dawedo 0 Napisano 18 Listopada 2014 Witam wszytkich. Proszę o pomoc w wyborze TV. Trochę modeli przejżałem ale ciągle błądzę we mgle 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 23 m2 ale pokój ma być "podzielony" na salon i sypialnie.2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ok 3 m3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-24. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne? Dopiero użądzam mieszkanie więc miejsce może się zmienić. Przewiduję że ekran będzie na wprost przez ok 70% czasu.5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać6. Jak słońce świeci w pokoju? Pokój jest słabo nasłoneczniony, a TV będzie używany w późnych godzinach popołudniowych. Okno znajduje się na wprost TV ale i tak wcześnie jest zapalane świtło a rolety zasłonięte.7. Jaki masz obecnie telewizor? Stara skrzynka no name może 20 cali :-) Ale pokój też ponad 2 razy mniejszy.8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Bardzo ważne są funkcje Smart + przeglądarka, wifi, dlna, mnogość złącz HDMI i USB. Możliwość odtwarzania filmów. 9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: (4K, HD, SD)? Na razie naziemna, w przyszłości pewnie kablówka lub SAT.10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora? Laptop, w przyszłości kino domowe, konsola.11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor? 4-5 h12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Raczej błyszcząca.13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Najczęściej codzienne pstrykanie po kanałach. Gdy coś lepszego się trafi to oczywiście filmy i piłka nożna.14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? Bardzo ważny czynnik.15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola? Obenie nie, a w przyszłości rekreacyjnie.16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorami.17. Preferencje co do wielkości? 42-46 cali18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Blade kolory, brak równomiernej płynności (przeskoki) i smugi.19. Preferencje co do marki? Preferencji nie mam, skłaniam się do Samsunga ze względu na największą bazę aplikacji (zwłaszcza polskich) w Smart TV.20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? Nie musi ale nie zaszkodzi. Preferencji do technologii nie mam, liczy się prostota, jak najmniejsze dodatkowe koszty - okulary.21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? Max to 3000 zł ale liczę, że przy waszej pomocy uda się coś znaleźć 300-400 zł taniej. 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu? Nie przewiduje. Za wszystkie sugestie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slawko1 91 Napisano 19 Listopada 2014 (edytowane) Samsung 48H6400 Jest test na forum w wersji 55 cali Edytowane 19 Listopada 2014 przez Slawko1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
armmaster 14 Napisano 20 Listopada 2014 Klik: http://hdtvpolska.com/page/articles.html/_/testy/telewizory-lcd/samsung/test-3d-lcd-led-samsung-ue55h6400-r937 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawedo 0 Napisano 6 Grudnia 2014 Poczytałem, policzyłem, pomyślałem i wybrałem 48h6400. Dzięki za pomoc. Trochę jestem zawiedziony że się tnie przeglądarka (nie widzę róznicy w porównaniu do linii 6200) i szybkość przełączania kanałów jest średnia ale pobawie się sprzetem i może będzie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
comodo 0 Napisano 11 Grudnia 2014 Trzeba było sprawdzić coś z LG. Ostatnio dopracowali Webos i z tego co czytałem nie ma problemu z przycinaniem. Swoją drogą to może to nie wina TV tylko neta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 11 Grudnia 2014 Dzisiaj od piszących artykuł na ten temat słyszałem coś innego... raz jest lepiej raz gorzej. Ale podobno do ideału sporo brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach