Skocz do zawartości
Avaris86

Zmiana plazmy na nową

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Potrzebuję zakupić 2 nowe plazmy w rozmiarach 50 cali. Od kilku lat używam tylko plazm i do LCD raczej nie mam zamiaru podchodzić. Aktualnie posiadam 42pv80 oraz 50xt60. Plazmy będę wykorzystywał głównie do gry na Xbox potem do oglądania materiałów z PC a najrzadziej do oglądania cyfry.

Ogólnie zauważyłem że z wyborem plazm jest problem i dostępność jest bardzo słaba. Znalazłem tylko plazmę 50st60 oraz 50vt60 w cenach około 5 000 zł. Zastanawiam się czy jezeli będą to modele z wystawy a nie nówki to czy warto je brać po uprzedniej negocjacji ceny bo nie wyobrażam sobie dać tyle za tv z wystawy. Z tym wiąże się moje kolejne pytanie czy można w jakiś sposób w tych modelach sprawdzić ilość godzin pracy i w jaki sposób to zrobić?

Jeżeli nie warto brać wystawowych modeli to czy istnieją jakieś LCD czy OLEDy które warto zakupić? Dla mnie ważniejszy jest obraz niż jakies smarty czy 3D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nowa plazma będzie ciężko i i raczej ze sklepów to będą same wystawki. Jeśli już świetny obraz to zostaje OLED, ale w 55 calach to min 11tys w tej chwili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 11 tysi to wolę mieć dwie plazmy :) Przejdę się po sklepach i popatrzę co mają. Wejde w menu serwisowe i jak mi pozwolą sprawdzę czas działania. Jak będzie nieduży to może się skuszę.

Powiedz mi bo znalazłem niby nowa 50st50 czy za 4500 warto wziąć? I jaki problem może być z tv wystawowym żebym wiedział na co uważać i na co zwrócić szczególną uwagę.

Potrzebuje plazmy żeby przeczekać aż OLEDy się zadomowia na rynku i będą w miarę opłacalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jesteś zainteresowany to napisz na PW. Będę miał do sprzedania 55VT60 w idealnym stanie, na gwarancji, bez żadnych wypaleń, niedawno kalibrowany przez Maćka. Może się dogadamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skontaktuję brata z Tobą bo jemu potrzebna jest 1 plazma i rozmiar nie ma znaczenia. Jednak ja muszę się przejść po sklepach bo u mnie więcej niż 50 cali nie wejdzie bo mam miejsca na tv na szerokość max 125cm :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po jakich sklepach chcesz się przejść, żeby znaleźć plazmę? Nie chodzi mi o Tesco i Real :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W internecie znalazłem plazmy w Euro RTV AGD oraz w Saturnie. Jak będę miał czas to jeszcze po lokalnych sklepach z RTV w Łodzi też mam zamiar się rozejrzeć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość powystawowych plazm jakie widywałem ostatnio w sklepach Euro miała piękne wypalenia i w zasadzie na to trzeba jedynie zwrócić uwagę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi