Skocz do zawartości
j.klimek

Sony W605b 60 cali jaka matryca?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zastanawiam się nad zakupem tego tv, w grę wchodzi jeszcze sony 55w805b, ma być głównie do ps4. MotionFllow maja taki sam, zastanawia mnie tylko matryca, jakby byla VA z podobnymi parametrami co w testowanym przez Was w805b to biorę od ręki :-) jak ktoś ma dostęp do takiej informacji, albo Pan Maciej kalibrował takowy to proszę o odpowiedź.

Edytowane przez j.klimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, za info. Wiec biorę ten do ps4 się sprawdzi, 3D nie potrzebuje, Tryb impuls jest, kontrast nie najgorszy jeśli to ta sama matryca.:-) pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W teście 40 calowego modelu na hdtvtest.com.uk była tylko wzmianka o tym ,że ramka jest czarna i błyszczącą ale w tym segmencie to raczej plastik, podstawa jest aluminiowa.

Edytowane przez j.klimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się: ramka jest plastikowa. Jak w większości TV ; ) a na pewno tej klasy. Ale i tak warto brać bo dobry TV w naprawdę dużym rozmiarze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie

Chciałbym napisać parę słów o tym tv jako ,że od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem. Do ps4 tv idealny duży plus tryb impuls to genialna kombinacja ze spadkiem jasności nie ma tragedii myślałem ze będzie za ciemny a tu w ciemnym pomieszczeniu jest wręcz idealnie. Kontrast, jedyne ma czym się opieram to porównanie do innych lcd znajomych czy starej toshiby na ipsie oraz plazmy Panasa st60 no wiec naprawdę jest dobrze po ciemku niestety nie umywa się do st60 ale porównując do toshiby to przepaść. Smart wolny jak ślimak i nie czyta niektórych mkv ale i tak podłączyłem kompa więc z głowy. Poza tym prosty ładnie wykonany tv bez fajerwerków. Niedługo zgłoszę się do Maćka na kalibrację to będę miał twarde dane jaki jest naprawdę, narazie dla mnie idealny. Pozdrawiam

Edytowane przez j.klimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W trybie film wygląda to bardzo ładnie i naturalne, jak sobie ustawisz dynamiczny to będą super żywe. Czerń jak napisalem jak światło gaśnie to w ciemnych scenach widać ze to tylko lcd ale w jasnych scenach pasy są czarne i widać lekkie świecenie. No ja jestem pozytywnie zaskoczony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi