Skocz do zawartości
mjasinsk

N-SOFT Wspólna propozycja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich.

Sporo tutaj piszemy czesto sie sprzeczamy, wręcz kłócimy ale obiektywnie trzeba przyznać, że forum ma wielu użytkowników i w jakims sensie jest opiniotwórcze. Proponuje więc żeby powiedzmy przez 3- 5 dni zbierac opinie na temat koniecznych zmian softu i żeby moderator zebrał to pod koniec w jeden mail odsiewajac powtórki i pewne niedorzeczności i przesłał jako oficjalne pismo (mail) forum do N-Platformy.

Apeluje o propozycje konieczne i ważne tak aby miały szanse pojawic się w kolejnej modyfikacji.

Moja propozycja (po przejrzeniu tez Waszych postów):

1. Możliwość wprowadzania własnych terminów nagrywania
2. Zasysanie przez soft EPG z programów spoza platformy
3. Ustawianie RES z pilota (o ile to możliwe przypisanie do pamięci kanałów)
4. Ustawianie dowolnej kolejności listy uzytkownika i dostęp do niej z pierwszego poziomu przycisków (co było juz planowane w bieżącej zmianie ale nie wyszło).
5. Wprowadzenie programów radiowych

pozdrawiam

MJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6. Blokowanie kanałów
7. Lepszy tryb zmiany obrazu 4:3 na panoramiczny (ale pewnie się nie da bo to pewnie robi hardware)

Pozdrawiam
Paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja inaczej jak zwykle :) :1
ad 1 łatwo powiedzieć, nawet jeśli by to zrobili nie wydaje mi sie aby można to bylo łątwo ustawić bo to nie magnetovid B)
ad 2 a mi sie wydawało że to od nki zalezy a nie od epg :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8. zrobić EPG dla jednego kanału (jak w dreamboxie). czyli jak jestem na konkretnym kanale to pojawia się epg tylko dla danego kanału w postaci listy np. 15 pozycji (z godzinami emisji i nazwą filmu). po wciśnięciu OK na pozycji wejście w pozycję i wyświetlenie jej pełnego opisu. strzałki lewo/prawo page up/down po liście.
wracając do konferencji na której było wychwalane EPG i możliwość nagrywania - dreambox + epg cyfry na cały tydzień jest dla mnie na razie niedoścignionym wzorem. tu "n" pozostaje bardzo daleko w tyle.

@veyron
wszystko jest całkiem proste tylko komuś musi się chcieć (a chce się jak ktoś za to zapłaci)). wg mnie jednym z najbardziej ergonomicznych tunerów jest dreambox, pewnie dlatego że soft piszą fani a nie firma. Edytowane przez klaus71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NA Echostarze CP miałem EPG rowniez na innych kanałach spoza platformy wiec nie sadze zeby robili to spolecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='mjasinsk' post='26903' date='06.12.2006, 09:44 ']
Apeluje o propozycje konieczne i ważne tak aby miały szanse pojawic się w kolejnej modyfikacji.
[/quote]

proponuję apel o to, aby software nboksa udostępnić na otwartej licencji. jestem pewien, że za miesiąc mielibyśmy diametralnie jakościowo lepszy produkt.

--
sunmoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='sunmoon' post='27114' date='06.12.2006, 23:18 ']
proponuję apel o to, aby software nboksa udostępnić na otwartej licencji. jestem pewien, że za miesiąc mielibyśmy diametralnie jakościowo lepszy produkt.

--
sunmoon
[/quote]
No pomarzyć sobie można... Ale pomyśl. Jak by udostępnili kody źródłowe softu to by parowanie tunerów kartą straciło od razu sens. To jest platforma, ona ma zarabiać a nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Proponuje wprowadzić dodatkową pozycje pod przyciskiem opcje dotyczącą zmiany dźwięku nadawanie DD lub zwykły . Teraz jest to niestety schowane głęboko w setupie więc jak mam ustawione DD to na telewizorze nie mam dźwięku przez HDMI a jak nie mam DD to nie mam na wyjściu optycznym sygnału DD. Czytałem że niestety nie można oddzielić ustawień dźwięku dla HDMI i SPDIF więc może taka funkcja rozwiązała by problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi