeli chcesz 32 calowego flagowego sama to musisz myśleć jak sam i kupić krzywy tv. 32j6300 jest następcą 32h6400 i jest drogi ale całkiem bajerancki wiec możesz go wziąć pod uwagę, widziałeś go ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem ciekaw jak UE40J6200 wypadnie na tle UE43J5600.

Tego drugiego miałem, lecz zwróciłem z powodu słabej jakości obrazu. Specem od TV nie jestem, ale na tle mojego starego B650 wypadł po prostu gorzej, a jego głównym gwoździem do trumny był przerażająco duży DSE. Z plusów J5600 należy wymienić dobrą czerń i równe podświetlenie matrycy. Nie było tam widać żadnego cloudingu itp. Plamy wyłaziły dopiero na jednolicie szarym tle.

Mimo wszystko dalej ciągnie mnie do Samsunga i chyba skuszę się na J6200.

Mam nadzieję, że test pojawi się szybko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy warto zainteresować się modelem 60h6200 (cały czas jest dostępny), czy lepiej iść w stronę 55" w tej cenie? Z tego co wiem model 60" ma matryce od Sharpa 120hz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi