Pit_P 8 Napisano 13 Września 2014 Od dziś TVP HD zaczyna emisję zrekonstruowanej wersji tego kultowego serialu, to co widziałem w TV jako zapowiedź bardzo ładnie wygląda, Może w końcu wyjdzie ten serial na blu. Dla mnie pozycja obowiązkowa. Tutaj znalazłem mały przedsmak. http://www.tvp.pl/seriale/archiwalne/alternatywy-4-w-hd/wideo/test-wideo/16141739 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoDeX 121 Napisano 13 Września 2014 ktos nagrywa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aldo 3 Napisano 13 Września 2014 Nagrywamy oczywiscie dzisiaj 2 pierwsze odcinki 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SitrQ 3 Napisano 13 Września 2014 Bardzo dobra informacja...też nagrywam obowiązkowo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aldo 3 Napisano 14 Września 2014 Kilka fotek z wczorajszej premiery z TVPHD wygląda ciekawie dosyć 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobw 3 Napisano 14 Września 2014 Gdyby ktoś przeoczył tak jak ja, to dziś jest powtórka o 16.40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firekage 19 Napisano 14 Września 2014 Z tego co mi wiadomo to tylko na satelicie, prawda? To nie jest DVBT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati007kom 0 Napisano 14 Września 2014 Z tego co mi wiadomo to tylko na satelicie, prawda? To nie jest DVBT. Dokładnie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wild Bill Kelso 0 Napisano 14 Września 2014 Nie chcę wywoływać burzy, ani nawet mżawki. To moje prywatne odczucie. When Movie Remastering Goes Too Far Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek2 6 Napisano 14 Września 2014 Watpie ....jak na razie konczy sie na zapowiedziach .... niestety ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
coyote333 2 Napisano 14 Września 2014 Czy zauważyliście jakieś sceny które wcześniej były wycięte ? Bo ja z uwagą oglądając takowych w 2 pierwszych odcinkach nie zauważyem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deeen 0 Napisano 14 Września 2014 Gdzie można znaleźć linki w sieci do owych dwóch odcinków ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kKadajo 454 Napisano 14 Września 2014 Ja bym raczej martwił się o format obrazu. Serial oryginalnie był nagrany i nadawany w 4:3 a nie 16:9. Wiemy chyba co to oznacza. Sent from my GT-I9300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 14 Września 2014 Ja bym raczej martwił się o format obrazu. Serial oryginalnie był nagrany i nadawany w 4:3 a nie 16:9. Wiemy chyba co to oznacza. Sent from my GT-I9300 Kolego były nadawane w 4:3 ale najwyraźniej nagrane 16:9, przed emisją był materiał w którym mówili o rekonstrukcji i wynika z pokazywanych zdjęć że nie wykadrowali niczego z 4:3 tylko otworzyli klatkę do 16:9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tesbor 32 Napisano 14 Września 2014 Nizej link do info z "pierwszej reki" na temat A4 w HD... http://www.alternatywy4.net/forum-post,1856,1.html 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misfit 595 Napisano 15 Września 2014 W stosunku do DVD 4:3 obraz u góry i u dołu jest trochę przycięty, z kolei po bokach jest więcej informacji w TVP HD 16:9. Oglądałem kilkanaście minut drugiego odcinka i powiem tak: mydło panie, mydło. Cudów nie oczekuję bo wiem, że A4 były kręcone w 16mm, bez dwóch zdań A4 nie wyglądały też nigdy lepiej, ale na przeciekach sprzed kilku miesięcy obraz prezentował się wyraźnie lepiej i tutaj mam przypuszczenia, że nie tyle coś poszło nie tak z rekonstrukcją co TVP namodziło z jego kompresją i/lub dodali DNR-a od siebie podczas emisji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 15 Września 2014 Z kompresją nie przesadzali bo mam nagrane oba odcinki i każdy plik ma około 5GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba_Fan 18 Napisano 15 Września 2014 Ja się zapytam czym i jak to nagrywacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radier 56 Napisano 15 Września 2014 TV z PVR lub zewnętrznym dekoderem dvb-t/s Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 15 Września 2014 Ja się zapytam czym i jak to nagrywacie? Dreambox, nagrywa na dysk kompletny strumień lecący z satelity, żadnych rekompresji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luke4Me 5 Napisano 15 Września 2014 ale na przeciekach sprzed kilku miesięcy obraz prezentował się wyraźnie lepiej i tutaj mam przypuszczenia, że nie tyle coś poszło nie tak z rekonstrukcją co TVP namodziło z jego kompresją i/lub dodali DNR-a od siebie podczas emisji. Może coś w tym być ponieważ tak wygladały emisje 2 innych zrekonstruowanych filmów w TVP http://screenshotcomparison.com/comparison.php?id=81376 http://screenshotcomparison.com/comparison/80815 Screeny z forum Kino Polska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aldo 3 Napisano 15 Września 2014 dzis na tvp1 był kaczor z kryszakiem i wspominali o rekonstrukcji potem wyskoczyła Młynarska i wymachuje pudłem alternatywy4 bluray i mówi że w listopadzie wychodzi wydanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
telemaniak 1 Napisano 16 Września 2014 ogólnie BARDZO SŁABO..... oczekiwałem po zdjęciach o wiele lepiej. obraz mocno mydlany, brak ostrości w wielu scenach. jakoś dziwnie się to ogląda jakby fps się nie zgadzały. dziwne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radier 56 Napisano 16 Września 2014 Trzeba będzie z oceną wstrzymać się do wydania BR. W TVP pracują amatorzy. Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misfit 595 Napisano 16 Września 2014 (edytowane) W sumie miła niespodzianka bo nigdy bym nie przypuszczał, że Alternatywy 4 doczekają się swojego wydania na BD - teraz tylko czekać jak z jakością i czy cenowo nie będzie tragedii. Swoją drogą totalnie dziwią mnie praktyki wydawnicze w naszym kraju... puszczają odrestaurowane A4 w TV żeby po dwóch miesiącach wypuścić to na DVD/BD. Jeśli zależy im na jak najwyższych wynikach sprzedaży to powinno być chyba na odwrót Edytowane 16 Września 2014 przez misfit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach