frantic85 11 Napisano 8 Września 2014 hej, mam problem, od prawej strony na tv (6letni) podczas oglądania jasnych scen, najlepiej na białym, zauważyłem ciemne plamki, robi sie ich coraz więcej, przeszkadza w ogladaniu dynamicznych scen. mam do was pytanko, wydaje mnie się że to kurz, i jaka kwota wynosi czyszczenia matrycy, i czy znacie jakis dobry serwis warszawa/tarchomin ??? z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 8 Września 2014 To mogą być problemy z równomiernością podświetleniem, brud gdyby się gdzieś dostał to wyraźnie byś widział że to jakiś kurz, pyłki itp. Możesz zapodać zdjęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majsteraro 0 Napisano 5 Lutego 2015 Jako, że chodzi o samsunga to podepnę się pod temat. U mnie pojawiło się coś takiego na matrycy od wewnątrz. Co to może być? Model TV UE40F6400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majsteraro 0 Napisano 18 Lutego 2015 Gwarancja odrzucona po wzrokowej kontroli serwisanta ze względu na kurz za matrycą. Co z tym fantem robić? Ten bubel ma dopiero 1 rok. Samsung olewa klientów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pierwszy 4 Napisano 18 Lutego 2015 na konkurencyjnym forum jest temat o "kurzu w samsungu" - samsung odrzuca reklamacje hdtv.com.pl/forum/samsung/116935-gwarancja-samsunga-uwaga.html widocznie tv powinien stać w sterylnych warunkach (we folii może), a może wystarczyłoby by był (matryca) pyłoszczelny? bo chyba kurz nie powinien się tam dostawać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeterMac 161 Napisano 18 Lutego 2015 (edytowane) majteraro - ale co tak nagle z dnia na dzien to sie pojawiło na ekranie ? może któryś z domowników chciał wyczyścić matryce odpowiednim środkiem Edytowane 18 Lutego 2015 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slimak 38 Napisano 28 Lutego 2015 (edytowane) http://www.flatpanels.dk/nyhed.php?subaction=showfull&id=1425037980 "na ekranie telewizora do 11.499 koron marki Samsung, kupił zm. 04 lipca 2013. Po dwóch miesiącach, miał 12 much na ekranie, które niedługo umarły. W końcu liczba ta wzrosła do 22" "Rada oceniła, że telewizor jest uszkodzony Zarząd ma decyzji podkreślił, że błąd, który po raz pierwszy stwierdzono w mniej niż sześć miesięcy po porodzie, według ekspertów jest ze względu na wady materiałowej lub fabrycznej, uszczelnienie pomiędzy ochronnego szkła przednim telewizora i panelu LCD nie są wykonane poprawnie. Jeżeli przedsiębiorca odmówił reklamacji konsumenta, konsument ma prawo do odstąpienia od zakupu telewizora " Edytowane 28 Lutego 2015 przez slimak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach